Χίος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Χίος πληροφορίες

Χίος - Γενικές πληροφορίες

Η Χίος πρωτοκατοικήθηκε την Νεολιθική περίοδο και την εποχή του χαλκού (6000-2000 π.Χ.), ενώ άρχισε να αποκτά σημαντικό ρόλο μετά την εγκατάσταση των Ιώνων στο νησί γύρω στο 1100 π.Χ. Μεγάλη είναι η συμβολή της νήσου και στον παγκόσμιο πολιτισμό, αρκεί να αναλογιστεί κανείς, ότι εδώ γεννήθηκε (σύμφωνα τουλάχιστον με την επικρατέστερη θεωρία) και έζησε τον 8ο π.Χ. αιώνα ο Όμηρος.
Μεγάλη άνθηση γνώρισε το νησί και αρκετούς αιώνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα μετά την εγκατάσταση των Γενουατών και ως την κατάκτησή της το 1566 από τους Τούρκους.
Η Χίος είχε ενεργή συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821, την οποία όμως πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος καταγράφοντας μία από τις πιο αποτρόπαιες αποδείξεις της τουρκικής θηριωδίας. Αρχές Απριλίου του 1822 πολυάριθμος τουρκικός στρατός αποβιβάστηκε στο νησί και επί 15 ημέρες έκαιγε και κατέστρεφε τα πάντα σφάζοντας 25.000 αμάχους και πουλώντας στα σκλαβοπάζαρα άλλους 80.000 ... Η μακάβρια είδηση έκανε το γύρο της Ευρώπης, ξυπνώντας την από το λήθαργο της αδιαφορίας και εμπνέοντας μεταξύ άλλων ζωγράφους όπως ο Ντελακρουά, που προσπάθησε να αποδώσει την Σφαγή της Χίου σε πίνακα, που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Η Χίος έχει έκταση 840 τ.χλμ. και είναι το πέμπτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, την Εύβοια, τη Ρόδο και τη Λέσβο. Στο Νομό Χίου ανήκουν ακόμη τα Ψαρά και οι Οινούσσες.

Παραλίες Χίου με Γαλάζιες σημαίες το 2020


Η συγκεκριμένη διάκριση έχει απονεμηθεί για το τρέχον έτος στις παρακάτω παραλίες:
- Δήμος Χίου:
Αγία Παρασκευή, Αγία Φωτεινή, Αγιάσματα, Άγιος Ισίδωρος, Γιόσωνας, Γωνιά, Δασκαλόπετρα, Δημοτική Πλαζ Χίου, Καρφάς, Κοντάρι, Κώμη, Λήμνος, Λιθί, Μέγας Λιμιώνας, Όρμος Λω

 

Χίος: Πώς θα πάω

  • Με πλοίο. Από το λιμάνι του Πειραιά η Χίος απέχει περίπου 165 μίλια
  • Αεροπορικώς μπορεί να φτάσει κανείς στη Χίο από την Αθήνα σε λιγότερο από 40 λεπτά με απ΄ ευθείας πτήση, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό

 

Τουριστικός οδηγός

Χίος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Χίος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Traditional Hotel Ianthe

Traditional Hotel Ianthe Chios

Δωμάτια 6

.

0){?>Τιμή από:€ 45 Τιμή ως:€ 75
Morning Star

Morning Star Chios

Δωμάτια 24

.

0){?>Τιμή από:€ 35 Τιμή ως:€ 75
Grecian Castle

Grecian Castle Chios

Δωμάτια 55

.

0){?>Τιμή από:€ 59 Τιμή ως:€ 300
Chios Chandris

Chios Chandris Chios

Δωμάτια 139

.

0){?>Τιμή από:€ 55 Τιμή ως:€ 210
Medieval Castle

Medieval Castle Mesta, Chios

Δωμάτια 20

.

0){?>Τιμή από:€ 58 Τιμή ως:€ 155