Παρίσι ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Παρίσι πληροφορίες

Παρίσι - Γενικές πληροφορίες

Παρίσι, η πόλη του φωτός!

Η πόλη των αμέτρητων μνημείων και της μοντέρνας κοσμοπολίτικης ζωής, με τις ατέλειωτες λεωφόρους και τις γραφικές γειτονιές. Η πόλη μεγάλων καλλιτεχνών, φιλοσόφων, επιστημόνων, πολιτικών.

 

Έχουμε σίγουρα ακούσει, δει και διαβάσει τόσα πολλά για το Παρίσι, που δεν το θεωρούμε άγνωστο.
Ποιος δεν ξέρει τον Πύργο του Άιφελ, την Παναγία των Παρισίων, την Αψίδα του Θριάμβου ή το Λούβρο;
Ακόμη κι αν δεν έχουμε ακούσει ποτέ για τον Ρουσσό, τον Βολτέρο, τον Ουγκώ και την Κιουρί, κάτι θα πήρε το αυτί μας για την Μονμάρτρη ή το Μουλέν Ρουζ ...

Ένα ταξίδι στο Παρίσι είναι ταξίδι στη νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία, ταξίδι στα χρόνια του Διαφωτισμού, του ρομαντισμού, αλλά και των μεγάλων κοινωνικών συγκρούσεων...
Μια καλή περίοδος για να το επισκεφθείτε είναι σίγουρα η περίοδος των εορτών. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Παρίσι έχουν μία μοναδική λάμψη, που δυσκολά θα βρει κανείς κάπου αλλού.

 

Παρίσι: Πώς θα πάω

Καλύτερα αεροπορικώς. Άν δεν πάτε με γκρούπ με οργανωμένη εκδρομή, τότε φροντίστε να κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

 

Παρίσι: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

Ό,τι βρείτε! Ρούχα, χρώματα, αρώματα, σουβενίρ.
Δίπλα στο Δημαρχείο και κοντά στο Πομπιντού υπάρχουν πολυκαταστήματα, που θα ικανοποιήσουν κάθε αγοραστική σας απαίτηση.

 

Παρίσι: Τι να προσέξω

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
Αν πάτε χειμώνα και καθήσετε σε κάποιο καφέ, θα πρέπει να βγείτε έξω για τσιγάρο. Αρκετά καφέ έχουν έξω αυτές τις ... θερμάστρες. Αλλού πάλι είναι πιο ... έλληνες και κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά μην το παρακάνετε, γιατι θα σας αρχίσουν στα ... γαλλικά!

 

Τουριστικός οδηγός

Παρίσι Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Εάν δεν έχετε πολλές μέρες στη διάθεσή σας, κάντε ένα πρόγραμμα με τα μνημεία που θέλετε να επισκεφτείτε οπωσδήποτε. Σημειώστε ότι απέχουν αρκετά το ένα από το άλλο και συχνά οι ουρές είναι πολύ μεγάλες.... »

Παρίσι - Ο Πύργος του Άιφελ

Παρίσι - Ο Πύργος του Άιφελ

Κατασκευάστηκε σαν σήμα κατατεθέν της Διεθνούς Έκθεσης του 1887. Συνήθως υπάρχουν τεράστιες ουρές επισκεπτών, που θέλουν να ανέβουν και στα ψηλά του. Αν είστε από αυτούς.... καλό κουράγιο και υπομονή. Η θέα από εκεί ψηλά είναι μοναδική. Περάστε την γέφυρα απέναντι και ανεβείτε τα σκαλιά του Τροκαντερό. Από εδώ έχετε την καλύτερη ... »

Παρίσι - Το μουσείο του Λούβρου

Ο εκσυγχρονισμός του οφείλεται στον πρόεδρο Μιτεράν και άρχισε το 1981. Η νέα είσοδος του μουσείου βρίσκεται κάτω από αυτήν την πανέμορφη γυάλινη πυραμίδα. Εντάξει, κάποιοι την βρίσκουν τελείως αταίριαστη, αλλά πάντως είναι εντυπωσιακή!

Παρίσι - Το μουσείο του Λούβρου
Παρίσι - Η Νίκη της Σαμοθράκης

Παρίσι - Η Νίκη της Σαμοθράκης

Ξεκινήστε την επίσκεψή σας από την αίθουσα Σιλί. Ο τομέας με τα αιγυπτιακά εκθέματα έιναι εκπληκτικός! Η Νίκη της Σαμοθράκης Σαν γνήσιοι έλληνες όμως, αυτό που θα αναζητήσουμε είναι το άγαλμα της "Νίκης της Σαμοθράκης", αλλά και αυτό της "Αφροδίτης της Μήλου". Θα τα φωτογραφήσετε, θα τα θαυμάσετε και θα νοιώσετε και λίγο ... κακία. ... »

Παρίσι: Η Παναγία των Παρισίων

Παρίσι: Το Πάνθεον

Παρίσι: Το Καρτιέ Λατέν

Παρίσι: Η Όπερα

Παρίσι: Η Αψίδα του Θριάμβου

Παρίσι: Η Μονμάρτη

Παρίσι: Τα Καμπαρέ. Λίντο, Μουλέν Ρουζ και σία

Παρίσι ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Παρίσι