Το Βασιλικό Κάστρο & ο λόφος των κάστρων της Βούδας - Πληροφορίες

Το Βασιλικό Κάστρο & ο λόφος των κάστρων της Βούδας

Αξιολόγηση: 4 ★★★★ (βασισμένη σε 4780 προτιμήσεις επισκεπτών)

Το Βασιλικό Κάστρο είναι το κτήριο, που δεσπόζει στον λόφο των κάστρων πάνω από την γέφυρα των αλυσίδων. Κτίσθηκε πάνω στα ερείπια ενός μεσαιωνικού αναγεννησιακού παλατιού από τον 13ο-15ο αιώνα. Το κτίριο επεκτάθηκε με βάση τα σχέδια των Ybl Miklós και Hauszmann Alajos μεταξύ του 1896 και 1903 μ.Χ. Η μεσαιωνική οχύρωση γύρω από το παλάτι αποκαταστάθηκε το 1951-1954.

Μόλις 50m πάνω από το Δούναβη, στο κέντρο της Βουδαπέστης, βρίσκεται το μοναδικό Buda Castle Hill - ο λόφος των κάστρων της Βούδας. Είναι πραγματικά μια ξεχωριστή περιοχή που περιλαμβάνει πολλαπλά αξιοθέατα: στα βόρεια, ανάμεσα σε καφετέριες και άλλα μικρότερα αξιοθέατα, ο Πύργος των Ψαράδων, το Άγαλμα της Αγίας Τριάδας και η εκπληκτική εκκλησία του Matthias.
Στη μέση είναι το τελεφερίκ που οδηγεί στην προεδρική κατοικία (το Alexander Palace) και το άγαλμα του μυθικού όρνεου Turúl.
Στο νότιο άκρο θα δείτε τον μπλε θόλο των Βασιλικών Ανακτόρων (όπου όμως ποτέ δεν έμεινε κάποιος μονάρχης...), όπου σήμερα στεγάζεται η Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης.
Νοτιότερα βρίσκεται το διαμορφωμένο σαν πάρκο Castle Garden Bazaar, που επαναλειτούργησε το 2014.

Ανοικτό από: 1 Ιανουαρίου
Ανοικτό έως: 31 Δεκεμβρίου
Αρχιτεκτονικό στυλ: Μπαρόκ

 

 

Κατηγορία: Βουδαπέστη αξιοθέατα