Βουδαπέστη ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Βουδαπέστη πληροφορίες

Βουδαπέστη - Γενικές πληροφορίες

Η Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, υπάρχει ως ενιαία πόλη από τα τέλη του 19ου μόλις αιώνα, με την ένωση της Βούδας και της Πέστης. Θα ακούσετε να την αναφέρουν ως "Διαμάντι του Δούναβη" ή "Παρίσι της Ανατολής" και αν την γνωρίσετε, θα συμφωνήσετε και στα δύο!

 

Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, στη θέση μιας παλαιότερης ρωμαϊκής πόλης, υπήρξε πατρίδα των Αβάρων πριν κατακτηθεί από τους Μαγυάρους - λαού προερχόμενου από την Ασία και προγόνους των σημερινών Ούγγρων.
Τον 16ο αιώνα την κατέλαβαν οι τούρκοι για να περάσει στα χέρια των Αψβούργων έναν περίπου αιώνα αργότερα.

Σήμερα η Βουδαπέστη, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Ουγγαρίας, μαγεύει τον επισκέπτη της με τις πανέμορφες γέφυρες, που θα του επιτρέψουν μία βόλτα πάνω από τα νερά του Δούναβη, αλλά και με τις αντιθέσεις των δύο τμημάτων της. Η Βούδα, κύριος φορέας της ιστορίας της πόλης θα σας γοητέψει με τα μνημεία του παρελθόντος και τις γραφικές συνοικίες της, ενώ η Πέστη, ως πιο σύγχρονο κομμάτι της πόλης θα σας παρασύρει κυρίως με τις δυνατότητες διασκέδασης που προσφέρει.
Η Βουδαπέστη είναι επίσης γνωστή και για τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά της. Tα κτήρια των περισσοτέρων από αυτά αποτελούν συνήθως από μόνα τους αξιοθέατο και θα τα θαυμάσετε σίγουρα σε διάφορα σημεία της Βουδαπέστης.

 

Τουριστικός οδηγός

Βουδαπέστη Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Βουδαπέστη - Το Κοινοβούλιο

Βουδαπέστη - Το Κοινοβούλιο

Η έδρα της Εθνοσυνέλευσης στη Βουδαπέστη κατά μήκος του Δούναβη, στο κτίριο του Κοινοβουλίου, που κατασκευάστηκε το 1902. Το κτίριο δικαίως θεωρείται και είναι ένα από τα πιο όμορφα κτίρια κοινοβουλίου του κόσμου, γεγονός που υποστηρίζεται από ... »

Το Βασιλικό Κάστρο & ο λόφος των κάστρων της Βούδας

Το Βασιλικό Κάστρο είναι το κτήριο, που δεσπόζει στον λόφο των κάστρων πάνω από την γέφυρα των αλυσίδων. Κτίσθηκε πάνω στα ερείπια ενός μεσαιωνικού αναγεννησιακού παλατιού από τον 13ο-15ο αιώνα. Το κτίριο επεκτάθηκε με βάση τα σχέδια των Ybl Miklós και... »

Το Βασιλικό Κάστρο & ο λόφος των κάστρων της Βούδας

Βουδαπέστη ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Βουδαπέστη