Πράγα ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Πράγα πληροφορίες

Πράγα - Γενικές πληροφορίες

Πράγα, η χρυσή πόλη!

Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, η Πράγα και η ευρύτερη περιοχή κατοικείται από την παλαιολιθική εποχή. Είναι χτισμένη στην περιοχή της κεντρικής Βοημίας όπου για μια έξτρα δόση ομορφιάς και γραφικότητας φροντίζει ο ποταμός Μολδάβας, που την διατρέχει σε μήκος 30 χλμ.

 

Μετά από 5 περίπου αιώνες γερμανοκρατίας εγκαταστάθηκαν στην περιοχή οι Σλάβοι περί τον 6ο αιώνα μ.Χ. και από τότε ουσιαστικά άρχισε η πόλη να ανθεί. Περί το 1230 βρίσκουμε την Πράγα ως πρωτεύουσα του βασιλείου της Βοημίας, ενώ τον 14ο αιώνα διατελεί πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και καθιερώνεται ως πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της κεντρικής Ευρώπης.
Τέλη του 15ου αιώνα η Πράγα υπέστη μεγάλες καταστροφές από πολέμους, για να ακολουθήσει έναν αιώνα αργότερα μια νέα άνθηση, που χάρισε στην πόλη μεταξύ άλλων αρκετά εντυπωσιακά παλάτια και εκκλησίες.
Κατά τον 19ο αιώνα η Πράγα γνώρισε μια νέα πολιτισμική έξαρση, δείγματα της οποίας είναι το Εθνικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο. Τον ίδιο αιώνα αλλάζει η γλωσσική ισορροπία των κατοίκων της πόλης, με την σλαβική γλώσσα να επικρατεί πλέον της γερμανικής.
Στις μέρες μας είναι γνωστή η "Άνοιξη της Πράγας", η προσπάθεια του υπό ρωσική εποπτεία κομμουνιστικού καθεστώτος να εφαρμόσει "σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο". Η αντίδραση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν άμεση και η εξέγερση κατεπνίγει από τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Η επόμενη επανάσταση όμως έμελλε να έχει ευτυχή κατάληξη. Ήταν αυτή του 1989, η "Βελούδινη Επανάσταση", που σήμανε και το τέλος του κομμουνισμού στην Τσεχοσλοβακία.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1993 φτάνει και το τέλος της ίδιας της Τσεχοσλοβακίας, που διαιρείται. Η Πράγα γίνεται πλέον πρωτεύουσα της νεοσύστατης Δημοκρατίας της Τσεχίας.

 

Πράγα: Πώς θα πάω

 

Πράγα: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

- Ε, μα φυσικά κρύσταλλα Βοημίας

 

Πράγα: Τι να προσέξω

  • Νόμισμα της χώρας δεν είναι το Ευρώ αλλά η τσέχικη Κορόνα

 

Τουριστικός οδηγός

Πράγα Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Πράγα: Η πλατεία της παλιάς πόλης & το αστρονομικό ρολόι

Πράγα: Η πλατεία της παλιάς πόλης & το αστρονομικό ρολόι

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πράγας είναι η πλατεία της παλιάς πόλης με το μνημείο του μεταρυθμιστή Jan Hus του 14ου αιώνα στο κέντρο της και με το εντυπωσιακό δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι. ... »

Το Κάστρο της Πράγας - Χρατσανυ

Είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο της Πράγας. Βρίσκεται πάνω σ' έναν λόφο 70 περίπου μέτρων και μετράει πάνω από 10 αιώνες ύπαρξης. Θεωρείται δε ως το μεγαλύτερο ακόμη κατοικημένο κάστρο του κόσμου, μιας και μετά από αυτοκράτορες και βασιλείς φιλοξενεί τώρα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Κατά την περιήγησή σας στο κάστρο... »

Πράγα: Η Γέφυρα του Καρόλου

Είναι μία από τις παλαιότερες πέτρινες γέφυρες της Ευρώπης και ίσως η ομορφότερη. Ο θεμέλιος λίθος της μπήκε το 1357 μ.Χ. ενώ επί αιώνες ήταν η μόνη σταθερή γέφυρα πάνω από τον Μολδάβα. Έχει 520μ. μήκος, 10μ. φάρδος και 16 καμάρες. Οι 30 περίπου φιγούρες που την στολίζουν είναι από τον 17ο και 18ο αιώνα και αποτελούν άριστο παράδειγμα ... »

Πράγα: Η παλιά πόλη(Stare Mesto)

Η ξεχωριστή μεσαιωνική καρδιά της Πράγας. Περπατήστε τα γραφικά δρομάκια της με τις πολλές καμάρες, εκκλησίες και τα ανακαινισμένα κτήρια από την εποχή του Μπαρόκ και της Αναγέννησης. Θα βρείτε επίσης πολλά καταστήματα γνωστών μεγάλων οίκων καθώς επίσης μπαράκια, club, εστιατόρια και ίσως είναι η καλύτερη πρόταση και για την... »

Πράγα ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Πράγα