Παραλία Άγιος Γεώργιος Νάξος - Πληροφορίες

Παραλία Άγιος Γεώργιος Νάξος

Αξιολόγηση: 4 ★★★★ (βασισμένη σε 14910 προτιμήσεις επισκεπτών)

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Χώρα και είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη.

Άριστα οργανωμένη τουριστικά, η παραλία του Αγίου Γεωργίου της Νάξου βραβεύεται κάθε χρόνο με “γαλάζια σημαία”. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες κυρίως τριγύρω από τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες και τα καφέ, ενώ λειτουργεί αθλητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ.

Τον Φεβρουάριο του 2016 η βρετανική εφημερίδα The Guardian συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καταλληλότητα για παιδιά, αλλά και για κωπηλασία και καταδύσεις με αναπνευστήρα στα ζεστά και ρηχά νερά της.

Η νότια άκρη της παραλίας του Αγίου Γεωργίου κατακλύζεται από σέρφερ αφού θεωρείται από τις κορυφαίες παραλίες της Νάξου για παιγνίδια με το σερφ. Η ψιλή άμμος και τα διάφανα ρηχά νερά της, την καθιστούν επίσης πολύ ελκυστικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ τα διάφορα μαγαζιά που βρίσκονται τριγύρω μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη των επισκεπτών.

Πληροφορίες ακτής:

  • Υλικό ακτής: ψιλή άμμος
  • Υλικό θαλάσσης: ψιλή άμμος
  • Προτιμάται από: φίλους των θαλάσσιων σπορ (κυρίως windsurf), οικογένειες με μικρά παιδιά, νέους.
  • Οδηγίες Πρόσβασης: Ο Άγιος Γεώργιος απέχει 1 χλμ από το λιμάνι και 3 λεπτά από τη Χώρα.
  • Προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες: Υπάρχει προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες.Περισσότερες πληροφορίες στο Naxos.gr

 

 

Κατηγορία: Νάξος αξιοθέατα