Ναύπλιο ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Ναύπλιο πληροφορίες

Ναύπλιο - Γενικές πληροφορίες

Ρομαντικό, πανέμορφο και γεμάτο ιστορία . . .

 

Κοσμοπολίτικο και συγχρόνως ρομαντικό, το Ναύπλιο είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα! Γραφικό και ένδοξο, έγινε δικαιολογημένα η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Εδώ, στο Ναύπλιο αποβιβάστηκε ο Καποδίστριας τον Ιανουάριο του 1828 και εδώ δυστυχώς, έμελλε και να δολοφονηθεί τον Σεπτέμβριο του 1831.
Εδώ αποβιβάστηκε δύο χρόνια αργότερα και ο Όθωνας πριν αποφασίσει μερικούς μήνες αργότερα, να ξανακάνει την Αθήνα πόλη και πρωτεύουσα.


Το Ναύπλιο είναι μια καλή βάση για οποιονδήποτε θέλει να διερευνήσει την Αργολίδα, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


Το Ναύπλιο έχει μία σειρά από μουσεία για κάθε επισκέπτη με ιστορικά ενδιαφέροντα.
Και φυσικά θα βρείτε στο Ναύπλιο ξενοδοχεία παραδοσιακά αλλά και ... μοντέρνα κάθε κατηγορίας σε λογικές τιμές για τη διαμονή σας.Παραλίες με γαλάζιες σημαίες 2020


Δήμος Ερμιονίδας: Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay

Δήμος Ναυπλιέων: Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα, Τολό

 

Ναύπλιο: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

Ε, ένα κομπολογάκι θα μπορούσατε να το πάρετε, ακόμη κι αν δεν είστε από τους φανατικούς του... σπορ. Δεν είναι ανάγκη να είναι από κεχριμπάρι Ουκρανίας, αλλά τα πλαστικά τα βρίσκετε και στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ρωτήστε όμως τον πωλητή πριν του πείτε να το ... τυλίξει, αν η τιμή που σας είπε, ήταν για ολόκληρο το κομπολόι ή μόνο για το κάθε γραμμάριο...

 

Τουριστικός οδηγός

Ναύπλιο Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Ναύπλιο - Το Μπούρτζι

Ναύπλιο - Το Μπούρτζι

Σηµείο αναφοράς και γνωστότερο χαρακτηριστικό της πόλης είναι σίγουρα το Μπούρτζι. Το μικρό αυτό φρούριο, χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στη είσοδο του λιμανιού μπορεί κανείς να το επισκεφθεί με καΐκι. Χτίστηκε το 1473 από τους Ενετούς που το ονόμασαν Castello dello Soglio, αλλά η ενίσχυση της οχύρωσής του συνεχίστηκε και ... »

Ναύπλιο - Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

Ο σχετικά μικρός αυτός Ναός έμελλε να γίνει γνωστός εξ αιτίας μίας από τις μελανότερες στιγμές της ιστορίας του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους. Μπροστά στην πύλη του δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, εις εκ των μεγίστων του Έθνους.... »

Ναύπλιο - Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

Ναύπλιο - Το αρχαιολογικό μουσείο

Το αρχαιολογικό μουσείο φιλοξενεί εκθέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος κυρίως για όσους προτιμούν την μυκηναϊκή περίοδο. ... »

Η Πλατεία Συντάγματος

Βρίσκεται περίπου στο κέντρο του Ναυπλίου και περιβάλλεται από παλιά ενετικά κτίρια μεγάλης ιστορικής αξίας, ενώ και η όλη ατμόσφαιρά της γενικά θυμίζει Ιταλία.... »

Ναύπλιο - Η Ακροναυπλία

Ναύπλιο - Η Ακροναυπλία

Η Ακροναυπλία, το φρούριο στην άκρη της πόλης του Ναυπλίου, ήταν εκεί από την Εποχή του Χαλκού, ενώ μέρος των Κυκλόπειων Τειχών του σώζεται ακόμη και σήμερα. Μετά από συνεχείς ενισχύσεις χρησιμοποιήθηκε από τους Ενετούς ως κύρια πόλη. Με την πάροδο του χρόνου κα μετά την απελευθέρωση χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή.

Ναύπλιο - Το Παλαμήδι

Το έτερο φρούριο, το Παλαμήδι, είναι ένα βενετσιάνικο οχυρό από τις αρχές του δέκατου όγδοου αιώνα, γαντζωμένο σ΄ένα τεράστιο βράχο πάνω απ' την πόλη. Από εδώ πάνω έχει κανείς την καλύτερη θέα προς την πόλη του Ναυπλίου και το Αιγαίο. Το να ανέβει κανείς τα 999 σκαλιά ως εδώ πάνω, είναι μια πρόκληση για πολλούς, γι' αυτό βεβαιωθείτε... »

Ναύπλιο - Το Παλαμήδι

Ναύπλιο - Το πολεμικό μουσείο

Στο πολεμικό μουσείο της πόλης θα βρείτε μία συλλογή από φωτογραφίες, στολές και άλλα κειμήλια από την περίοδο της Επανάστασης.

Ναύπλιο - Το μουσείο του κομπολογιού

Στο μοναδικό μουσείο του κομπολογιού θα πάρετε εκτός των άλλων και νέες ιδέες για δώρα για τους άρρενες συγγενείς ή και φίλους.

Ναύπλιο ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Grand Sarai Nafplio

Grand Sarai Nafplio Nafplio

Δωμάτια 12

.

0){?>Τιμή από:€ 63 Τιμή ως:€ 160
Polyxenia Hotel

Polyxenia Hotel Nafplio

Δωμάτια 5

.

0){?>Τιμή από:€ 49 Τιμή ως:€ 70
Amalia Nafplio

Amalia Nafplio Nafplio

Δωμάτια 172

.

0){?>Τιμή από:€ 75 Τιμή ως:€ 850
Aetoma Hotel

Aetoma Hotel Nafplio

Δωμάτια 5

.

0){?>Τιμή από:€ 70 Τιμή ως:€ 110
Deves Hotel

Deves Hotel Nafplio

Δωμάτια 23

.

0){?>Τιμή από:€ 50 Τιμή ως:€ 120
Hotel Ippoliti

Hotel Ippoliti Nafplio

Δωμάτια 19

.

0){?>Τιμή από:€ 95 Τιμή ως:€ 180