Πανόραμα Πολωνίας. Κρακοβία - Βαρσοβία

Πανόραμα Πολωνίας. Κρακοβία - Βαρσοβία - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★★ (βασισμένη σε 11 προτιμήσεις πελατών)
Εκδρομες » Πολωνία » Πανόραμα Πολωνίας. Κρακοβία - Βαρσοβία

11ήμερη οδική εκδρομή στην Πολωνία

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ - WIELICZKA - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΠΟΖΝΑΝ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΣΙΑΖ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Εκδρομή από Αθήνα ( εκδρομές οδικώς )

Χαμηλότερη τιμή:

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
10ήμερη οδική εκδρομή (με ημιδιατροφή)
ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
11ήμερη οδική εκδρομή

 

 

Εκδρομή από Αθήνα  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (στη Σερβία 3*, 4*).
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (πρωινά & δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Aρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής - επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Τι δεν περιλαμβάνει

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ό,τι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό κ.λ.π.

Σημείωση:
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

* Ενδέχεται σε κάποιες αναχωρήσεις η διανυκτέρευση να γίνει στο Παρασίν ή το Κρούσεβατς αντί στη Νις.

* Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

* Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

* Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Πανόραμα Πολωνίας. Κρακοβία - Βαρσοβία

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ

Aναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ (πλατεία Ομονοίας & 3ης Σεπτεμβριου).
Ημίωρη στάση σε καφέ της Ε.Ο. στην περιοχή της Λαμίας. Ακολούθως, μέσω ΤΕΜΠΩΝ - ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (γεύμα προαιρετικά), για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νις - Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.
Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ προσπερνώντας το ΝΟΒΙΣΑΝΤ μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ.
Το απόγευμα το "ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ", η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη - Κρακοβία

Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση-γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη».
Θα δούμε την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ στολισμένη με υπέροχα αγάλματα, ύστερα διασχίζοντας τη ΓΕΦΥΡΑ των ΑΛΥΣΙΔΩΝ, θα βρεθούμε στην ΠΕΣΤΗ για να δούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ και τη θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι ούγγροι βασιλιάδες.
Αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή, που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση) - αλατορυχεία WIELICZKA

Την αποκαλούν στολίδι της Πολωνίας και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων.
Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και την πινακοθήκη στον πρώτο όροφο με έργα Πολωνών ζωγράφων του 14ου και 20ου αιώνα. Το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, που συμβολίζουν την πατρίδα, την επιστήμη, την αξία και την ποίηση.
Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό, κάστρο, «παλαιά τείχη της Κρακοβίας» που κυριαρχείται από το ωραίο πάρκο «ΠΛΑΝΤΥ», που δημιουργήθηκε μετά το γκρέμισμα του κάστρου στις αρχές του 14ου αιώνα και από το οποίο διασώζονται σήμερα μόνο τρείς πύργοι. Ακόμη η «ΠΥΛΗ ΦΛΟΡΙΑΝΣΚΑ», το κολλέγιο «MAIUS» και η «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε.
Επιστροφή στην πόλη, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας.
Θα γνωρίσουμε από κοντά το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, μια εμπειρία που συγκλονίζει.
Η διαδρομή μας προς ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ. Η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ.
Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ξενάγηση)

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα. Το ROYAL CASTLE, γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του. Το παλάτι WILANOW, γνωστό και σα «ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» με τις άριστα διατηρημένες αίθουσες, έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτραίτα, περιβάλλεται από το πάρκο της εγγλέζικης κηποτεχνικής.
Τέλος, το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας και μέσα του βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία, όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το μνημείο του Κοπέρνικου, κ.ά.
Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΠΟΖΝΑΝ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Πρωινό και αναχώρηση για Poznan, την πρωτεύουσα του Wielko polskie. Θα περιηγηθούμε στην παλιά Μεσαιωνική πόλη και θα δούμε το γοτθικού ρυθμού παλιό Δημαρχείο, έργο του Τζιοβάννι Μπατίστα ντι Κουάτρο.
Αμέσως μετά η διαδρομή μας συνεχίζεται για το Wroclaw. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά», μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια.
Προαιρετικά (καιρού επιτρέποντος) προτείνουμε βόλτα με καραβάκι στον ποταμό ΟΝΤΕΡ, όπου γύρω του είναι χτισμένη η πόλη που έχει οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016.
Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΣΙΑΖ - MΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Ξιάζ, (Książ Castle), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Χτισμένο σε ένα μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica που συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης γκαλερί τέχνης.
Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας.
Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αναχώρηση για μία ακόμη σημαντική πόλη την πρωτεύουσα της Σερβίας, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε και εδώ την ευκαιρία σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μία από τις πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΚΟΠΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ΣΚΟΠΙΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, όπου μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις των συνόρων, θα φθάσουμε το βράδυ για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΚΟΠΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, μέσω του συνοριακού σταθμού των ΕΥΖΩΝΩΝ, με μικρές στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ.
Άφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά