Βουκουρέστι - Ρουμανία. Εκδρομή από Θεσσαλονίκη

ΝΕΑ ΤΙΜΗ

Βουκουρέστι - Ρουμανία. Εκδρομή από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 404 προτιμήσεις πελατών)

Δώρο η ημερήσια εκδρομή στα Καρπάθια & στον Πύργο του Δράκουλα.

Aναχώρηση από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή

4/5ήμερο ταξίδι οδικώς στη Ρουμανία
Καλοκαίρι 2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΜΠΡΑΝ - ΣΙΝΑΪΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - Μπρασώφ -(ΣΟΦΙΑ)


Ένα μοναδικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από την αρχή έως το τέλος για να δείτε με τον πληρέστερο τρόπο το Βουκουρέστι, το παλάτι Τσαουσέσκου, τα θρυλικά Καρπάθια, με το μοναδικό Πέλες στα Σινάια, τον Πύργο του Δράκουλα στο Μπραν, αλλά και φυσικά το Μουσείο του Χωριού, για να δείτε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία.

Αναχώρηση 4ήμερης: 18, 25/07, 01, 08, 12, 15, 22, 29/08, 05/09
Αναχώρηση 5ήμερης: 17, 24, 31/07, 07, 11, 14, 21, 28/08, 04/09

Οι μεταφορές στο λεωφορείο πραγματοποιούνται τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές οδικώς )

Χαμηλότερη τιμή: 219

Επόμενες αναχωρήσεις: 24-07-2024, 25-07-2024, 31-07-2024, 01-08-2024, 07-08-2024, 08-08-2024, 11-08-2024, 12-08-2024

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
4ήμερη οδική εκδρομή Βουκουρέστι - Καρπάθια από Θεσσαλονίκη
Ιbis Politehnica 3* με πρωινό
219 €
294 €
125 €
Ξενοδοχείο MINERVA 4* (κεντρικό) με πρωινό
225 €
309 €
129 €
Novotel City Center 4* Plus (κεντρικό) με πρωινό
265 €
385 €
119 €
Intercontinental 5* (κεντρικό) με πρωινό
319 €
519 €
129 €
5ήμερη οδική εκδρομή. Βουκουρέστι - Καρπάθια - Σόφια
Ιbis Politehnica 3* με πρωινό
264 €
385 €
145 €
Ξενοδοχείο MINERVA 4* (κεντρικό) με πρωινό
275 €
399 €
149 €
NOVOTEL CITY CENTER 4*plus (κεντρικό) με ημιδιατροφή
385 €
535 €
169 €
Intercontinental 5* με πρωινό
399 €
649 €
169 €
4ήμερη αεροπορική εκδρομή στο Βουκουρέστι - Ρουμανία από Θεσσαλονίκη
ξενοδοχείο NOVOTEL CITY CENTER 4* plus*, με πρωινό
NOVOTEL CITY CENTER 4* plus*, με ημιδιατροφή
5ήμερη αεροπορική εκδρομή στο Βουκουρέστι - Ρουμανία από Θεσσαλονίκη
MINERVA 4* (κεντρικό), με πρωινό, μη επιστρέψιμη τιμή
ξενοδοχείο MINERVA 4* (κεντρικό) με πρωινό, κανονική τιμή
NOVOTEL CITY CENTER 4* (κεντρικό), μη επιστρέψιμη τιμή
NOVOTEL CITY CENTER 4* (κεντρικό), με πρωινό, κανονική τιμή
ATHENEE PLAZA HILTON 5* με πρωινό, μη επιστρέψιμη τιμή

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

 • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία (οδική εκδρομή)
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Διατροφή σύμφωνα με την επιλογή σας
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνει

 • Είσοδοι μουσείων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής
 • Για την αεροπορική εκδρομή:
 • Φόροι αεροδρομίου +145€ (RYANAIR)
 • Πρόγραµµα ξεναγήσεων +50€ ανά άτοµο

Σημείωση:
# Τα αναγραφόμενο πρόγραμμα αφορά την οδική εκδρομή.

# Στην 4ήμερη οδική εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η διανυκτέρευση στη Σόφια.
# Στην 5ήμερη οδική εκδρομή η διαμονή στη Σόφια γίνεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL 4*.

# Ώρες πτήσης:
Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι:
Βουκουρέστι-Θεσσαλονίκη:

Περιλαµβάνονται 1 προσωπικό αντικείµενο διαστάσεων 40x20x25cm
& 1 χειραποσκευή 10 κιλών ανά άτοµο

Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι Ρουμανία

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Βουκουρέστι - Ρουμανία. Εκδρομή από Θεσσαλονίκη Καλοκαίρι 2024

 

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στα γραφεία μας, νωρίς το πρωί, γνωριμία με το συνοδό μας και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Στη διαδρομή μας μέχρι το ξενοδοχείο θα διαπιστώσετε γρήγορα, γιατί η πόλη φιγουράρει στις λίστες των ανερχόμενων προορισμών, καθώς διαθέτει πλούσια ιστορία και εντυπωσιακά κτίρια, τεράστια πάρκα και πεδιάδες που εκτείνονται ανάμεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και τον Δούναβη.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: Βουκουρέστι - περιήγηση πόλης - ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ του ΧΩΡΙΟΥ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το υπαίθριο Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, φιλοξενώντας δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου, όπου στη βόλτα μας θα απολαύσουμε μια ανέμελη βόλτα και για όσους επιθυμούν και ποδηλατάδα.
Συνεχίζουμε με το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε ακόμη το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου και αφιερωμένη στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτήν ξεκινούν όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις. Θα δούμε ακόμη το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη, που θα σας γοητεύσουν τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα ιστορικά κτίρια. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στο περίφημο εστιατόριο Caru Cu Bere, που θα σας εντυπωσιάσει και για την αισθητική του.

3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΝ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΡΑΣΩΦ

Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας.
Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Είναι το κάστρο που περιγράφει στο βιβλίο του "Κόμης Δράκουλας", ο Ιρλανδός συγγραφέας Βram Stoker. O χαρακτήρας του Δράκουλα στηρίχθηκε στον Πρίγκιπα Vlad Tepes, τον άνθρωπο που έγινε διάσημος για τους βάναυσους τρόπους που επέλεγε να σκοτώνει τους Οθωμανούς αντιπάλους του. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη, την πλατεία Δημαρχείου και τη Μαύρη Εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Χτίστηκε το 1477. Ονομάζεται έτσι γιατί τον 17οαιώνα την έκαψαν και έγινε μαύρη μέχρι την σκεπή. Αρχικά ήταν χτισμένη από τους Καθολικούς προς τιμήν της Παναγίας, πλέον όμως ανήκει στην λατρεία των Προτεσταντών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος.
Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι, πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες (σε περίπτωση καθυστερημένης μας άφιξης στο ξενοδοχείο το δείπνο, για όσους έχουν ημιδιατροφή, θα προσφερθεί σε πακέτο). Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι - Σόφια (περιήγηση)

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές μας και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τη Σόφια. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Άφιξη και θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας βόλτα στην πόλη, που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Το βράδυ διασκεδάστε προαιρετικά στο κέντρο της πόλης και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ.

5η ήμερα: Σόφια - Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη λεωφόρο Vitosha, όπου θα δείτε μοντέρνα κτίρια, τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και τις ακριβές μπουτίκ. Κατηφορίζοντάς τoν πιο "in" δρόμο της Σόφιας, θα μπορείτε να δείτε στο βάθος της λεωφόρου το όρος Vitosha, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι κορυφές του είναι κατάλευκες από το χιόνι.
Τελειώνοντας, αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας, πλημμυρισμένοι με μαγικές εικόνες και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά