Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια από Θεσσαλονίκη

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★★ (βασισμένη σε 11 προτιμήσεις πελατών)

Αναχώρηση εκδρομής και από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, Σέρρες

3ήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΝΗΣΑΚΙ ΛΙΜΝΗΣ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Διαμονή στο πολυτελές Essence 4* σε premium comfort rooms

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές οδικώς )
Κύριος προορισμός: Ιωάννινα

Χαμηλότερη τιμή: 125

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
28η Οκτωβρίου στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια
3ήμερη εκδρομή - ξενοδοχείο ESSENCE 4* με πρωινό
125 €
170 €
70 €
EPIRUS PALACE 5* (Smart All Inclusive)
GRAND SARAI 5* με ημιδιατροφή
με εορταστικό δείπνο την Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο και απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Essence 4* για 2 διανυκτερεύσεις
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Viber Group για καλύτερη επικοινωνία με τον συνοδό
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνει

  • Εισόδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

Σημείωση:
# Στο λεωφορείο τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα (μάσκες-αποστάσεις-αντισηπτικά κλπ)

# Η πληρότητα επιβατών είναι 65%

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια από Θεσσαλονίκη

 

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΝΗΣΑΚΙ - Ιωάννινα

Πρωινή αναχώρηση με εξαιρετική διάθεση και έτοιμοι να απολαύσουμε τις φθινοπωρινές ομορφιές της πατρίδας μας. Πρώτη μας ουσιαστική στάση στο περίφημο σπήλαιο στο Πέραμα μήκους 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, και παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις, για το μέγεθος και την σπανιότητα του. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό τα πανέμορφα και ιστορικά Γιάννενα. Σημείο αναφοράς για την περιήγηση μας αλλά και για την πόλη, το κάστρο (528 µ.Χ). Είναι μια μικρή ζωντανή πόλη που το παρελθόν, η παράδοση και ο θρύλος την έχουν γεμίσει ιστορίες, πολλές εκ των οποίων γραμμένες με μελανά χρώματα. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, θα αγναντέψουμε τη θέα στη λίμνη Παμβώτιδα από τις δύο ακροπόλεις του και θα το αφήσουμε να «ξετυλίξει» τόσο την ιστορία όσο και την καθημερινότητα των «Καστρινών», όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του.
Συνεχίζουμε με το «νησί χωρίς όνομα». Πρόκειται για το νησάκι μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα και παίρνοντας το καραβάκι από τον μώλο της λίμνης θα βρεθούμε σε λίγα λεπτά, στην κυριολεξία σε έναν άλλο κόσμο που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από το χρόνο !! Θα ξεχωρίσουμε το εξαιρετικό μουσείο του Αλή Πασά και την μονή Φιλανθρωπηνών, εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής τέχνης. Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε την τοπική κουζίνα, με διάφορες πίτες και εκλεκτούς μεζέδες όπως, λαγός στιφάδο και αγριογούρουνο.
Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας το πολυτελές Essence 4* για λίγη ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα και ποτό στην περιοχή «Σκάλα» η «ναυτάκια» και ξεκούραση γιατί η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

2η ημέρα: Γιάννενα - Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι χωριά µε ζωή, µε σύµµαχο την ηρεμία, γραφικά, µε θέα που κόβει την ανάσα ή κρυµµένα μέσα στην αγκαλιά της φύσης… Δεν είναι ένα αλλά 46, τόσο όμοια και την ίδια στιγμή τόσο διαφορετικά. Πρώτος σταθμός η Αρίστη, το κύριο κεφαλοχώρι που θα συναντήσουμε εξερευνώντας το Δυτικό Ζαγόρι. Θα εντυπωσιαστείτε από την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, την παλιά βρύση και τα παραδοσιακά καφενεία στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στο Πάπιγκο. Θα θαυμάσουμε τα περίφημα παραδοσιακά σπίτια με τις πέτρινες σκεπές, τα καλντερίμια, τις βρύσες που έφτιαξαν οι ντόπιοι τεχνίτες της πέτρας, θα δούμε τον αρχοντικό ναό του Αγίου Βλασίου, τον Άγιο Γεώργιο με σπάνιες εικόνες και ευαγγέλια, την Αγία Παρασκευή, από τις παλαιότερες στο Πάπιγκο, τη μικρή εκκλησία της Παναγίας, τον Άγιο Νικόλαο αλλά και την εκκλησία των Ταξιαρχών με το περίτεχνο τέμπλο που είναι η μοναδική στο Μικρό Πάπιγκο. Από τα πάνω από 100 γεφύρια του Ζαγορίου, δύο πέτρινα γεφύρια θα δούμε στο Πάπιγκο: το μεγαλύτερο βρίσκεται ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, στη θέση Λάκκος. Είναι μονότοξο και συνδέει τους δύο οικισμούς με το παλιό μονοπάτι. Το άλλο γεφύρι, στη Μπουλουγούνσα, είναι πολύ μικρότερο και βρίσκεται δίπλα από τον ασφαλτόδρομο πριν τη στροφή του Μεγάλου Πάπιγκου.

Ανηφορίζοντας για το Μονοδένδρι, στο κεντρικό Ζαγόρι, διασχίζουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά του Ζαγοριού, τη Βίτσα.
Φτάνοντας στο Μονοδένδρι θα επισκεφτούμε πεζοί σε μια πανέμορφη πορεία, το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο φαράγγι του Βίκου (βαθύτερο φαράγγι του κόσμου Guiness 1997). Από το μπαλκόνι της Μονής θα έχουμε μια καταπληκτική θέα στο φαράγγι – πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Ο καθαρός αέρας μας άνοιξε την όρεξη και οι ταβέρνες του χωριού μας περιμένουν να απολαύσουμε τα τοπικά πιάτα.
Επιστροφή στα Γιάννενα αργά το απόγευμα.

3η ημέρα: Ιωάννινα - Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη - Μέτσοβο - Θεσσαλονίκη

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμε την τελευταία μας μέρα με επίσκεψη στο φημισμένο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη στο Μπιζάνι. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου, του Παύλου Βρέλλη, που εργάστηκε ακατάπαυστα για αυτό το έργο. Σκοπός του ήταν να αναπαραστήσει ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο. Έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει τους ήρωες και τον ρόλο που διαδραμάτισαν, στους αντίστοιχους χώρους. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα του παρελθόντος.
Το μεσημέρι θα μας βρει στο «χωριό της αρκούδας» το γραφικό Μέτσοβο. Από τα βουλγάρικα «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα, το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά και θα έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Φυσικά τα περίφημα ταβερνάκια είναι εκεί και μας περιμένουν.
Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά
συμφωνώ με την αποθήκευση και επεξεργασία των στοιχείων μου από αυτόν τον ιστότοπο