Βερολίνο από Θεσσαλονίκη

Βερολίνο από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 116 προτιμήσεις πελατών)
Εκδρομες » Γερμανία » Βερολίνο από Θεσσαλονίκη

ΔΩΡΟ: εκδρομή στο ΠΟΤΣΔΑΜ και περιήγηση στα ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΑΝΣΟΥΣΙ

4ήμερη εκδρομή στο Βερολίνο από Θεσσαλονίκη.
Βερολίνο - Πότσδαμ - Δρέσδη.

Μια μοναδική εμπειρία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - Ζωολογικόε κήπος - ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΒΕΛ - ΠΑΛΑΤΙ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ - ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ SS/GESTAPO - ΔΡΕΣΔΗ

Όμορφο, πολύχρωμο, ανατρεπτικό, αυθεντικό, φιλικό και σιγουρα εντυπωσιακό. Το Βερολίνο -μια πόλη που σκάβεται και ανοικοδομείται.
Βερολίνο σημαίνει ιστορία, διασκέδαση, πλούσιο φαγητό, χορός, τραγούδι, θέατρο.

- Απευθείας πτήσεις
- Διαμονή μόνο στο κέντρο
- Αναβαθμισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές αεροπορικώς )
Κύριος προορισμός: Βερολίνο

Χαμηλότερη τιμή: 575

Επόμενες αναχωρήσεις: 26-07-2024, 09-08-2024, 23-08-2024,

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
5 ημέρες στο Βερολίνο από Θεσσαλονίκη αεροπορικώς (12/07/24)
Amano 3* plus (κεντρικό), (μη επιστρέψιμη τιμή)
575 €
835 €
395 €
Amano 3* plus (κεντρικό), (κανονική τιμή)
625 €
885 €
445 €
Εκδρομή στο Βερολίνο από Θεσσαλονίκη αεροπορικώς
Park Inn by Radisson Alexanderplatz 4* (κεντρικό), (μη επιστρέψιμη τιμή)
595 €
745 €
415 €
Park Inn by Radisson Alexanderplatz 4* (κεντρικό), (κανονική τιμή)
645 €
795 €
465 €

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean
 • Αποσκευές: Μία χειραποσκευή διαστάσεων 40*20*25 κατ’ άτοµο + 1 χειραποσκευή 10 κιλών διαστάσεων 55*40*20
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδός εκδρομής
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Τι δεν περιλαμβάνει

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων: +165€.
 • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής

Σημείωση:
# Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του άνω προγράμματος.

# Περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή ανά άτομο και 1 αποσκευή έως 20 κιλά ανά 2 άτομα.

Ώρες πτήσεων
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒEΡΟΛΙΝΟ (Aegean): 15.20-16.50
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Aegean): 17.40-21.05


Πακέτο αεροπορικής εκδρομής στο Βερολίνο από Θεσσαλονίκη.

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Βερολίνο από Θεσσαλονίκη Καλοκαίρι 2024

 

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βερολίνο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας.
Κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο, θα μας περιμένει ο τοπικός μας αρχηγός, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου, ο οποίος θα φροντίσει να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο, θα μας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ περιηγηθείτε εξ’ ιδίων στις μοναδικές αυλές “Ηackesche Hofe” στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savigny Platz, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια.

2η ημέρα: Βερολίνο - ξενάγηση πόλης - Μουσείο Περγάμου

Ξυπνώντας και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, στην πλατεία Ζαντάρμεν με τους δύο καταπληκτικούς Ναούς τον Γαλλικό και τον Γερμανικό Ναό, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών.
Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο «νησί των μουσείων» και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Περγάμου, όπου η ξενάγηση θα γίνει με ακουστικά στα ελληνικά. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 και έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος. Στις αίθουσές του μπορεί να βρει κανείς τις συλλογές της Μέσης Ανατολής και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τον νέο χώρο, το «Πανόραμα Περγάμου». Εκεί, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών με έναν συναρπαστικό τρόπο, την πλέον σύγχρονη τεχνολογία 3D. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν πίσω στο 129 π.Χ. και να «περπατήσουν» στην αρχαία Πέργαμο.
Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη και εύκολα προσβάσιμα σε όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους, όπως η Frieddrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam. Οι Galleries Lafayette, το γαλλικό πολυκατάστημα, με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206, ω στην οδό Friedrichstrasse, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

3η ημέρα: Βερολίνο - Πότσδαμ - παλάτι Σανσουσί

Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Η διαδρομή μας είναι μαγική καθώς θα κατευθυνθούμε στο Πότσδαμ διαμέσου των λιμών του Βερολίνου.
Άφιξη στο Πότσδαμ όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρειδερίκου Β’. Αφού περάσουμε από δρόμους με ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα και ψυχροπολεμικά δράματα, όπως η γέφυρα των κατασκόπων, αλλά και όμορφα μέρη όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, φτάνουμε στο Πότσνταμ, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου σε απόσταση 26 χλμ. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ και είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Αποτελεί σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύμπλεγμα των παλατιών του Σαν Σουσί, που έχει αναδειχθεί σε κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Ένα ακόμη ορόσημο του Πότσνταμ είναι η Ολλανδική συνοικία χτισμένη μεταξύ 1733-1742, από τεχνίτες μετανάστες, καθώς και η ρωσική συνοικία με τα καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια και τους γραφικούς κήπους. Έπειτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.
Το απόγευμα, και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο Τοπογραφίας του Τρόμου, που βρίσκεται στο σημείο στο οποίο έστεκαν κάποτε τα αρχηγεία των SS και της Γκεστάπο και από όπου αργότερα περνούσε το τείχος του Βερολίνου. Σήμερα θα βρείτε μια έκθεση, η οποία εξιστορεί την ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, καθώς και την περίοδο της διχοτόμησης του Βερολίνου.

4η ημέρα: Βερολίνο - Δρέσδη (προαιρετική εκδρομή )

Πρωινή αναχώρηση για την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στη Δρέσδη. Μετά από 3ωρη διαδρομή με τις απαραίτητες στάσεις, θα φθάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο.

5η ημέρα: Βερολίνο - πτήση επιστροφής - Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη μέρα για βόλτες και ψώνια στην όμορφη αυτή πόλη, για επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα και στα άκρως ενδιαφέροντα μουσεία και πινακοθήκες της. Διασχίστε με τα πόδια την Under den Linden, τη λεωφόρο με τα ωραιότερα μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια του Βερολίνου και ανεβείτε στον Πύργο της Τηλεόρασης (365 μέτρα) στην Aλεξάντερ Πλατς, για μια πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

# Κόστος προαιρετικής εκδρομής 4ης ημέρας:
80€ ενήλικας / 60€ παιδί

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά