Βερολίνο ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Βερολίνο πληροφορίες

Βερολίνο - Γενικές πληροφορίες

Willkommen in Berlin - Καλώς ήρθατε στο Βερολίνο!

Εάν η ενωμένη πλέον Γερμανία είναι η ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη, τότε και η πρωτεύουσά της, το Βερολίνο θα πρέπει να αντανακλά αυτήν ακριβώς την ισχύ. Το Βερολίνο είναι ο τέλειος καθρέφτης μιας χώρας με τεράστια οικονομική δύναμη η οποία κυριάρχησε στην ιστορία των δύο τελευταίων αιώνων και η οποία διέπεται από παραδειγματική προσήλωση στους νόμους και την τάξη.

 

Το 2009 γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια, από την πτώση του Τείχους και το Βερολίνο από σύμβολο διχασμού και μίσους έγινε το σύμβολο ομόνοιας και ενότητας όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

 

Τουριστικός οδηγός

Βερολίνο Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Βερολίνο - Η Πύλη του Bραδεμβούργου

Το διασημότερο αξιοθέατο - σύμβολο του Βερολίνου με το άρμα των τεσσάρων ίππων, την Κβάρντιγκα, συνδέει σήμερα το άλλοτε χωρισμένο σε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο.

Βερολίνο - Η Λεωφόρος Unter der Linden

Ξεκινώντας από την Πύλη του Βραδεμβούργου και φτάνοντας ως το Παλάτι της Δημοκρατίας, ο δρόμος αυτός έγινε μάρτυρας των σημαντικότερων ιστορικών στιγμών του Βερολίνου.

Βερολίνο - Το Pάιχσταγκ

Η Bουλή με το γυάλινο θόλο αποτελεί μαγνήτη για το κοινό. Χτίστηκε το 1894, αλλά υπέστη μεγάλες ζημιές προς το τέλος του πολέμου. Μετά την ένωση των Γερμανιών και τη μεταφορά της πρωτεύουσας από τη Βόννη στο Βερολίνο άρχισε η αναπαλαίωσή της, που τελείωσε το 1999 με την πρόσθεση του τεράστιου γυάλινου τρούλου.

Βερολίνο - Checkpoint Charlie

Βερολίνο - Το Μουσείο της Περγάμου

Πότσνταμ - Το ανάκτωρο του Σαν Σουσί

Βερολίνο - Το Alexanderplatz με τον Πύργο της τηλεόρασης

Ο Πύργος έχει ύψος 368μ. και χτίστηκε από τους τότε ανατολικογερμανούς για να μπορεί εκπέμπει σε ολόκληρη την τότε επικράτειά τους. Σήμερα προσφέρει μία εκπληκτική θέα πάνω από τις στέγες του Βερολίνου, από τον εξώστη που βρίσκεται σε ύψος 203μ. Έναν όροφο πιο κάτω βρίσκεται το Telecafe, το περιστρεφόμενο εστιατόριό του μπορείτε να... »

Βερολίνο - Το Σαρλότενμπουργκ

Θερινό ανάκτορο από τον 18ο αιώνα με εντυπωσιακούς κήπους.

Βερολίνο - Το KaDeWe

Το "Εμπορικό Κέντρο της Δύσης", με τον σχεδόν μυθικό τομέα με τα είδη διατροφής για ... μερακλήδες, είναι ένα ακόμη κομάτι του Βερολίνου, που δεν πρέπει να χάσετε.

Βερολίνο ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Βερολίνο