Εκδρομή στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη

Εκδρομή στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 395 προτιμήσεις πελατών)

ΔΩΡΟ εκδρομή στο ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ και στο ΜΠΑΝΤΕΝ

4ήμερη εκδρομή στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη αεροπορικώς.

(ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΚ - ΜΕΛΚ - ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΚΡΕΜΣ - ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ)

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αναχωρήσεις:
4ήμερη εκδρομή: 26/10/2023
5ήμερη εκδρομή
6ήμερη εκδρομή:

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές αεροπορικώς )
Κύριος προορισμός: Βιέννη

Χαμηλότερη τιμή: 595

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
Εκδρομή στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη, 4ήμερη
Pertschy Palais Hotel 4*, κεντρικό, μη επιστρέψιμη τιμή
595 €
820 €
Pertschy Palais Hotel 4*, κεντρικό, κανονική τιμή
659 €
889 €
Χριστούγεννα στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη, 5ήμερη (Θεσ/νίκη-Βιέννη, Βιέννη-Θεσ/νίκη)
Mercure Wien Westbahnof 4*, μη επιστρέψιμη τιμή
Mercure Wien Westbahnof 4*, κανονική τιμή
Grand Hotel Mercure Biedermeier Wien 4*, μη επιστρέψιμη τιμή
Grand Hotel Mercure Biedermeier Wien 4*, κανονική τιμή
Intercontinental 5*, μη επιστρέψιμη τιμή
Intercontinental 5*, κανονική τιμή
Πρωτοχρονιά στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη, 6ήμερη (Θεσ/νίκη-Βιέννη, Μπρατισλάβα-Θεσ/νίκη)
Austria Trend Hotel Doppio 4*, μη επιστρέψιμη τιμή
Austria Trend Hotel Doppio 4*, κανονική τιμή
Mercure Wien Westbahnof 4* Superior Rooms, μη επιστρέψιμη
Mercure Wien Westbahnof 4* Superior Rooms, κανονική τιμή
Εκδρομή στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη, 6ήμερη
Ibis Wien City 3*, μη επιστρέψιμη τιμή
Ibis Wien City 3*, κανονική τιμή
Mercure Wien Westbahnof 4*, μη επιστρέψιμη τιμή
Mercure Wien Westbahnof 4*, κανονική τιμή
Intercontinental 5*, μη επιστρέψιμη τιμή
Intercontinental 5*, κανονική τιμή

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Μία χειραποσκευή 8 κιλών κατ’ άτοµο, διαστάσεων 55*40*23* & 1 αποσκευή 23 κιλών κατ’ άτοµο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό καθημερινά
  • Συνοδός του γραφείου
  • Ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Τι δεν περιλαμβάνει

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι AUSTRIAN: 145€)
  • Είσοδοι μουσείων
  • ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημείωση:
# Το άνω πρόγραμμα αφορά το πακέτο "Χριστουγεννιάτικη Βιέννη"

# Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος.


ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
PARKING ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (SKYPARK)

4 ημέρες:
5 ημέρες:
6 ημέρες:
7 ημέρες:

Πακέτο αεροπορικής εκδρομής για Βιέννη από Θεσσαλονίκη.

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Εκδρομή στη Βιέννη από Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια

 

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βιέννη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη του μπαρόκ και της μουσικής, με το συνοδό μας. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα της Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά.
Υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία και ιδιαίτερα στη Βιέννη με μεγαλύτερη αυτή στο Rathausplatz(την πλατεία Δημαρχείου της Βιέννης). Δοκιμάστε ένα από τα δημοφιλή παραδοσιακά ζεστά ποτά «γκλούβαϊν» ή «πουνς»» και γευθείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή κάϊζερσμάρεν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσματα. Στη συνέχεια μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ ανακαλύψτε την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης γύρω από την κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου.

2η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - Ανάκτορο Σενμπρούν - Βιεννέζικα Δάση - Μπάντεν

Πρωινό και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σενμπρούν, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τα τέλη του 17ου αιώνα έως το 1918. Η λογοτεχνική παράδοση θέλει το όλο ανακτορικό συγκρότημα να έχει 1441 δωμάτια και 139 μαγειρεία. Δείτε τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και νιώστε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας!
Στη συνέχεια αναχώρηση για μια όμορφη εκδρομή στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους, Σιούμπερτ κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά θα περάσουμε από το Μάγιερλινγκ, με το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της βαρόνης Μαρίας Βετσέρα.
Ακολουθεί η γραφική λουτρόπολη Μπάντεν. Θα δούμε το ιδιαίτερα γνωστό κι εκτός της χώρας καζίνο της πόλης που ξεχωρίζει με την αρχιτεκτονική του, το μνημείο της πανώλης, το Δημαρχείο και τον «Οίκο της Ενάτης» το σπίτι, όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την «Ωδή στη χαρά».
Επιστροφή στη Βιέννη στην κεντρική πλατεία Rathausplatz αυτή τη φορά για κάτι διαφορετικό. Το χειμωνιάτικο σκηνικό είναι ιδανικό για ice skating! Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, μαζί με άλλους λάτρεις του αθλήματος, μπορείτε να επιδοθείτε σε φιγούρες, αλλά και τούμπες στον πάγο!

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΖΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ

Πρωινό και ξεκινάμε για προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το Ζάλτσμπουργκ. Η πορεία της διαδρομής μας προς τις κεντρικές Άλπεις μέσα σε τέσσερα από τα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας προσφέροντας εναλλαγές και πλούτο σε οπτικές εμπειρίες. Διασχίζουμε τη «Δημοκρατία των Άλπεων» από ανατολικά προς δυτικά ανεβαίνοντας από την κοιλάδα του Δούναβη προς την αλπική ζώνη στην ειδυλλιακή περιοχή των λιμνών του Ζαλτσκάμπεργκουτ. Εδώ βλέπουμε κάποιες από τις μεγαλύτερες λίμνες της χώρας, ανάμεσά τους η θρυλική Μόντζεε των κελτικών και παλαιογερμανικών μύθων. Αλλά κι η αρχιτεκτονική του αγροτικού χώρου και της αλπικής ενδοχώρας προκαλεί το ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κατόπιν φτάνουμε στη «Ρώμη των Άλπεων», την «Ιερουσαλήμ του γερμανόφωνου χριστιανικού κόσμου» το παραμυθένιο Ζάλτσμπουργκ. Διασχίζουμε πεζοί τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ αφήνοντας αριστερά μας το μουσικό Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ, και βλέπουμε το θέατρο της Χώρας, την οικία της οικογένειας Μότσαρτ, τον γενέθλιο οίκο του βασιλιά Όθωνα της Ελλάδας και του ελληνικής καταγωγής μουσουργού Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Περνούμε στη γέφυρα Μάκαρτ ή των «κλειδωμένων καρδιών» του ποταμού Ζάλτσαχ, και εισερχόμαστε στην Παλαιά Πόλη της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα. Περιδιαβαίνοντας μέσα από στοές, στενά σοκάκια, φτάνουμε στην περιβόητη οδό Γκετράϊντεγκασσε όπου το γενέθλιο σπίτι του Μότσαρτ, και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε στο Ανάκτορο των Πριγκίπων Αρχιεπισκόπων δίπλα από τον αναγεννησιακό Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου, τα Αββαεία του Αγίου Πέτρου και των Φραγκισκανών. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στη Βιέννη.

4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - Προαιρετική ΕΚΔΡΟΜΗ: ΜΕΛΚ - ΒΑΧΑΟΥ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ημέρα αυτή ξεκινάει με ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα έχουμε για όποιον επιθυμεί ελεύθερο χρόνο στη πόλη για τις τελευταίες μας αγορές.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά