Βιέννη ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Βιέννη πληροφορίες

Βιέννη - Γενικές πληροφορίες

Η Βιέννη σας περιμένει!

Με πάνω από 2000 χρόνια ιστορία η Βιέννη υπήρξε πρωτεύουσα δύο μεγάλων αυτοκρατοριών. Τα σημάδια και μνημεία της 2ης κυρίως - της Αυστρουγγρικής - τα συναντά κανείς και τα θαυμάζει σε ολόκληρη την ευρύτερη ζώνη της πόλης.
Σχετικά πρόσφατα(Απρίλιος 2009) η Βιέννη αναδείχθηκε ως η πόλη με το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης παγκοσμίως από την ετήσια έρευνα Worldwide Quality of Living Survey.

 

Όποια εποχή και να διαλέξει κανείς να έρθει στη Βιέννη, θα μείνει κατενθουσιασμένος!
Το χειμώνα το πιο πιθανό είναι να βρείτε και χιόνι. Αυτό που σίγουρα θα βρείτε, αν πάτε γύρω στα Χριστούγεννα στη Βιέννη, είναι μερικές εκατοντάδες ... Ελλήνων! Ο αριθμός έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν παύει η Βιέννη να αποτελεί τον κατ΄ εξοχήν χριστουγεννιάτικο προορισμό για εμάς τους Έλληνες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Πρωτοχρονιά... Αυτό το άρωμα κανέλας και γαρύφαλου από τα στρούντελ και τις βάφλες και η µελωδία βιεννέζικου βαλς κάτω από τα χιλιάδες λαµπάκια και πολύχρωµα στολίδια που συνοδεύουν τους επισκέπτες την περίοδο των Χριστουγέννων θα σας μεταφέρουν σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.
Την άνοιξη στη Βιέννη είναι πιο ήσυχα και με θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς μπορεί κανείς να απολαύσει ακόμη και μία βαρκάδα στα νερά του Δούναβη.

 

Βιέννη: Πώς θα πάω

Είτε με οργανωμένη εκδρομή στη Βιέννη με γκρουπ, είτε μόνοι σας.
Στην 2η περίπτωση, φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, καθώς και ένα από τα 4/5άστερα ξενοδοχεία της μέσω ιντερνετ και σχεδιάστε το δικό σας πρόγραμμα!

 

Τουριστικός οδηγός

Βιέννη Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Χριστουγεννιάτικες αγορές Βιέννης

Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα οι ομορφότερες γωνιές της Βιέννης μετατρέπονται σε μαγευτικές Χριστουγεννιάτικες αγορές. Το άρωμα από τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τις βάφλες, την κανέλα, το ζεστό κρασί και τις χορωδίες που ψάλουν... »

Χριστουγεννιάτικες αγορές Βιέννης
Βιέννη: Ανάκτορα Σενμπρούν

Βιέννη: Ανάκτορα Σενμπρούν

Τα θερινά ανάκτορα της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ (που έμεινε γνωστή ως Σίσσυ) περιλαμβάνουν ένα σύμπλεγμα από το κυρίως κτήριο σε ρυθμό μπαρόκ, το πανέμορφο πάρκο που το περιβάλλει, το "σπίτι με τα Φοινικόδεντρα", την Gloriette και τον Ζωολογικό Κήπο. ... »

Βιέννη: Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στέφανου

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στέφανου (Stephansdom) αποτελεί το σημαντικότερο κτήριο γοτθικού ρυθμού της Αυστρίας.... »

Βιέννη: Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στέφανου

Βιέννη: Hundertwasser Haus

Βιέννη: Το χειμερινό παλάτι - Hofburg

Έχετε ξαναβρεθεί σε πραγματικό παλάτι; Με τις εσωτερικές αυλές υποδοχής των αμαξών, τις μεγαλοπρεπείς αίθουσες που τις κοσμούν μεταξένιες κουρτίνες και επιχρυσωμένα έπιπλα, βαρύτιμα χαλιά και πολυέλαιοι;... »

Βιέννη: Το χειμερινό παλάτι - Hofburg

Βιέννη: Ανάκτωρο Belvedere

Βιέννη: Η Ισπανική Σχολή Ιππασίας της Αυλής - Spanische Hofreitschule

Βιέννη: Το στενάκι των Ελλήνων - Η Griechengasse

Βιέννη: Το στενάκι των Ελλήνων - Η Griechengasse

Πέντε δρόμους μετά το Stephansdom και κατεβαίνοντας την Rotenturmstrasse προς το ποτάμι θα βρείτε το "σοκάκι των Ελλήνων", την Griechengasse. Την έντονη παρουσία του ελληνισμού ιδίως κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας σημαδεύουν το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, αλλά και ο λίγο αργότερα κτισμένος ναός της Αγίας Τριάδας, έδρα της Μητρόπολης ... »

Βιέννη: Ζωολογικός κήπος (Tiergarten Schönbrunn)

Ο αρχαιότερος εν ενεργεία Ζωολογικός Κήπος του κόσμου, με πάνω από 500 είδη ζώων, θεμελιώθηκε το 1752 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Φραντς Ι. (σύζυγο της Μαρίας Θηρεσίας). ... »

Βιέννη: Ζωολογικός κήπος (Tiergarten Schönbrunn)

Βιέννη ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Βιέννη