Εκδρομή στη Ρώμη από Θεσσαλονίκη

ΝΕΑ ΤΙΜΗ

Εκδρομή στη Ρώμη από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 666 προτιμήσεις πελατών)

ΔΩΡΟ η είσοδος ΜΕ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ για το ΒΑΤΙΚΑΝΟ

5ήμερη εκδρομή στην αιώνια Ρώμη από Θεσσαλονίκη

Ρώμη - Μουσεία Βατικανού - Άγιος Πέτρος - Καπέλα Σιστίνα - Φλωρεντία

Απευθείας πτήσεις για Ρώμη
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
Μουσεία Βατικανού – δώρο κόστος εισόδου, εξασφαλισμένη κράτηση, γρήγορη πρόσβαση, χωρίς πολύωρη αναμονή

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές αεροπορικώς )
Κύριος προορισμός: Ρώμη

Χαμηλότερη τιμή: 519

Επόμενες αναχωρήσεις: 23-02-2023,

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
Εκδρομή στην Ρώμη - 4ήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη
Rome Art Hotel 4* Piazza Di Spagna, μη επιστρέψιμη τιμή
Rome Art Hotel 4* Piazza Di Spagna, κανονική τιμή
NH Collection Roma Palazzo 5* Piazza del Cinquecento, μη επιστρέψιμη τιμή
NH Collection Roma Palazzo 5* Piazza del Cinquecento, κανονική τιμή
Εκδρομή στην Ρώμη, 4ήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη
5ήμερη εκδρομή στη Ρώμη από Θεσσαλονίκη
Ripa Hotel 4*, Trastevere, μη επιστρέψιμη τιμή
519 €
659 €
249 €
Ripa Hotel 4*, Trastevere, κανονική τιμή
559 €
699 €
289 €

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της RYNAIR.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνει

  • Φόροι αεροδρομίων: +145€
  • Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος Ρώμης
  • ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:
# Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών, εκτός και υπάρχει διαφορετική ένδειξη.

# Στην 4ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η και 5η ημέρα του άνω προγράμματος.

# Στις πτήσεις της Rynair Θεσσαλονίκη Ρώμη επιτρέπεται 1 χειραποσκευή (40x20x25cm) & 1 βαλίτσα καμπίνας 10k ανά άτομο (55x40x20cm)

Ώρες πτήσεων RYΑNAIR:
Θεσσαλονίκη-Ρώµη: 21:10-21:50
Ρώµη-Θεσσαλονίκη: 16:50-19:30

Επιλέξιμα ξενοδοχεία με ανάλογη προσαρμογή στην τιμή (βάσει διαθεσιμότητας):
VIMINALE 4*
NAVONA PALACE LUXURY INN

Εκδρομικό πακέτο για Χριστούγεννα στη Ρώμη από Θεσσαλονίκη αεροπορικώς

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Εκδρομή στη Ρώμη από Θεσσαλονίκη Αποκριές, Καθαρά Δευτέρα 2023

 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΩΜΗ (ξενάγηση) - (Ρώμη by night)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και πτήση για την αιώνια πόλη -τη Ρώμη.
Mετά την παραλαβή των αποσκευών θα συναντήσουμε την τοπική μας συνοδό, μόνιμο κάτοικο Ρώμης και επίσημη ξεναγό, η οποία θα μας ξεναγήσει και θα φροντίσει να γνωρίσουμε την υπέροχη αυτή πόλη και την καθημερινότητα των κατοίκων της. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν αμέσως πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαικό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα.
Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια

Το βράδυ σας προτείνουμε μία προαιρετική βόλτα στη Ρώμη, για να την δείτε και κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα περάσουμε από τη Via Veneto με τα φημισμένα της καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita στην Ιταλία. Θα δούμε την Piazza Barberini με την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους της Ρώμης, τον Κυρινάλιο, επάνω στον οποίο δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο. Θα προχωρήσουμε στην Piazza Venezia, στο κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ένωσης της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο και εντυπψσιακότερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στη περιοχή Trastevere, μια από τις γραφικότερες και πιο κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του ποταμού Τίβερη.

2η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ - (BIΛΛΑ ΜΠΟΡΓΚΕΖΕ)

Σε αυτή την πόλη μια μέρα ξενάγησης σίγουρα δεν είναι αρκετή. Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο πηγαίνουμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής.
Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χτισμένο πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης καθώς και την περίφημη αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου.
Μετά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μια βόλτα στην υπέροχη πόλη.
Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese), το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, αντίστοιχο με το Central Park της Νέας Υόρκης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Επιβάλλεται να επισκεφτείτε τη Galleria Borghese, πινακοθήκη παγκοσμίου φήμης όσον αφορά τον αριθμό και τη σημασία των γλυπτών του Bernini και των πινάκων του Caravaggio. Με 500.000 επισκέπτες το χρόνο το καθιστούν από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ιταλίας. Κοντά στο πάρκο βρίσκεται η Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna), όπου εκεί μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για έναν εσπρέσσο στο γνωστό Cafe Greco που χρονολογείται από το 1760 ή να γευθείτε το πασίγνωστο tiramisu Pompi στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο.

Το βράδυ σας προτείνουμε περίπατο στην Πιάτσα Ναβόνα με τα επιβλητικά μνημεία και την πανέμορφη Φοντάνα ντι Τρέβι.

3η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (270χλμ.)

Μετά από ένα καλό πρωινό φύγαμε για την στολισμένη Φλωρεντία, την πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές DUOMO με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο, όπου σας προτείνουμε να περπατήσετε στην πιο πολυσύχνατη χριστουγεννιάτικη πλατεία Santa Croce με στολίδια, κέικ pandoro και την παραδοσιακή πάστα
φιστικιού.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας

4η ημέρα: TIBΟΛΙ - ΒΙΛΛΑ ΕΣΤΕ - CASTEL ROMANO MALL (προαιρετική)

Αξιοποιήστε αυτή την ημέρα με τον τρόπο που επιθυμείτε ή ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική εκδρομή στο πανέμορφο Τίβολι. Εκεί θα δούμε τους παγκοσμίως γνωστούς κήπους και τη βίλλα του Καρδιναλίου Εστέ, που χτίστηκαν το 16ο αιώνα και διαθέτουν 100 κρήνες. Ακόμη, θα δούμε και την εξοχική κατοικία του αυτοκράτορα Αδριανού (2ος αιώνας μ.Χ) που διαθέτει ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο ανακατασκευών των αγαπημένων κτιρίων του αυτοκράτορα.
Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες.
Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε το φημισμένο εμπορικό κέντρο CASTEL ROMANO.
Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: ΡΩΜΗ - μέρα ελεύθερη

Η ημέρα αυτή είναι στη διάθεσή σας να την αξιοποιήσετε με τον τρόπο που επιθυμείτε.
Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Βίλα Μποργκέζε (Villa Borghese), το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, αντίστοιχο με το Central Park της Νέας Υόρκης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε τη Galleria Borghese, πινακοθήκη παγκοσμίου φήμης όσον αφορά τον αριθμό και τη σημασία των γλυπτών του Bernini και των πινάκων του Caravaggio. Κοντά στο πάρκο βρίσκεται η Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna), όπου εκεί μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για έναν εσπρέσσο στο γνωστό Cafe Greco.

6η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρόνος ελεύθερος για να αποχαιρετήσετε τη πόλη της Ρώμης, περπατώντας στους εμπορικούς δρόμους της, και τις χριστουγεννιάτικες αγορές. H Piazza Navona, μετατρέπεται σε μια τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκεί, θα βρείτε πάγκους που πωλούν όλα τα χριστουγεννιάτικα είδη, γλυκά, παιχνίδια, φιγούρες φάτνης, διακοσμητικά και δώρα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά