Ρώμη ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Ρώμη πληροφορίες

Ρώμη - Γενικές πληροφορίες

Ρώμη, η αιώνια πόλη
Ε, καλά Οι ιταλοί ήταν πάντα καλοί στη διαφήμιση. Όχι ότι η Ρώμη δεν τα ΄χει κι αυτή τα ... χρονάκια της, αλλά να κάνει ... πατέντα το "αιώνια";
Αυτό βέβαια δεν μειώνει σε τίποτα ούτε την ιστορική της σημασία, αλλά ούτε και την ομορφιά των πολυάριθμων μνημείων της Ρώμης.

 

Κατά το μύθο η Ρώμη θεμελιώθηκε από τον Ρωμύλο, ο οποίος αφού σκότωσε τον δίδυμο αδελφό του Ρώμο, έγινε ο πρώτος βασιλιάς της.
Η άλλη ιστορία που είχε κυκλοφορήσει και ήθελε τον Αινεία να είναι ο ιδρυτής της, αποδείχτηκε αβάσιμη. Θεώρησαν οι τότε άρχοντες της νέας αυτοκρατορίας, ότι έπρεπε να παρουσιάσουν την χώρα τους σαν συνέχεια κάποιας παλιότερης υπερδύναμης, για να δικαιολογήσουν έτσι και να επιβάλλουν την παρουσία τους κερδίζοντας εν μέρει και κάποιον σεβασμό. (Πώς δεν σκέφτηκαν κι αυτοί να πουν ότι κατάγονται από τον Μεγ΄ Αλέξανδρο;!)
Κέντρο και πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εξάπλωσε τη δύναμη της σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και στα βόρεια ως τα άκρα του τότε γνωστού ευρωπαϊκού κόσμου.
Με την διάδοση του Χριστιανισμού και την καθιέρωσή του Βατικανού ως έδρα του Πάπα κατάφερε να παρατήνει τον ηγετικό της ρόλο και για τους αιώνες, που ακολούθησαν.

Σήμερα η Ρώμη αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών ετησίως. Η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, όσο φυσικά και το Βατικανό. Το κέντρο της είναι ενιαίος αρχαιολογικός χώρος με άριστη σύνδεση από το ένα μνημείο στο άλλο.
* Για την περιήγησή σας καλό θα είναι να φοράτε άνετα παπούτσια!

 

Ρώμη: Τι να προσέξω

- Τις καλοντυμένες κυρίες και δεσποινίδες που κυκλοφορούν με την βέσπα.
- Τις τυπικές χειρονομίες των ιταλών. Κοιτάξτε μόνο μη σας πιάσουν τα γέλια...
- Στις διαβάσεις τα αυτοκίνητα σταματούν μόλις πατήσετε το πόδι σας στην άσφαλτο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει φανάρι τριγύρω.
Προσέξτε μόνο μήπως κάποιος οδηγός είναι έλληνας!

 

Τουριστικός οδηγός

Ρώμη Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Ρώμη - Το Κολοσσαίο

Έχει γίνει έμβλημα της Ρώμης το επιβλητικό αυτό αμφιθέατρο της αρχαιότητας, το οποίο λέγεται ότι χωρούσε 50.000 θεατές.

Ρώμη - Το Πάνθεον

Πρόκειται για ναό αφιερωμένο στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια της αρχαιότητας, αλλά μάλλον δεν θα σας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση ...

Ρώμη - Η Ρωμαϊκή Αγορά (Forum Romanum)

Κατά την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αποτελούσε το κέντρο της πόλης. Εδώ ελάμβαναν χώρα οι περισσότερες δραστηριότητες των κατοίκων της αρχαίας Ρώμης.

Ρώμη - Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Το μέγεθός της θα σας εντυπωσιάσει, καθώς υπολογίζεται ότι χωράει πάνω από 60.000 ανθρώπους. Εδώ διεξάγονται οι περισσότερες επίσημες λειτουργίες της παπικής εκκλησίας, αλλά ακόμη και σε μία ήσυχη μέρα θα πρέπει να υπολογίσετε με ουρές προσκυνητών. Θα βγάλετε βέβαια τις φωτογραφίες σας στην πλατεία με τον οβελίσκο στο κέντρο... »

Ρώμη - Η Καπέλα Σιξτίνα

Το διάσημο εκκλησάκι με τις αναγεννησιακές τοιχογραφίες και τη πασίγνωστη οροφή του, έργο του Μιχαήλ Άγγελου. Βρίσκεται μέσα στο Βατικανό και για να την επισκεφτείτε θα πρέπει να έχετε βγάλει εισιτήριο για τα Μουσεία του Βατικανό.

Ρώμη - Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Το πιο γνωστό συντριβάνι της Ρώμης.

Ρώμη ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Ρώμη