Γερμανία ιστορική και ρομαντική

Γερμανία ιστορική και ρομαντική - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★★ (βασισμένη σε 3 προτιμήσεις πελατών)
Εκδρομες » Γερμανία » Γερμανία ιστορική και ρομαντική

11ήμερη οδική εκδρομή στα ομορφότερα και ιστορικότερα μέρη της Γερμανίας.

Ίννσμπρουκ - Μόναχο - Χαϊδελβέργη - Μάνχαϊμ - Βίσμπαντεν - Ρήνος - Φρανκφούρτη - Λειψία - Βερολίνο - Πότσδαμ - Δρέσδη - Νυρεμβέργη - Βερόνα

Εκδρομή από Αθήνα ( εκδρομές οδικώς )
Κύριος προορισμός: Βερολίνο

Χαμηλότερη τιμή: 815

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
Γερμανία ιστορική και ρομαντική
11ήμερη εκδρομή με ημιδιατροφή!
815 €
1100 €
735 €

 

 

Εκδρομή από Αθήνα  

 

Τι περιλαμβάνει

 • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (8 πρωινά / 7 δείπνα).
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C. (ΑΒ4).
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Τι δεν περιλαμβάνει

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
 • Φόροι ξενοδοχείων και Check point (30€ ανά άτομο).

Σημείωση:
# Η σειρά των επισκέψεων – ξεναγήσεων, τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά) προσαρμόζεται ανάλογα, όπου κρίνεται σκόπιμο για την πληρέστερη εκτέλεση του προγράμματος και πάντα χωρίς καμία παράλειψη.

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Γερμανία ιστορική και ρομαντική

 

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα (πλοίο)

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, με ενδιάμεση στάση.
Νωρίς το μεσημέρι έχουμε ήδη φθάσει στην ΠΑΤΡΑ, όπου μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την ΑΓΚΩΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Αγκώνα - Ίννσμπρουκ

Άφιξη στην ΑΓΚΩΝΑ και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα του ΤΥΡΟΛΟ, το ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ.
Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΑ, προσπερνάμε την ΜΠΟΛΩΝΙΑ και την ΒΕΡΟΝΑ και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των ΙΤΑΛΟΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ προς ΤΡΕΝΤΟ και ΜΠΟΛΖΑΝΟ.
Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΓΚ για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ίννσμπρουκ - Μόναχο - Χαϊδελβέργη - Μάνχαϊμ

Πρωινό και αναχώρηση για ΜΑΝΧΑΪΜ.
Η διαδρομή μας με στάσεις, για περιπάτους γνωριμίας με τη ΒΑΥΑΡΕΖΙΚΗ πρωτεύουσα το ΜΟΝΑΧΟ, αλλά και την πόλη της ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗΣ, μας οδηγεί στο ΜΑΝΧΑΪΜ, μια μεγάλη βιομηχανική πόλη της Γερμανίας.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μάνχαϊμ - Βίσμπάντεν - Παραρήνια διαδρομή

Πρωινό και επίσκεψη στη λουτρόπολη του ΒΙΣΜΠΑΤΕΝ, σύντομη γνωριμία με την πόλη. Το Βισμπάντεν είναι μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 274.000 κατοίκους. Η πόλη είναι μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Φρανκφούρτης. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατίδιων Έσση με το Βισμπάντεν και Ρηνανία-Παλατινάτο με το Μάιντς, είναι στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με μια γέφυρα. Το Βισμπάντεν είναι διάσημο για τις θερμές πηγές και τα SPA του. Οι θερμές πηγές χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τους Ρωμαίους.
Λίγο αργότερα μια μοναδική παραποτάμια διαδρομή δίπλα στο ΡΗΝΟ, από τους αμπελώνες της ΡΗΝΑΝΙΑΣ και τα ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ, μας οδηγεί στο όμορφο χωριουδάκι, ST. GOARSHAUSEN.
Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο.
Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μάνχαϊμ - Φρανκφούρτη - Βερολίνο

Μετά το πρωινό διασχίζουμε τα καταπράσινα τοπία της κεντρικής ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ με κατεύθυνση βόρεια, όπου μέσω ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, που βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους και 5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή. Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, η Ντρέσντνερ Μπανκ, η Κομέρτσμπανκ.
Με μικρές στάσεις για καφέ και γεύμα προαιρετικά, με μικρή επίσκεψη στην πόλη ΛΕΙΨΙΑ, καταλήγουμε στη Γερμανική πρωτεύουσα το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βερολίνο

Πρωινό και περιήγηση - ξενάγηση στη γερμανική πρωτεύουσα.
Θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη και την παλαιά ιστορία μιας πόλης σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, έμβλημα της πόλης, τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το κοινοβούλιο Ράιχσταγκ, την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ, το δρόμο με τα καφέ και τα πολύ γνωστά πολυκαταστήματα. Επίσης, επισκεπτόμαστε το μοναδικό Μουσείο της Περγάμου με την έξοχη Βαβυλωνιακή πτέρυγα, με την Πύλη της Ιστάρ και τους υπολοίπους μεσοποταμιακούς θησαυρούς.
Χρόνος ελεύθερος να περπατήστε στην περίφημη λεωφόρο ΟΥΝΤΕΡ ΝΤΕΝ ΛΙΝΤΕΝ με τα εμπορικά κέντρα, αλλά και την ΜΠΕΡΚΕΡΜΑΝ ΣΤΡΑΣΣΕ, με πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, την περίφημη πλατεία ΠΟΤΣΝΤΑΜΕΡ και ΣΑΒΙΓΚΝΥΠΛΑΤΣ.
Δείπνο και διανυκτέρευση το βράδυ.

7η ημέρα: Βερολίνο - Πότσδαμ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, το ΠΟΤΣΔΑΜ, τριάντα μόνο χιλιόμετρα νότια του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.
Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το ΑΝΑΚΤΟΡΟ του ΚΑΪΖΕΡ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ, θα περπατήσουμε στα μικρά δρομάκια με τα Φλαμανδικά σπίτια, αλλά και το ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ με τα θρυλικά ανάκτορα που χρονολογούνται από την εποχή του ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ.
Επιστροφή το μεσημέρι στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και αγορές αναμνηστικών, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βερολίνο - Δρέσδη - Νυρεμβέργη

Πρωινό και αναχώρηση για ΔΡΕΣΔΗ, τη «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ» που είναι ο επόμενος σταθμός μας. Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και τη νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση.
Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIΝGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ, σχεδιασμένο από το MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI.
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στη ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, την πόλη του διάσημου Γερμανού ζωγράφου ΑΛΜΠΡΕΧΤ ΝΤΥΡΕΡ, την πόλη στην οποία δικάστηκαν το 1945-46 οι εγκληματίες ΝΑΖΙ.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Νυρεμβέργη - Βερόνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ΒΕΡΟΝΑ.
Αφού παρακάμψουμε τη Βαυαρική πρωτεύουσα το ΜΟΝΑΧΟ, διασχίζουμε τα πανέμορφα τοπία του ΤΥΡΟΛΟ και μέσω ΜΠΟΛΖΑΝΟ - ΤΡΕΝΤΟ, καταλήγουμε στην ευρύτερη περιοχή της ΒΕΡΟΝΑΣ.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βερόνα - Αγκώνα

Νωρίς το πρωί αφήνουμε την πόλη που φιλοξενεί το σπίτι του «ΡΩΜΑΙΟΥ και της ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ» με κατεύθυνση το λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ.
Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

11η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και τρεις περίπου ώρες αργότερα στην ΑΘΗΝΑ.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά