Γύρος Κρήτης

Γύρος Κρήτης - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★★ (βασισμένη σε 8 προτιμήσεις πελατών)

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ


7ήμερη οδική εκδρομή

Ηράκλειο - Άγιος Νικόλαος - Ελούντα - (Σπιναλόγκα) - Μονή Αρκαδίου - Αρχαία Ελεύθερνα - Ρέθυμνο - Μάταλα - Χανιά - λίμνη Κουρνά - Κολυμπάρι - Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου - Κνωσός - Ενυδρείο

Εκδρομή από Αθήνα ( εκδρομές οδικώς )
Κύριος προορισμός: Κρήτη

Χαμηλότερη τιμή: 390

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
Γύρος της Κρήτης
7ήμερη εκδρομή με ημιδιατροφή
390 €

 

 

Εκδρομή από Αθήνα  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Το εισιτήριο του πούλμαν
  • Το ξενοδοχείο OLYMPIC 3***plus στην καρδιά της πόλης του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε δίκλινα δωμάτια για 5 διαν/σεις
  • Τα 5 πρωινά σε μπουφέ
  • Τα 5 δείπνα σε μπουφέ
  • Τα εισιτήρια του πλοίου σε Αεροπορικές αριθμημένες θέσεις στην ημερήσια μετάβαση από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΗΡΑΚΛΕΙΟ και σε (ΑΒ4) 4κλινές εσωτερικές καμπίνες της επιστροφής μας από ΗΡΑΚΛΕΙΟ για ΠΕΙΡΑΙΑ
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Ο φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16) για το ξενοδοχείο
  • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator)
  • Φ.Π.Α.

Τι δεν περιλαμβάνει

Σημείωση:
# Οι βραδινές μας βόλτες στην πόλη του Ηρακλείου είναι προαιρετικές και περιλαμβάνουν: Την οδό 25ης Αυγούστου, το Μεγάλο Μπεντένι και το Μεγάλο Κουλέ, την Πλατεία με τα Λιοντάρια, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την ενετική Λότζια, τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο, τον Άγιο Μηνά και τον Άγιο Τίτο αλλά και μπουγάτσα στον Κιρκόρ.

# Οι τιμές εισόδου σε μουσεία κλπ ενδέχεται να αλλάξουν.

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Γύρος Κρήτης

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λιμάνι Πειραιά - Ηράκλειο

Στις 08.00π.μ. ξεκινάμε από την Ομόνοια και στις 08.30π.μ. από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για το λιμάνι. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και καλό μας ταξίδι (το πλοίο αναχωρεί στις 10.00π.μ. από Πειραιά και έχει άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 18.30)
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας OLYMPIC 3*** plus στην καρδιά της πόλης, τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κρήτη – Ρέθυμνο - Μονή Αρκαδίου - Αρχαία Ελεύθερνα

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και ξεκινάμε το οδικό μας ταξίδι για το Νομό Ρεθύμνης.
Πρώτος μας σταθμός η αρχαία Ελεύθερνα. Μια πόλη δωρική (9ου-8ου αι. π.Χ,) που ήρθε σχετικά πρόσφατα στο φως και τα ευρήματα των ανασκαφών εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.(Κόστος εισόδου στο αρχ. Μουσείο 3€).
Η ιστορική μονή Αρκαδίου βρίσκεται πολύ κοντά. Η πολιορκία και η ανατίναξη του Μοναστηριού σήμανε την αρχή του τέλους της τουρκοκρατίας στο νησί. Οι χώροι του Μοναστηριού παραμένουν αναλλοίωτοι, γεγονός που συγκλονίζει.
Στην απέραντη και ολοκάθαρη παραλία του Ρεθύμνου θα κάνουμε το μπάνιο μας και θα φάμε μεσημεριανό φαγητό. Στην παλιά πόλη, την πόλη μιας άλλης εποχής, θα πιούμε τον καφέ μας και θα κάνουμε τη βόλτα μας.
Επιστροφή στο Ηράκλειο, δείπνο και βόλτα.

3η ημέρα: Κρήτη - Άγιος Νικόλαος – Ελούντα – (Σπιναλόγκα)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον ανατολικότερο Νομό της Κρήτης, το Λασήθι. Το έθιμο απαιτεί μία στάση στον Άγιο Γεώργιο τον Σεληνάρη για ένα κεράκι. Ο Άγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού, μας περιμένει. Θα πιούμε το καφεδάκι μας στις όχθες της «Βουλισμένης» λίμνης και θα θυμηθούμε ιστορίες για «νεράιδες και παλληκάρια» για «Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες».
Η τουριστική Ελούντα μας περιμένει για μπάνιο και φαγητό. Όσοι από τους εκδρομείς επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια μικρή κρουαζιέρα στο νησάκι Σπιναλόγκα. Το κάστρο του μικρού νησιού πέρα από τη στρατιωτική του σπουδαιότητα σε άλλες εποχές, ήταν για μισό αιώνα περίπου και ο τόπος «εξορίας» των Χανσενικών όλης της Ελλάδας. (Κόστος μεταφοράς 10 ευρώ και κόστος εισόδου στο κάστρο 8€).
Επιστροφή στο Ηράκλειο, δείπνο και βόλτα.

4η ημέρα: Κρήτη - Ηράκλειο - Αρχάνες - Μεσαρά - Μάταλα

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε, όσο γίνεται, τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της Κρήτης, τον Νομό Ηρακλείου. Πρώτος μας σταθμός η κωμόπολη των Αρχανών, ένας όμορφος παραδοσιακός οικισμός. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το μικρό Αρχ. Μουσείο με τα πολύ σπουδαία ευρήματα από τα ιερά του Γιούχτα.(Είσοδος δωρεάν). Θα πιούμε το καφεδάκι μας στην πλατεία της κωμόπολης και ύστερα θα κατευθυνθούμε προς τα νότια του νομού. Θα περάσουμε την πεδιάδα της Μεσαράς με τους απέραντους ελαιώνες, τους Αγίους Δέκα, την Αρχαία Γόρτυνα και τον Άγιο Τίτο για να βρεθούμε στο Λυβικό πέλαγος και στα Μάταλα. Εδώ σπάνε τα όρια του χρόνου και γινόμαστε όλοι νέοι αφού θα κάνουμε μπάνιο και θα φάμε κάτω από τις σπηλιές των χίπις της δεκαετίας του ΄60 και του ΄70.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και βόλτα.

5 ημερα: Κρήτη - Χανιά - λίμνη Κουρνά - Ακρωτήρι - Κολυμπάρι

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το δυτικότερο νομό της Κρήτης, τα Χανιά.
Η άπατη λίμνη του Κουρνά είναι ο πρώτος μας σταθμός. Είναι η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης. Αυτή η μοναδικότητά της δημιούργησε θρύλους για βασιλοπούλες και καλοκυράδες, νεράιδες και πρίγκιπες. Όμως μετά τα παραμύθια η ιστορία. Οι τάφοι των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι και παραδίπλα του Καγιαλέ μας εισάγουν στην ιστορία του τόπου και της πόλης που βρίσκεται μπροστά μας και χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να βρεθούμε κοντά της. Η γνωριμία μας με την πόλη αρχίζει από την Αγορά, τα Στιβανάδικα,την Τριμάρτηρη, την οδό Χάληδων και το «Σαντριβάνι» για να καταλήξουμε στο Ενετικό Λιμάνι, το Φάρο, το Μεγάλο Αρσενάλι και το Γενί Τζαμί. Μπορούμε να πιούμε την τσικουδιά μας (ρακή) ή να φάμε στα γραφικά ταβερνάκια της Παλιάς Πόλης και να κάνουμε το μπάνιο μας στις ολοκάθαρες παραλίες του Κουμ-Καπί και της Νέας Χώρας.
Επιστροφή το βράδυ στο Ηράκλειο, δείπνο.

6η ημέρα: Κρήτη - Ηράκλειο - Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – Κνωσός - Ενυδρείο

Η τελευταία μας ημέρα στο νησί. Μετά το πρωινό μένουμε στην πόλη για να δούμε ό,τι δεν είδαμε. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου.(Κόστος εισόδου και για τους δύο χώρους-ενιαίο εισιτήριο-16 ευρώ για τους κάτω των 65 ετών. Όσοι δικαιούνται για τον όποιο λόγο έκπτωση πρέπει να έχουν και το έγγραφο που το αποδεικνύει. Για τους ανωτέρω χώρους προτείνεται ειδικός ξεναγός με 4 ευρώ το άτομο)
Μπάνιο και φαγητό στο παραθαλάσσιο χωριό Αμμουδάρα. Εδώ μπορούμε να φάμε και «γαμοπίλαφο» αλλά και «αντικρυστό». Και δε θα φύγουμε από το Ηράκλειο αν δεν επισκεφτούμε το ενυδρείο της Κρήτης.(Κόστος εισόδου 6 ευρώ) Λένε πως είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Θα το διαπιστώσουμε.
Μετά το ενυδρείο μας περιμένει το καράβι και το ταξίδι της επιστροφής αρχίζει.

7η ημέρα: Ηράκλειο – Πειραιάς - Αθήνα

Νωρίς το πρωί φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στο Δημοτικό Θέατρο και την Ομόνοια.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά
συμφωνώ με την αποθήκευση και επεξεργασία των στοιχείων μου από αυτόν τον ιστότοπο