Αράχωβα ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Αράχωβα πληροφορίες

Αράχωβα - Γενικές πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στην Αράχωβα!

Χτισμένη στις νότιες ράχες (εξ ου και το όνομά της) του Παρνασσού σε υψόμετρο 1000μ. περίπου, η Αράχωβα (ή Αράχοβα) αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της κεντρικής Ελλάδας.

 

Σύμφωνα με τη Μυθολογία, στην κορυφή του βουνού (2457 μ.) προσάραξε η κιβωτός του Δευκαλίωνα και της Πύρρας μετά τον Κατακλυσμό. Το ότι η περιοχή ήταν κατοικημένη από αρχαίων χρόνων, επιβεβαιώνεται από τα ίχνη αρκετών οικισμών που ανάγονται στον 12ο αιώνα π.Χ.
Στα χρόνια της Επανάστασης αργότερα, το 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης πέτυχε καθοριστική νίκη κατά των τουρκαλβανών στη μάχη της Αράχωβας, σώζοντας έτσι την έκβαση του Αγώνα. Με την ανάμνηση της μάχης αυτής συνδέεται και η τριήμερη γιορτή (θρησκευτική και εθνική) προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Γεωργίου, γνωστή και ως "Πανηγυράκι".

Στις μέρες μας και καθώς η απόστασή της από την Αθήνα είναι πολύ μικρή την καθιστά ιδανικό προορισμό ακόμη και για εξορμήσεις Σαββατοκύριακου ή για διαμονή σε κάποια απόδραση τριημέρου.
Ο γραφικός χαρακτήρας της Αράχωβας, που διατηρείται αναλλοίωτος παρά τις επελάσεις των τουριστών σε συνδυασμό φυσικά και με τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού της δίνει και έναν ... ιδιαίτερο κοσμοπολίτικο αέρα κάνοντας την κάτι σαν την ... Μύκονο του χειμώνα. Φυσικά θα βρείτε για τη διαμονή σας στην Αράχωβα ξενοδοχεία και ξενώνες για όλα τα βαλάντια, αλλά καλό θα ήταν να κάνετε την κράτησή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, επωφελούμενοι ίσως και από κάποιες σχετικές προσφορές.

 

Αράχωβα: Πώς θα πάω

  • Η Αράχωβα απέχει από την Αθήνα μόλις 160 χλμ.

 

Αράχωβα: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

  • Τα αραχωβίτικα καρπίτια σίγουρα τα έχετε ακουστά. Τα παραδοσιακά αραχωβίτικα χαλιά με τα ιδιαίτερα σχέδια και χρώματα είναι πάντα μια καλή ιδέα για αγορά
  • Πασίγνωστα είναι επίσης και τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, κυρίως δε η Φορμαέλλα Αράχωβας Παρνασσού, όπως είναι η Π.Ο.Π. ονομασία της. Πρόκειται για ένα σκληρό κιτρινωπό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (ή και ανάμεικτο), με πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα, που ωριμάζει σε μικρά καλούπια από κλαδιά λυγαριάς

 

Τουριστικός οδηγός

Αράχωβα Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Κωρύκειον Άντρον

Το Κωρύκειον Άντρον (σπήλαιο) βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.400 μ., μέσα σε ένα ελατόδασος στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρνασσού, 15 περίπου χλμ. από την Αράχωβα και κοντά στους Δελφούς. Στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στο θεό Πάνα και τις Βακχίδες... »

Κωρύκειον Άντρον
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι από τα καλύτερα οργανωμένα και εξοπλισμένα κέντρα της Ελλάδας, αγαπητό τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους λάτρεις του σκι. ... »

Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο της περιοχής (μαζί με τους Δελφούς), το μοναστήρι του Οσίου Λουκά βρίσκεται σε μία γραφική τοποθεσία, στην πλαγιά του Ελικώνα, στην περιοχή που άλλοτε βρισκόταν ναός αφιερωμένος στην Στειρίτιδα Δήμητρα.... »

Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη
Δελφοί

Δελφοί

Σε απόσταση μόλις 10χλμ. περίπου, οι Δελφοί απετέλεσαν ήδη από την αρχαιότητα πόλο ανάπτυξης για την Αράχωβα, η οποία φιλοξενούσε ένα μεγάλο μέρος προσκυνητών αρχικά και επισκεπτών αργότερα. Ακόμη και σήμερα (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες) η Αράχωβα απορροφά ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών - τουριστών που την ... »

Γαλαξίδι

Με μακραίωνη επίσης ιστορία και σημαντική συμβολή στον Μεγάλο Αγώνα (αλλά και μεγάλες καταστροφές), το Γαλαξίδι υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες ναυτικές πόλεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, πριν εμφανιστούν τα ατμόπλοια. Το γραφικό του λιμανάκι μαζί με το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου είναι δύο μόνο... »

Γαλαξίδι

Αράχωβα ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Tagli Resort & Spa

Tagli Resort & Spa Arachova

Δωμάτια 20

.

0){?>Τιμή από:€ 130 Τιμή ως:€ 850
Boutique Hotel Skamnos

Boutique Hotel Skamnos Arachova

Δωμάτια 22

.

0){?>Τιμή από:€ 68 Τιμή ως:€ 335
Hani Zemenou

Hani Zemenou Arachova

Δωμάτια 10

.

0){?>Τιμή από:€ 45 Τιμή ως:€ 90
Domotel Anemolia Mountain Resort

Domotel Anemolia Mountain Resort Arachova

Δωμάτια 103

.

0){?>Τιμή από:€ 65 Τιμή ως:€ 500