Θεσσαλονίκη ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Θεσσαλονίκη πληροφορίες

Θεσσαλονίκη - Γενικές πληροφορίες

Η "νύφη του Βορρά". Η πρωτεύουσα της καρδιάς μας.
Ας λένε ό,τι θέλουν αυτοί εκεί ... χάμω!
Αυτήν την ιδιαίτερη αύρα της Σαλονίκης δεν θα την αποκτήσει ποτέ η Αθήνα.

 

Κτισμένη το 316 π.Χ. από τον Κάσσανδρο βασιλιά της Μακεδονίας, που της έδωσε το όνομα της γυναίκας του και αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει ξεπεράσει τα 2300 χρόνια ζωής και ανελλιπούς παρουσίας στα δρώμενα και την ιστορία της πατρίδας μας.

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε η συμβασιλεύουσα και καθ΄όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, διάστημα κατά το οποίο άλλες παλιές πόλεις κράτη είχαν εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Σήμερα, εκατό μόλις χρόνια (και κάτι) μετά την απελευθέρωσή της, έχει ξαναβρεί τον χαρακτήρα της και εδραιώνει πλέον και την πολιτιστική και εμπορική θέση της σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το ... παλιό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, η Άνω Πόλη, είναι κτισμένο στις πλαγιές της αρχαίας ακρόπολης.
Στο μέσο περίπου της Κάτω Πόλης, στην παραλία και κάτω από το χώρο της ΔΕΘ δεσπόζει ο Λευκός Πύργος, ακοίμητος φρουρός της πόλης και πολυφωτογραφημένο σημείο αναφοράς της.

Περπατώντας την προκυμαία προς τα δυτικά, αν αντισταθείτε στα καφέ της παραλίας και της πλατείας Αριστοτέλους, θα φτάσετε στα Λαδάδικα, την πιο ονομαστή πλέον συνοικία της πόλης. Δέν έχει σημασία, τι ήταν εδώ πριν μερικές δεκαετίες, σημασία έχει ότι σήμερα, είναι το κέντρο της βραδινής ζωής της πόλης και οχι μόνο.

Γαλάζιες Σημαίες 2020:
Δήμος Βόλβης: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή, Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Δυτική, Σταυρός Κεντρική
Δήμος Θερμαϊκού: Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ, Μηχανιώνα-Τουρμπαλί, Νέοι Επιβάτες, Περαία-Κοχύλι, Ποταμός

 

Θεσσαλονίκη: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

Να πάρετε οπωσδήποτε καναδυό κουτιά γλυκά, πάστες, συροπιαστά και τα παρόμοια. Το ένα κουτί να το πάτε δώρο στην πεθερά! Ετσι, για να μαζεύετε και πόντους ...

 

Τουριστικός οδηγός

Θεσσαλονίκη Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Ο Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος

Το σύμβολο της πόλης της Θεσσαλονίκης χτίστηκε το 15ο αιώνα και αποτελούσε τμήμα των ευρύτερων οχυρωματικών έργων της πόλης, μέρος των οποίων υπάρχει ακόμη, ενώ ένα κομμάτι τους έχει βυθιστεί στη θάλασσα. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα της φρουράς των Γενιτσάρων και σαν φυλακή για θανατοποινίτες, ενώ σήμερα λειτουργεί ... »

Η Ροτόντα - ο ναός του Αγίου Γεωργίου

Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά αξιοθέτα της Θεσσαλονίκης. Κτίστηκε μάλλον την περίοδο που ο Γαλέριος ήταν τέτραρχος Ανατολής και έιχε σαν έδρα του τη Θεσσαλονίκη(303-311 μ.Χ.). Είναι κατασκευασμένη με πλινθους και το σχήμα της είναι κυκλικό, ενώ δεν είναι σίγουρο, αν αρχικά προοριζόταν για ναός του Δία ή για... »

Η Ροτόντα - ο ναός του Αγίου Γεωργίου
Η Καμάρα (Αψίδα Γαλερίου)

Η Καμάρα (Αψίδα Γαλερίου)

Η "Αψίδα του Θριάμβου" ανυψώθηκε το 298 π.Χ. για να τιμήσει τις νίκες του Καίσαρα της Αν. Μακεδονίας Γαλέριου εναντίον των Περσών. Σήμερα αποτελεί και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Τα Κάστρα

Ανηφορίζοντας προς την Άνω Πόλη θα τα αντικρίσετε διατηρημένα σε καλή κατάσταση, παρά τις επιθέσεις που δέχονταν επί αιώνες. Δείτε τον "Πύργο του Τριγωνίου", αλλά και το Επταπύργιο στο εσωτερικό των τειχών, ένα βυζαντινό φρούριο που χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως φυλακή.

Η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου

Η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου με την κρύπτη, όπου μαρτύρησε ο Άγιος και πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Η πεντάκλινη αυτή βασιλική, κτισμένη τον 7ο μ.Χ. αιώνα, φέρει πλήθος ανεκτίμητων ψηφιδωτών και τοιχογραφιών και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο ναός της Αγίας Σοφίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Θεσσαλονίκη ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Hyatt Regency Thessaloniki

Hyatt Regency Thessaloniki Thessaloniki

Δωμάτια 152

.

0){?>Τιμή από:€ 110 Τιμή ως:€ 287
Electra Palace Hotel Thessaloniki

Electra Palace Hotel Thessaloniki Thessaloniki

Δωμάτια 138

.

0){?>Τιμή από:€ 105 Τιμή ως:€ 380
Makedonia Palace

Makedonia Palace Thessaloniki

Δωμάτια 284

.

0){?>Τιμή από:€ 100 Τιμή ως:€ 410
Mandrino Hotel

Mandrino Hotel Thessaloniki

Δωμάτια 72

.

0){?>Τιμή από:€ 37 Τιμή ως:€ 53
Daios Luxury Living

Daios Luxury Living Thessaloniki

Δωμάτια 49

.

0){?>Τιμή από:€ 115 Τιμή ως:€ 2600
Astoria

Astoria Thessaloniki

Δωμάτια 90

.

0){?>Τιμή από:€ 43 Τιμή ως:€ 180