Σκιάθος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Σκιάθος πληροφορίες

Σκιάθος - Γενικές πληροφορίες

Η Σκιάθος λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τα σκιερά της δάση, πράγμα που θα σας φανεί απόλυτα λογικό όταν αντικρίσετε το καταπράσινο στολίδι των Σποράδων με τα πευκοδάση που κατηφορίζουν ως την αμμουδιά.
Πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να τις χαρείτε. Κάποιες από αυτές είναι ευκολότερα προσβάσιμες από θαλάσσης με κάποιο από τα καΐκια, που σας περιμένουν στο λιμάνι της Χώρας.
Τις ομορφιές του νησιού εξετίμησαν δεόντως και οι δημιουργοί του Mama Mia, που επέλεξαν τη Σκιάθο για τη μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου μιούζικαλ.

Δημοφιλέστερες παραλίες της Σκιάθου είναι: οι Κουκουναριές, η Μπανάνα, τα Λαλάρια, ο Βρωμόλιμνος, ο Τρούλος, το Μανδράκι, η Μεγάλη Άμμος, η Καναπίτσα, Άγκιστρος και η Αγία Ελένη.

Παραλίες Σκιάθου με Γαλάζιες σημαίες (2020)


Η συγκεκριμένη διάκριση έχει απονεμηθεί για το τρέχον έτος στις παρακάτω παραλίες της Σκιάθου:
Δήμος Σκιάθου
Κουκουναριές, Μάραθα/Skiathos Palace Hotel

 

Σκιάθος: Πώς θα πάω

- Με πλοίο ή δελφίνι από Βόλο
- Με πλοίο από Θεσ/νίκη
- Με πλοίο από Αγ. Κων/νο
- Με αεροπλάνο

 

Σκιάθος: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

- Γλυκίσματα όπως αμυγδαλωτά και χαμαλιά

 

Τουριστικός οδηγός

Σκιάθος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Το Πάσχα στην Σκιάθο

Το Πάσχα στην Σκιάθο

Το Πάσχα στη Σκιάθο, στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «του αγίου των ελληνικών γραμμάτων», είναι μυστικιστικό και κατανυκτικό. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού διανύουν την Εβδομάδα των Παθών με ευλάβεια και αναστοχασμό, στον τόπο όπου τηρείται ... »

Τα Λαλάρια

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες στη Σκιάθο με τα πεντακάθαρα νερά και τον ... τρύπιο βράχο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω θαλάσσης, γι΄ αυτό μή χάσετε το πρωινό καραβάκι, που ξεκινάει από το παλιό λιμάνι.

Τα Λαλάρια

Το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Θα σας κάνει εντύπωση το πόσο λιτά επιπλωμένο ήταν το σπίτι του μεγάλου αυτού έλληνα λογοτέχνη, με την πένα να τον περιμένει ακόμη στο μελανοδοχείο του, μαρτυρώντας ότι το μεγαλείο του πνεύματος δεν μετριέται με τηλεθεάσεις και εξώφυλλα περιοδικών.

Το κάστρο

Θα νιώσετε μια απροσδιόριστη ενέργεια να σας περιβάλλει. Την ίδια ίσως μαγεία, που ξεπηδάει μέσα από τις γραμμές των έργων του Παπαδιαμάντη.

Η μονή της Ευαγγελίστριας

Πέρα από την κοσμοπολίτικη αύρα, τα ξενοδοχεία και τα μπαρ, υπάρχει και ... η άλλη Σκιάθος. Μόλις 6 χλμ. στα βόρεια της πόλης, κτισμένη δίπλα στις πήγες του ρέματος του Λεχουνιού βρίσκεται η Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Άρχισε να κτίζεται περί το 1794 από "Κολλυβάδες" μοναχούς του Αγίου Όρους. ... »

Οι Κουκουναριές

Είναι η διασημότερη παραλία στη Σκιάθο με το πευκόδασος να αγκαλιάζει την χρυσαφένια ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Δίκαια έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου.

Σκιάθος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Filoxenia Hotel

Filoxenia Hotel Skíathos

Δωμάτια 18

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 75
Skiathos Princess

Skiathos Princess Skiathos

Δωμάτια 131

.

0){?>Τιμή από:€ 95 Τιμή ως:€ 600
Arco Hotel

Arco Hotel Skiathos

Δωμάτια 43

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 150
Aretousa Hotel

Aretousa Hotel Skiathos

Δωμάτια 26

.

0){?>Τιμή από:€ 40 Τιμή ως:€ 75
Elsa Hotel

Elsa Hotel Skiathos

Δωμάτια 23

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 70
Hotel Mato

Hotel Mato Skiathos Town

Δωμάτια 8

.

0){?>Τιμή από:€ 32 Τιμή ως:€ 100