Σέριφος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Σέριφος πληροφορίες

Σέριφος - Γενικές πληροφορίες

Η Σέριφος είναι ένα από τα μικρότερα και λιγότερο γνωστά νησία των Κυκλάδων.
Η γραφικότητα των χωριών και των τοπίων, το αυθεντικό λευκό των σπιτιών και το μπλε της θάλασσας με τις όμορφες παραλίες την καθιστούν μία ιδανική εναλλακτική λύση στα πολυσύχναστα και κορεσμένα από τουρίστες νησιά του συμπλέγματος.

 

Κατά την Μυθολογία, στη Σέριφο μεγάλωσε ο Περσέας ενώ στους ιστορικούς χρόνους η Σέριφος ήταν γνωστή για τα μεταλλεία σιδήρου της αλλά και χαλκού.
Το λιμάνι της Σερίφου, το Λιβάδι βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο στα νοτιοανατολικά του νησιού. Γραφικές ταβέρνες, μπαράκια και καταστήματα τουριστικών ειδών καλωσορίζουν τον επισκέπτη.
Η Χώρα βρίσκεται λίγο ψηλότερα και είναι μία από τις εντυπωσιακότερες πρωτεύουσες των Κυκλάδων. Απλωμένη πανοραμικά πάνω από τα ερείπια του Ενετικού κάστρου με τα στενά σοκάκια και τα κατάλευκα σπίτια της προσφέρει άπλετη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.


Γύρω από το νησί, υπάρχουν πολλές και καλές παραλίες, η κάθε μία με τη δική της ξεχωριστή γοητεία. Οι βραχονησίδες της ακτής κάνουν τόπο στο πιο πράσινο εσωτερικό του νησιού, όπου καλλιεργούνται σύκα, σταφύλια και ντομάτες.
Στούς οικισμούς μακριά από το Λιβάδι και τη Χώρα θα πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς ήταν η ζωή στις Κυκλάδες παλιότερα...

Αν ψάχνετε για clubbing ή διακοπές με φανταχτερά πάρτι, τότε ...ήρθατε σε λάθος νησί! Στη Σέριφο μπορείτε να περάσετε το βράδυ σας σε ένα από τα εστιατόρια, τα οποία παρέχουν μερικά από τα καλύτερα φαγητά στις Κυκλάδες, ή να περάσετε το χρόνο σας σε ένα από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του νησιού.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική ρεβυθάδα, (ρεβύθια στον φούρνο με δενδρολίβανο) και την Λούζα (είδος παστουρμά από χοιρινό)

 

Σέριφος: Πώς θα πάω

Ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά

 

Τουριστικός οδηγός

Σέριφος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Σέριφος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Maistrali

Maistrali Livadi (Serifos)

Δωμάτια 20

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 85