Σάμος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Σάμος πληροφορίες

Σάμος - Γενικές πληροφορίες

... πότε θα πας στη Σάμο;

 

Σε απόσταση 1,5 χλμ από τα τουρκικά παράλια, η Σάμος, γενέτειρα του Πυθαγόρα, του Επίκουρου, του Αρίσταρχου(πατέρα της ηλιοκεντρικής θεωρίας) και ίσως εντέλει ακόμη και του Αισώπου, έλκει τον σημερινό της επισκέπτη κυρίως λόγω της ομορφιάς των παραλιών και των δασών της, αλλά και των μνημείων από τα παλιά εκείνα χρόνια.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Σάμος (Δήμος Βαθέος) με σημαντικότερες άλλες πόλεις το Καρλόβασι, το Πυθαγόρειο, τον Μαραθόκαμπο και το Κοκκάρι ενώ στη Νομαρχία Σάμου ανήκουν και τα νησιά Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα.

Παραλίες στη Σάμο - Γαλάζιες σημαίες το 2024:
- Στο Δήμο Σάμου: Γλυκόριζα, Δόρυσσα/Ποτοκάκι

 

Σάμος: Πώς θα πάω

 • Με πλοίο: Καθημερινή σύνδεση υπάρχει με τα λιμάνια του Πειραιά, της Ικαρίας και των Κυκλάδων (είτε με συμβατικό είτε με ταχύπλοο). Μία φορά την εβδομάδα υπάρχει σύνδεση με όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ σχεδόν όλο το χρόνο υπάρχει και καθημερινή σύνδεση με το Κουσάντασι της Τουρκίας.
 • Με αεροπλάνο: Υπάρχει καθημερινή αεροπορική σύνδεση με Αθήνα και εβδομαδιαία σύνδεση με Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χίο, Μυτιλήνη και Λήμνο

 

Σάμος: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

 • Πασίγνωστα είναι τα κρασιά του νησιού, τόσο τα ξηρά όσο και κυρίως τα γλυκά. Το δε "ΣΑΜΟΣ" είναι το πρώτο ελληνικό κρασί που αναγνωρίστηκε σαν ΟΠΕ (ονομασία προέλευσης ελεγχόμενη). Ιδιαίτερης αναγνώρισης έχουν τύχει και από την καθολική εκκλησία, η οποία και έχει παραχωρήσει στη Σάμο πιστοποιητικό παρασκευής εκκλησιαστικού οίνου για τη Θεία Ευχαριστία.

 

Τουριστικός οδηγός

Σάμος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

 • Το Ηραίον
  Μόλις 3-4 χλμ. από το Πυθαγόρειο βρίσκονται τα ερείπια του μεγαλύτερου κατά τον Ηρόδοτο ναού αφιερομένου στην Ήρα.

 • Το Ευπαλίνειο Όρυγμα
  Είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων. Πρόκειται για μία σήραγγα μήκους 1.036 μέτρων, κατασκευασμένη τον 6ο π.Χ. αιώνα κατ΄ εντολή του τυράννου Πολυκράτη, με σκοπό την υδροδότηση του Πυθαγορείου.
  Ο σημερινός επισκέπτης μπορεί να δεί μόνο ένα μικρό κομμάτι της σήραγγας, το οποίο όμως είναι αρκετό για να πάρει μία καλή εικόνα της ποιότητας του όλου εγχειρήματος.
  Αυτό που προκαλεί τον θαυμασμό είναι ότι η διόρυξη άρχισε συγχρόνως και στις δύο πλευρές του βουνού, με δύο σήραγγες, οι οποίες συναντήθηκαν στο μέσο του με μία ελάχιστη απόκληση κάποιων ασήμαντων εκατοστών!
  (Σημείωση γράφοντος: Τον Ιανουάριο του 2004 επρόκειτο να ολοκληρωθεί στο Laufenburg της Γερμανίας η κατασκευή μιας γέφυρας, της οποίας το ένα μισό ξεκινούσε από την ελβετική πλευρά του ποταμού και το άλλο μισό από την γερμανική του πλευρά. Όταν τα δύο τμήματα έφταναν στη μέση, όπου και έπρεπε να ενωθούν, αυτό ήταν αδύνατο γιατί είχαν απόκλιση 54 εκατοστών σε συνολικό μήκος γέφυρας μόλις 125 μέτρων! Και εδώ πρόκειται για την κατασκευή μιας ... απλής γέφυρας, με σύγχρονα μέσα όμως, και από χώρες με την πλέον προηγμένη τεχνολογία της εποχής μας!!! )

 • Το Σπήλαιο του Πυθαγόρα
  Βρίσκεται 3 περίπου χλμ. από τον κάμπο του Μαραθόκαμπου. Λέγεται ότι εδώ κατέφευγε ο Πυθαγόρας κατα άλλους για περισυλλογή, κατα άλλους για να ξεφύγει από τον Πολυκράτη. Αν βρείτε το κουράγιο να ανεβείτε τα 400 περίπου σκαλιά μέχρι την σπηλιά, μην απογοητευτείτε με αυτό που θα αντικρύσετε, καθώς μόνο ένα μέρος της είναι επισκέψιμο.

 • Ο Πύργος του Λυκούργου
  Χτισμένος το 1824 στο Πυθαγόρειο από τον Λυκούργο Λογοθέτη, αρχηγό των επαναστατών της Σάμου το ΄21, ως αμυντικό οχυρό για την προστασία των επαναστατών και των κατοίκων από τους Τούρκους, είναι εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια και αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη.

Σάμος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Samos Bay Hotel by Gagou Beach

Samos Bay Hotel by Gagou Beach Samos

Δωμάτια 60

.

0){?>Τιμή από:€ 27 Τιμή ως:€ 550
Kalidon Panorama Hotel

Kalidon Panorama Hotel Samos

Δωμάτια 34

.

0){?>Τιμή από:€ 48 Τιμή ως:€ 95
Sunny Bay

Sunny Bay Kíssamos

Δωμάτια 54

.

0){?>Τιμή από:€ 38 Τιμή ως:€ 100
Ino Village Hotel

Ino Village Hotel Samos

Δωμάτια 65

.

0){?>Τιμή από:€ 38 Τιμή ως:€ 57
Molos Bay Hotel

Molos Bay Hotel Kíssamos

Δωμάτια 43

.

0){?>Τιμή από:€ 70 Τιμή ως:€ 293
Daphne Hotel

Daphne Hotel Agios Konstantinos (Samos)

Δωμάτια 35

.

0){?>Τιμή από:€ 37 Τιμή ως:€ 80