Πάτρα ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Πάτρα πληροφορίες

Πάτρα - Γενικές πληροφορίες

Στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και συγκοινωνιακά κέντρα της. Πύλη εισόδου και εξόδου από την χώρα, το λιμάνι της υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών και εκδρομέων και είναι συχνά η πρώτη στάση για όσους έρχονται στην Ελλάδα με πλοίο από την Ιταλία.

 

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας, μετά την καταστροφή της από τους τούρκους, αναδομήθηκε στη σύγχρονη μορφή της με με φαρδείς δρόμους, μεγάλες πλατείες και περίτεχνα κτίρια. Αρχιτεκτονικά είναι μία πολύμορφη μεγαλούπολη, που χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο νοητά τμήματα.
Η παλιά πόλη στα πόδια του Κάστρου έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα της με αρκετά νεοκλασικά οικοδομήματα. Στην Κάτω πόλη, η οποία εκτείνεται από την παραλία ως το Κάστρο, έχουν επίσης διατηρηθεί αντίστοιχα δείγματα αρχιτεκτονικής, όπως το Ωδείο και το Δημοτικό Θέατρο.

Η παράδοση θέλει την Πάτρα να ιδρύεται κατά το 1082 π.Χ. από Αχαιούς της Λακωνίας, οι οποίοι εκδιωγμένοι από τους Δωριείς και υπό την ηγεσία του Πατρέα μετοίκησαν στην περιοχή αυτή και συνένωσαν τρεις προϋπάρχοντες οικισμούς σε έναν, ονομάζοντάς τον "Πάτραι". (στον πληθυντικό επειδή αποτελούνταν από περισσότερους οικισμούς). Στην περιοχή έχουν βρεθεί μυκηναϊκοί οικισμοί και νεκροταφεία ως και κατά 5 αιώνες παλαιότερα. Στην ιστορική της διαδρομή έπαιξε συχνά κυρίαρχο ρόλο στη ευρύτερη περιοχή της στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο.
Η Πάτρα γνώρισε νωρίς και ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό. Εδώ δίδαξε και μαρτύρησε σταυρικό θάνατο ο Απόστολος Ανδρέας το 66 μ.X. στα χρόνια του Νέρωνα. Προς τιμή του Πολιούχου Αγίου τους οι πατρινοί έχουν οικοδομήσει περίλαμπρο ναό, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.
Το 807 μ.Χ. η πόλη πολιορκήθηκε από τους Σλάβους ενώ αργότερα έπεσε στα χέρια των Φράγκων, των Ενετών και των Τούρκων. Κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 η Πάτρα καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Η σύγχρονη πόλη οικοδομήθηκε λίγο αργότερα από τον Καποδίστρια στον χώρο της αρχαίας.


Πώς θα πάω στην Πάτρα;
Για αναχώρηση από Αθήνα, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (από Κηφισό).
Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα µε το τρένο ή και με τον προαστιακό από το σταθμό Λαρίσης µέχρι την Κόρινθο και από εκεί με τρένο.
Αν επιλέξετε το αυτοκίνητο σας, τότε θα πάρετε τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών.
Για τους επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη Λαμία, στον κόμβο των Θερμοπυλών, θα στρίψετε δεξιά προς Άμφισσα, Γαλαξίδι, Πάτρα.
Αν έρχεστε από την Ήπειρο, θα ακολουθήσετε αρχικά τον δρόμο προς Αθήνα.
Και στις δύο περιπτώσεις μόλις περάσετε την θαυμαστή γέφυρα που ενώνει το Αντίρριο µε το Ρίο, θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Πάτρα και σε 10-15 λεπτά θα είστε εκεί!

Παραλίες Αχαΐας με Γαλάζιες Σημαίες (2024)

Δήμος Δυτικής Αχαΐας:
Καλογριά/Kalogria Beach, Λακκόπετρα/Lakopetra Beach

 

Πάτρα: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

Σταφίδα. Το σημαντικότερο προϊόν της Πάτρας. Στην σταφίδα οφείλει η περιοχή και την οικονομική της άνθηση με την εξαγωγή της από τον 19ο αιώνα σε Ευρώπη και Αμερική.
Μαυροδάφνη
Λουκούμια και βανίλιες
Βυσσινάδα ΛΟΥΞ

 

Τουριστικός οδηγός

Πάτρα Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Ο Ναός του Αποστόλου Ανδρέα

Πέρα από την θρησκευτική του αξία, ο Ναός είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής με μοναδικές αγιογραφίες και δικαιολογημένα αποτελεί καμάρι για τους Πατρινούς.... »

Ο Ναός του Αποστόλου Ανδρέα
Το Ρωμαϊκό Ωδείο

Το Ρωμαϊκό Ωδείο

Βρίσκεται στα δυτικά της Ακρόπολης, στην Άνω πόλη, πίσω από την πλατεία 25ης Μαρτίου και κτίστηκε το 160 μ.Χ. λίγο νωρίτερα από το Ωδείο της Αθήνας (Ηρώδειο) και αποτελούσε συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς. Κατά τον Παυσανία, ήταν το πιο αξιόλογο σε όλη την Ελλάδα μετά το Ηρώδειο. Στην πάροδο των αιώνων καταστράφηκε πολλές φορές από ... »

Το Κάστρο της Πάτρας

Βρίσκεται σε απόσταση 800 περίπου μέτρων από την ακτή, κτισμένο σε έναν χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού Όρους.... »

Ο Πύργος Αχάια Κλάους

Κτισμένος σε έναν καταπράσινο λόφο, 8 χλμ. ΝΑ της Πάτρας στο χωριό Πετρωτό, από τον Βαυαρό Γουστάβο Κλάους (Gustav Clauss), έγινε το 1861 το πρώτο κέντρο βιομηχανικής παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα και διατηρείται ακέραιο έως σήμερα. Θαυμάστε τα πέτρινα κτίρια της οινοποιίας, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια, όπου φυλάσσεται και μία ... »

Το Καρναβάλι της Πάτρας

Αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Πάτρας και την μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα.... »

Μικρά διάφορα

Ρίξτε μια ματιά στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στην πλατεία Γεωργίου. Κατασκευασμένο το 1872 από τον περίφημο Γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ, είναι ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Πάτρας και ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας στην Ευρώπη. Αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου με περίτεχνα διακοσμημένη οροφή, κόκκινα ... »

Η Ρωμαϊκή Γέφυρα

Η Ρωμαϊκή Γέφυρα του Μειλίχου είναι γνωστή και ως Γέφυρα του Παυσανία. Πρόκειται για μια καλά διατηρημένη δίτοξη ρωμαϊκή γέφυρα, αποτελούμενη από δύο τούβλινες καμάρες, οι οποίες στηρίζονται επάνω σε περίτεχνες βάσεις από πελεκημένες πέτρες. Ήταν μέρος του δημόσιου ρωμαϊκού δρόμου (Via Publica). Χρονολογείται στον 4ο αιώνα μ.Χ. επί... »

Πάτρα ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Astir

Astir Patra

Δωμάτια 120

.

0){?>Τιμή από:€ 47 Τιμή ως:€ 190
Olympic Star

Olympic Star Patra

Δωμάτια 34

.

0){?>Τιμή από:€ 43 Τιμή ως:€ 100
Patra Palace

Patra Palace Patra

Δωμάτια 63

.

0){?>Τιμή από:€ 54 Τιμή ως:€ 200
Mediterranee

Mediterranee Patra

Δωμάτια 96

.

0){?>Τιμή από:€ 30 Τιμή ως:€ 76
Galaxy City Center Hotel

Galaxy City Center Hotel Patra

Δωμάτια 56

.

0){?>Τιμή από:€ 35 Τιμή ως:€ 135
Niforeika Beach Hotel

Niforeika Beach Hotel Niforeika ,Patra, Achaia

Δωμάτια 52

.

0){?>Τιμή από:€ 35 Τιμή ως:€ 70