Μήλος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Μήλος πληροφορίες

Μήλος - Γενικές πληροφορίες

Η Μήλος είναι το νοτιότερο νησί των δυτικών Κυκλάδων. Ηφαιστιογενής, πλούσια σε ορυκτά και με μία ιστορία 5000 χρόνων, θα σας μαγέψει με τη μοναδική φυσική ομορφιά της.

 

Η Μήλος έγινε γνωστή ανά την υφήλιο μέσω της διασημότερης .. πρέσβυράς της, της Αφροδίτης της Μήλου, ενός αγάλματος-κομψοτεχνήματος, που βρέθηκε στο νησί τον 19ο αιώνα και εκτείθεται στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Η Μήλος θεωρείται ως κατεξοχήν νησί για ζευγάρια... Ο επισκέπτης της θα μείνει ευχαριστημένος και από την τουριστική υποδομή του νησιού, που θα ικανοποιήσει όλες του τις ανάγκες για διαμονή σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα.
Οι παραλίες στη Μήλο δεν είναι όλες ... ίδιες. Άλλες με υπέροχη χρυσή άμμο, άλλες με κοφτερούς βράχους, σπηλιές και παραμυθένιους σχηματισμούς, σας προκαλούν να τις γνωρίσετε.
Η Αχιβαδολίμνη είναι μια ατελείωτη παραλία με λευκή άμμο, στα νότια του κόλπου, απέναντι από τον Αδάμαντα και την Πλάκα.
Η παραλία Λαγκάδα με πεντακάθαρα ρηχά νερά και τα αρμυρίκια ολόγυρα προτίνεται για σχετική χαλάρωση.
Η σχετικά οργανωμένη παραλία Παπικινού θεωρείται πιο ... ζωντανή.
Το Σαρακίνικο με τα κατάλευκα ηφαιστειακά βράχια του είναι επίσης πολύ αγαπητός προορισμός και για φωτογραφίες.
Ενδιαφέρουν έχουν και παραλίες και σπηλιές που έχουν πρόσβαση μόνο από θαλάσσης, όπως η σπηλιά της Συκιάς ή το Κλέφτικο -παλιό καταφύγιο πειρατών.


Παραλίες Μήλου με Γαλάζιες σημαίες 2024


Η συγκεκριμένη διάκριση έχει απονεμηθεί για το τρέχον έτος στις παρακάτω παραλίες της Μήλου:
- Δήμος Μήλου: Προβατάς

 

Τουριστικός οδηγός

Μήλος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Η Πλάκα

Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού, κτισμένη σε λόφο, αγναντεύει τη θάλασσα αφ΄ υψηλού με τα τυπικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σπίτια της και τα πλακόστρωτα στενά της, προσφέρει μαγευτική θέα υπό την σκιά του επιβλητικού ενετικού κάστρου.

Το Κλέφτικο

Παλιό ληµέρι πειρατών, το Κλέφτικό είναι από τις ομορφότερες περιοχές για μπάνιο στη Μήλο.

Το Κλέφτικο
Το Σαρακήνικο

Το Σαρακήνικο

Το "σεληνιακό" τοπίο του Σαρακήνικου σε προσκαλεί να το κατακτήσεις και να φωτογραφηθείς μαζί του.

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο φιλοξενεί συλλογή λαϊκών τεχνημάτων, δειγμάτων από τα ορυκτά και πετρώματα του νησιού, φωτογραφίες και ιστορικά ντοκουμέντα μεγάλου ενδιαφέροντος. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοπικές ενδυμασίες και τα έπιπλα και είδη οικιακής χρήσης και των τοπικών νοικοκυριών.

Tο αρχαιολογικό μουσείο

Tο αρχαιολογικό μουσείο -νεοκλασικό κτήριο κατασκευασμένο από τον Τσίλλερ- φιλοξενεί εκθέματα από διάφορες χρονικές περιόδους, καθώς και ένα ακριβές αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, δώρο των Γάλλων.

Ο Αδάμας

Πρόκειται για ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια του Αιγαίου. Την ιδιαίτερη γοητεία αυτού του σε σχήμα πετάλου κόλπου τονίζουν τα ασπροβαμμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα καλντερίμια κάτω από μπαλκόνια γεμάτα με λουλουδιασμένες γλάστρες, και η συνοδεία από μυρωδιαστά Αρμυρίκια που έχουν εμπνεύσει και τραγουδηθεί από τους... »

Μήλος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Hotel Athina

Hotel Athina Karavomilos

Δωμάτια 45

.

0){?>Τιμή από:€ 65 Τιμή ως:€ 95
Filoxenia Apartments

Filoxenia Apartments Milos

Δωμάτια 9

.

0){?>Τιμή από:€ 40 Τιμή ως:€ 95
Portiani Hotel

Portiani Hotel Milos

Δωμάτια 23

.

0){?>Τιμή από:€ 41 Τιμή ως:€ 130
Galini

Galini Agia Irini (Milos)

Δωμάτια 13

.

0){?>Τιμή από:€ 30 Τιμή ως:€ 80