Κεφαλονιά ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Κεφαλονιά πληροφορίες

Κεφαλονιά - Γενικές πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στην Κεφαλονιά

 

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.
Η πλούσια βλάστηση του νησιού καθώς και οι πολλές ασυνήθιστες φυσικές ομορφιές του το έκαναν διάσημο και του εξασφάλισαν μία ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των τουριστών.
Το όνομά της το πήρε από τον μυθικό Κέφαλο και πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η Ιθάκη του Οδυσσέα. Όμως ακόμη και χωρίς τον πολυμήχανο ήρωα του Ομήρου ή ακόμη και χωρίς τον Λοχαγό Κορέλι με το μαντολίνο του η Κεφαλονιά είναι ένα νησί, που θα έπρεπε κανείς να έχει επισκεφτεί! Βλέπετε, η μητέρα φύση φρόντισε να προικίσει το νησί με πλούσια χλωρίδα, με πανέμορφες ακρογιαλιές και με θαυμάσια σπήλαια.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι.

Παραλίες Κεφαλονιάς με Γαλάζιες σημαίες 2020:
Η συγκεκριμένη διάκριση έχει απονεμηθεί για το τρέχον έτος στις παρακάτω παραλίες της Κεφαλονιάς:

Δήμος Αργοστολίου:
Άβυθος, Αγ. Βαρβάρα-Κατελειός, Άμμες, Λουρδάς, Μακρύς Γιαλός, Μεγάλη Άμμος, Μούντα 1, Μούντα 2, Μπούκα Γραδάκια, Πλατύς Γιαλός, Σπάσματα

Δήμος Ληξουρίου:
Ξι, Πετανοί, Λέπεδα

Δήμος Σάμης:
Αντίσαμος

 

Κεφαλονιά: Πώς θα πάω

  • Αεροπορικώς. Από Αθήνα εκτελούνται καθημερινά προγραμματισμένα αεροπορικά δρομολόγια όλο τον χρόνο, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες προγραμματίζονται και αρκετά έκτακτα δρομολόγια. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 45 λεπτά όταν δεν υπάρχουν ενδιάμεσες στάσεις
  • Με πλοίο. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια είτε από το λιμάνι της Πάτρας για Σάμη, είτε από το λιμάνι της Κυλλήνης για Αργοστόλι.

 

Κεφαλονιά: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

  • Κρασί Ρομπόλα: Κατά την πιο διαδεδομένη θεωρία, την ποικιλία αυτή σταφυλιών την έφερε στην Κεφαλονιά ο θεός Διόνυσος. Σήμερα το ομόνυμο κρασί προστατεύεται ως "οίνος ονομασίας προελεύσεως ανωτέρας ποιότητος" και αν δεν το έχετε ακόμη γευθεί, μη χάσετε την ευκαιρία αυτή.
  • Φέτα Κεφαλληνίας: Παράγεται από τους ομηρικούς χρόνους και με μικρές αλλαγές εξακολουθεί να είναι ακόμη και στις μέρες μας ένα από τα πιο διάσημα τοπικά προϊόντα. Η Κεφαλονίτικη φέτα είναι σκληρή και κάπως αλμυρή, αλλά εύκολα μπορείτε να μειώσετε την αλμύρα της ξεπλένοντάς την με νερό ή ακόμη καλύτερα με γάλα.

 

Τουριστικός οδηγός

Κεφαλονιά Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

  • Οι Καταβόθρες: Περίπου 2 χλμ. έξω από το Αργοστόλι θα βρείτε ένα από τα πολλά σπάνια γεωλογικά φαινόμενα από τα οποία βρύθει η Κεφαλονιά. Πρόκειται για ένα άνοιγμα στο έδαφος δίπλα στη παραλία όπου μπαίνει το θαλασσινό νερό και χάνεται μέσα σε υπόγεια περάσματα για να καταλήξει μεταξύ άλλων και στον κόλπο της Σάμης 30 περίπου χλμ. μακρύτερα!

  • Οι Μυκηναϊκοί Τάφοι των Μαζαρακάτων: Μόλις 10 χλμ από το Αργοστόλι, οι τάφοι έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο γιατί βρέθηκαν ασύλητοι, όσο και γιατί επιβεβαιώνουν την παρουσία των μυκηναίων στην Κεφαλονιά και τις ομηρικές αναφορές

  • Το σπήλαιο της Δρογκαράτης: Βρίσκεται μόλις 3 χλμ από τη Σάμη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε τους καταπληκτικούς του σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τις λιμνούλες του!

  • Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης: Επίσης μόλις 2 χιλιόμετρα από τη Σάμη, θα βρείτε ένα ακόμη απίθανο γεωλογικό φαινόμενο. Ένα μέρος της οροφής του σπηλαίου έχει πάθει καθίζηση ενώ στο υπόλοιπο, το σκεπαστό, η ξενάγηση γίνεται με βάρκες. Θα σας εντυπωσιάσει η εναλλαγή των χρωμάτων σε τοιχώματα και νερό και το φως που παιχνιδίζει επάνω τους.

  • Η παραλία του Μύρτου: Μία από τις ομορφότερες παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου, βόρεια από το Αργοστόλι, με χρυσαφένια άμμο και γαλάζια πεντακάθαρα νερά, θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να νοιώσετε ότι είστε στ΄ αλήθεια σε διακοπές.

Κεφαλονιά ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Apollonion Resort & Spa

Apollonion Resort & Spa Kefalonia

Δωμάτια 127

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 800
Asteris Hotel

Asteris Hotel Kefalonia

Δωμάτια 40

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 170
Lazaratos Hotel

Lazaratos Hotel Kefalonia

Δωμάτια 10

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 90
Poros House Hotel

Poros House Hotel Póros (Kefalonia)

Δωμάτια 13

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 40