Καρπενήσι ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Καρπενήσι - Γενικές πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στο Καρπενήσι

 

Πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, χτισμένο σε υψόμετρο 960μ., αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τα τούρκικα και σημαίνει "χιονοσκέπαστο", κάτι που οι περισσότεροι χειμερινοί επισκέπτες συνήθως τείνουν να επιβεβαιώσουν.

Το Καρπενήσι και τα γύρω βουνά δοξάστηκε με τα κατορθώματα του Κατσαντώνη και του Μάρκου Μπότσαρη, ισοπεδώθηκε από την εκδικητική μανία των Γερμανών και υπήρξε μάρτυρας του μίσους που μπορεί να νοιώσει ο Έλληνας για τον Έλληνα, όταν ακολουθεί ποταπούς και ιδιοτελείς σκοπούς.

Το Καρπενήσι έχει την ... τιμητική του κυρίως το χειμώνα, μιας και η ομορφιά του ορεινού τοπίου και της πλούσιας βλάστησης της περιοχής σε συνδυασμό με τις πολύ πιθανές χιονοπτώσεις δημιουργούν μαγευτικές εικόνες, που θυμίζουν χειμερινούς παραδείσους κεντρικής Ευρώπης.
Στο Καρπενήσι θα βρείτε ξενοδοχεία και ξενώνες κάθε κατηγορίας και μπορείτε έτσι κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση για εξορμήσεις προς τα γραφικά χωριά της περιοχής ή προς το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου στο Βελούχι.

 

Καρπενήσι: Πώς θα πάω

  • Το Καρπενήσι απέχει 295 χλμ. από την Αθήνα, 370 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 110 χλμ. από το Αγρίνιο.

 

Καρπενήσι: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

Παραδοσιακά τοπικά λουκάνικα, κατίκι ή τσαλαφούτι (τυρί από αιγοπρόβειο γάλα), γλυκά του κουταλιού και μέλι και για τους μερακλήδες τσίπουρο.

 

Τουριστικός οδηγός

Καρπενήσι Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Καρπενήσι: Μονή Προυσού

Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα Βιθυνίας (Μικρά... »

Καρπενήσι: Το Κεφαλόβρυσο

Λίγο έξω από το Καρπενήσι (3 χλμ.) βρίσκεται το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Μάρκος Μπότσαρης. Αφού αποτίνετε φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της Επανάστασης, μπορείτε να χαρείτε το τοπίο με τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο αναψυχής.

Το Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Απέχει 12 χλμ. από το Καρπενήσι και βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μ. στις πλαγιές του όρους Τυμφρηστού (Βελούχι). Θα βρείτε 11 πίστες υψηλών προδιαγραφών τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους σε διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Υπάρχουν επίσης 2 οργανωμένες πίστες snowboard για τους λάτρεις του αθλήματος. Στo Χιονοδρομικό θα βρείτε... »

Το Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Καρπενήσι ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Καρπενήσι