Ηράκλειο ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Ηράκλειο πληροφορίες

Ηράκλειο - Γενικές πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στο Ηράκλειο

 

Ο Χάνδακας των Σαρακηνών, η Κάντια των Ενετών, το σημερινό Ηράκλειο της Κρήτης αποτελείται από την παλιά πόλη, που περικλείεται από τα ενετικά τείχη, μέσα στα οποία βρίσκονται και τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της πόλης και από την νέα πόλη, που απλώνεται έξω από αυτά.

Παραλίες Ηρακλείου με Γαλάζιες Σημαίες 2020:
* Δήμος Μαλεβιζίου:
Αμμουδάρα 1/Agapi Beach, Αμμουδάρα 4/Candia Maris, Αμμουδάρα 5/Santa Marina, Αμμουδάρα/Atlantica Akti Zeus, Αμμουδάρα/Dessole Dolphin Bay, Αμμουδάρα/Enorme Hotels Beach, Ελληνοπεράματα/Apollonia Beach, Μαδέ/Athina Palace, Φόδελε/Fodele Beach Hotel

* Δήμος Χερσονήσου:
Αγ. Γεώργιος 1/Aldemar Knossos Royal Village, Αγ. Γεώργιος 2-Παναγία ρύζι /AKS Annabelle Village, Αγ. Γεώργιος 3/Aldemar Royal Mare & Cretan Village, Αγ. Δημήτριος/Alexander Beach, Αγία Πελαγία-Μενόπετρα/Akrogiali Beach, Ανισσαράς/Lyttos Beach, Ανισσαράς/Mitsis Laguna Resort, Δράπανος/Nana Beach & Nana Princess, Εσταυρωμένος/Arina Beach Hotel, Καστρί/Creta Maris, Κλωντζάνη/Sirens Hotels, Κοκκίνη Χάνι/Knossos Beach, Κοκκίνη Χάνι/Mitsis Rinela Beach Resort, Κοκκίνη Χάνι/Themis Beach, Λιμένας Χερσονήσου 5/Silva Beach Hotel, Ποταμός Α, Ποταμός/Cretan Malia Park

* Δήμος Φαιστού:
Μάταλα

 

Ηράκλειο: Τι να αγοράσω; Τοπικά προϊόντα. Τι να δοκιμάσω;

Ένα παραδοσιακό χειροποίητο κρητικό μαχαίρι. Μια βόλτα στα μαχαιράδικα θα σας πείσει για την τέχνη και το μεράκι των ντόπιων τεχνιτών.

 

Τουριστικός οδηγός

Ηράκλειο Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

 • Το φρούριο Κούλες στην είσοδο του λιμανιού.
  Το παλιό βενετσιάνικο φρούριο είναι το πρώτο που αντικρύζει κανείς φτάνοντας με το πλοίο στο Ηράκλειο. Χτίστηκε για να θωρακίσει την άμυνα του λιμανιού. Για κάποιο διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, ενώ σήμερα φιλοξενεί συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 • Η κρήνη Morozini στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου(αυτήν με τα λιοντάρια). Συνήθως εδώ τρώμε και την πρωινή μας μπουγάτσα αφού φτάσουμε στο Ηράκλειο μετά το ταξίδι με το πλοίο.

 • Ο Ναός του Αγίου Τίτου και η Λότζια
  Ο ναός χτίστηκε αρχικά στα βυζαντινά χρόνια. Οι Βενετοί τον χρησιμοποίησαν ως καθολική μητρόπολη ενώ οι τούρκοι ως τζαμί. Σήμερα μετά από πολλές καταστροφές, ανακαινήσεις και προσαρμογές φυλάσσει την κάρα του Αγίου Τίτου, ενώ η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του προδίδει και την ξεχωριστή ιστορία του.
  Η Λότζια χτίστηκε τις αρχές του 16ου αι. και ήταν το κέντρο της ζωής των ευγενών εκείνης της περιόδου. Έχει φυσικά αναστηλωθεί, για να φιλοξενήσει το Δημαρχείο.

 • Ο ναός του Αγίου Μηνά, προστάτη του Ηρακλείου, με τις αγιογραφίες του Μιχαήλ Δαμασκηνού

 • Το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου.
  Ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, που παρέμενε κλειστό λόγω ανακαίνισης ως το 2010. Κάποιος αριθμός εκθεμάτων φιλοξενούνταν προσωρινά σε παραπλήσιο κτίσμα.

 • Το Cretaquarium, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης. Γύρω στα 15 χλμ από το Ηράκλειο σας περιμένει μια μαγευτική ξενάγηση στον υποθαλάσσιο κόσμο.

 • Η ΚνωσσόςΗράκλειο, Κνωσσός
  Το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Φωτογραφίες του παλατιού έχουμε δεί όλοι, αλλά από κοντά ... σου σηκώνεται η τρίχα. Αν πάτε με αυτοκίνητο, μπορείτε να παρκάρετε εύκολα κάτω από τις ελιές στα αριστερά του δρόμου πληρώνοντας μόνο για τον καφέ ή το αναψυκτικό σας.

 • Η Φαιστός
  Πρωτοχτίστηκε πριν περίπου 4000 χρόνια στην πεδιάδα της Μεσαράς. Ο περίφημος Δίσκο της Φαιστού, που παραμένει ανερμήνευτος, εκτίθεται στο αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

 • Τα Μάταλα
  Όλο και κάποιον ξεχασμένο χίπι θα πετύχετε. Όχι βέβαια μέσα στις σπηλιές, αλλά ... ρίξτε καμιά ματιά γύρω σας, όσο θα τις φωτογραφίζετε

Ηράκλειο ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Out Of The Blue Capsis Elite Resort

Out Of The Blue Capsis Elite Resort Agia Pelagia

Δωμάτια 490

.

0){?>Τιμή από:€ 124 Τιμή ως:€ 565
Atrion Hotel

Atrion Hotel Heraklion

Δωμάτια 60

.

0){?>Τιμή από:€ 59 Τιμή ως:€ 162
Aquila Atlantis Hotel

Aquila Atlantis Hotel Heraklion

Δωμάτια 164

.

0){?>Τιμή από:€ 71 Τιμή ως:€ 167
AKS Minoa Palace

AKS Minoa Palace Karteros

Δωμάτια 129

.

0){?>Τιμή από:€ 46 Τιμή ως:€ 180
Aptera Beach

Aptera Beach Amoudara

Δωμάτια 20

.

0){?>Τιμή από:€ 27 Τιμή ως:€ 45
CHC Athina Palace Resort & Spa

CHC Athina Palace Resort & Spa Lygaria

Δωμάτια 326

.

0){?>Τιμή από:€ 107 Τιμή ως:€ 278
Peninsula Hotel

Peninsula Hotel Agia Pelagia

Δωμάτια 204

.

0){?>Τιμή από:€ 79 Τιμή ως:€ 262
Scala Hotel-Apartments

Scala Hotel-Apartments Agia Pelagia

Δωμάτια 37

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 93
Apollonia Beach Resort & Spa

Apollonia Beach Resort & Spa Herakleion

Δωμάτια 313

.

0){?>Τιμή από:€ 76 Τιμή ως:€ 400
GDM Megaron Hotel

GDM Megaron Hotel Heraklion

Δωμάτια 58

.

0){?>Τιμή από:€ 105 Τιμή ως:€ 330