ΕΥΒΟΙΑ ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

ΕΥΒΟΙΑ πληροφορίες

ΕΥΒΟΙΑ - Γενικές πληροφορίες

Κι όμως η Εύβοια είναι νησί!

Το 2ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας χωρίζεται από την Στερεά από τον πορθμό του Ευρίπου και αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό τόσο για την ποικιλία των δυνατοτήτων, που προσφέρει, όσο και για την μικρή του απόσταση από την Αθήνα.

 

Και πραγματικά, στην Εύβοια μπορεί κανείς να συνδυάσει την ομορφιά του δάσους με την χαλάρωση της παραλίας, την ενασχόληση με τα σπορ, με τον ιαματικό τουρισμό, να περιηγηθεί στα μοναστήρια ή να ανακαλύψει λιγότερο γνωστούς ορεινούς προορισμούς.

Εύβοια Παραλίες με Γαλάζιες σημαίες 2024


Η συγκεκριμένη διάκριση έχει απονεμηθεί για το τρέχον έτος στις παρακάτω παραλίες της Εύβοιας:

Δήμος Χαλκιδέων:
Αλυκές Δροσιάς, Αστέρια Χαλκίδας, Καλάμια, Λευκαντί
Δήμος Καρύστου:
Venus, Κοκκίνι, Κρεμάλα

 

Τουριστικός οδηγός

ΕΥΒΟΙΑ Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Η Χαλκίδα

Η πρωτεύουσα της Εύβοιας κερδίζει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη. Αυτό όμως που την κάνει διάσημη, είναι το μοναδικό φαινόμενο των στενών του Ευρίπου! Πιο συγκεκριμένα, η ροή των νερών αλλάζει κατεύθυνση κάθε 6 περίπου ώρες εξ αιτίας της διαφοράς στάθμης των υδάτων μεταξύ Βορείου και Νοτίου Ευβοϊκού Κόλπου! Ανάλογα δε και ... »

Ναός Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

Είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα στην πατρίδα μας. Βρίσκεται στο χωριό Προκόπι, 53 χλμ. βορειοδυτικά από τη Χαλκίδα. Το σκήνωμα του Οσίου, που είχε υπηρετήσει στο στρατό του Μεγάλου Πέτρου και μαρτύρησε μετά από τα βασανιστήρια των τούρκων στο Προκόπιο της Καπαδοκίας, μεταφέρθηκε από μικρασιάτες πρόσφυγες στο χώρο... »

Τα Λουτρά της Αιδηψού

Τα Λουτρά της Αιδηψού

Η Αιδηψός είναι από τους γνωστότερους προορισμούς ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα. Οι πάνω από 80 πηγές της με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους 86 βαθμούς ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Εκτός από το ιαματικό ενδιαφέρον των πηγών, που ενδείκνυνται για μια πληθώρα παθήσεων, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και τη ... »

Η Ερέτρια

Η πάλαι ποτέ μητρόπολη με δικές της αποικίες, με συμμετοχή στον τρωικό πόλεμο και στις σημαντικότερες μάχες και ναυμαχίες του αρχαίου κοσμου, αποτελεί σήμερα έναν δημοφιλή προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Βρίσκεται 25 χλμ, νότια της Χαλκίδας, αλλά φτάνει κανείς εδώ και με φέρυ μποτ από τον Ωροπό Αττικής μέσα σε 35... »

Η Ερέτρια
Κάρυστος - νότια Εύβοια

Κάρυστος - νότια Εύβοια

Η Κάρυστος βρίσκεται 120 χλμ. από την Χαλκίδα, αλλά μπορεί να πάει κανείς και από Ραφήνα με φέρυ μποτ. Εκτός από τις αμμώδεις κοντινές παραλίες επισκεφτείτε και τα κάστρα της. Το καστέλο Ρόσσο και το Μπούρτζι, χτισμένο από ενετούς τον 12ο αιώνα. Πάνω από την Κάρυστο υψώνεται το όρος Όχη, που είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 για τη ... »

Ροβιές - βόρεια Εύβοια

Βρίσκονται σε απόσταση 95 χλμ. από τη Χαλκίδα στις ακτές του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Θα απολαύσετε όμορφες παραλίες με βότσαλο και άμμο, αλλά και τις φημισμένες επιτραπέζιες ελιές Ροβιών. Άξια επίσκεψης είναι και τα Μοναστήρια του Οσίου Δαυίδ και της Χρυσοβαλάντου, όπως επίσης και οι παλαιολιθικοί οικισμοί στις τοποθεσίες... »

ΕΥΒΟΙΑ ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη ΕΥΒΟΙΑ