Ινδία, Χρυσό Τρίγωνο & Βαρανάσι

Ινδία, Χρυσό Τρίγωνο & Βαρανάσι - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★★ (βασισμένη σε 3 προτιμήσεις πελατών)

Απολαύστε ένα παραμυθένιο ταξίδι στην μαγευτική Ινδία!
10 ημέρες (8 νύχτες)

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας & Βαρανάσι

Ινδία, Βαρανάσι, Sarnath, Γάγγης, Δελχί, Άγκρα, Taj Mahal, Τζαιπούρ

Εκδρομή από Αθήνα ( εκδρομές αεροπορικώς )

Χαμηλότερη τιμή:

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
 
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
Ταξίδι στην Ινδία

 

 

Εκδρομή από Αθήνα  

 

Τι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Άγκρα
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Τζαιπούρ
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Δελχί
 • 2 διανυκτέρευση στο Βαρανάσι
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, όσες και οι διανυκτερεύσεις (διεθνές buffet)
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Εμπειρη Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνει

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων: 290€ (πληρώνονται στην Αθήνα)
 • Φιλοδωρήματα 25€
 • Βίζα Ινδίας 60€ (θα ενημερωθείτε)

Σημείωση:
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
Άγκρα: Jaypee palace 5*
Τζαιπούρ: Le Meridien 5*
Δελχί: The Grand 5*
Βαρανάσι: Radisson Varanasi 5* ή παρόμοιο


Οι άνω τιμές ισχύουν για γρουπ 15 ατόμων.

Για συμμετοχή κάτω των 15 ατόμων, οι τιμές επιβαρύνονται κατά 95€ το άτομο.ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
23 JUN 4 ATH-DOH *SS1 1405 1835
23 JUN 4 DOH-DEL *SS1 2035 0300
01 JUL 6 DEL-DOH *SS1 0920 1100
01 JUL 6 DOH-ATH *SS1 1310 1810

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Ινδία, Χρυσό Τρίγωνο & Βαρανάσι

 

1η – 2η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΔΕΛΧΙ - ΒΑΡΑΝΑΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Βαρανάσι.
Άφιξη στο Βαρανάσι, μια πόλη ορόσημο για το παρελθόν της και το παρόν της, επίσης γνωστή για τα μεταξένια σάρι και τους ναούς της.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.
Αργότερα θα κατευθυνθούμε δεκατρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βαρανάσι προς την θαμμένη πόλη του Sarnath, έναν άγιο τόπο για τους Βουδιστές, όπως το Βαρανάσι για τους Ινδουιστές.
Ο Βούδας, έχοντας φτάσει την πνευματική φώτιση στο Bodhgaya, ήρθε στο Sarnath να διαδώσει το μήνυμά του, το δρόμο προς τη νιρβάνα. Αργότερα ο μεγάλος βουδιστής αυτοκράτορας Ashoka, έχτισε εκπληκτικές στούπες και μοναστήρια στο Sarnath. Μέχρι και σήμερα είναι ορατά τα απομεινάρια ενός βουδιστικού μοναστηριού. Επίσης ένα όμορφο μουσείο στεγάζει μια απίθανη συλλογή βουδιστικής τέχνης και γλυπτών.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΔΕΛΧΙ

Πρωινή βαρκάδα στον ποταμό Γάγγη.
Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί κανείς τον ποταμό είναι την αυγή, όταν οι προσκυνητές βαπτίζονται ευλαβικά στα ιερά νερά. Το πιο γνωστό Ghat είναι το Dasaswamedth Ghat από όπου αρχίζει και η ξενάγηση. Απολαμβάνετε την βαρκάδα παρατηρώντας τους πιστούς στα Ghats, οι γυναίκες λούζονται ήσυχα, φορώντας τα σάρι, οι νέοι δοκιμάζουν στάσεις γιόγκα και οι ιερείς του Βράχμα προσεύχονται για όλους. Υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε και τα καιόμενα Ghats που είναι μέρη αποτέφρωσης των νεκρών.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και πρωινό.
Αργότερα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για Δελχί.
Άφιξη στο Δελχί και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΔΕΛΧΙ - ΑΓΚΡΑ (204 χλμ)

Αναχώρηση οδικώς για Άγκρα, μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες.
Η αρχαία αυτή πόλη, που ήταν πρωτεύουσα της Μογγολικής αυτοκρατορίας τον 16ο και τον 17ο αιώνα απεικονίζει ένα απίθανο πανόραμα μαγευτικών αρχιτεκτονικών δημιουργιών και μία πλούσια παράδοση τέχνης και κουλτούρας. Η Άγκρα, έφτασε στο αποκορύφωμα της την περίοδο 1556 - 1658 υπό την κυριαρχία των Akbar, Shah Jehan και Jelangir. Ήταν υπό την κυριαρχία του αυτοκράτορα Akbar όταν αποτέλεσε κέντρο τεχνών, επιστημών, εμπορίου και κουλτούρας.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΓΚΡΑ - Taj Mahal

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το πασίγνωστο Taj Mahal, ένα μαρμάρινο μνημείο αγάπης, απείρου κάλλους, χτισμένο από τον Shah Jahan το 1653 στην μνήμη της βασίλισσας γυναίκας του Mumtaz Mahal.
Αυτό το όμορφο μαυσωλείο από πάλλευκο μάρμαρο χρειάστηκε 22 χρόνια και 22.000 εργάτες για να χτιστεί και έχει ταυτιστεί όχι μόνο με την πόλη αλλά και με την χώρα ολόκληρη.
Αργότερα θα επισκεφτούμε το Κάστρο της Άγκρα, κατασκευασμένο από ψαμμίτη και χτισμένο από τον αυτοκράτορα των Moghul, Άκμπαρ, το 1565. Ο λαβύρινθος της βασιλικής αυλής, το μαρμάρινο τζαμί και οι πλούσιες ιδιωτικές κάμαρες αντανακλούν το μεγαλείο της αυτοκρατορίας των Mughal.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΓΚΡΑ – ΤΖΑΙΠΟΥΡ (236χλμ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Τζαιπούρ.
Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφτούμε το Fathepur Sikri, αυτή η έρημη αμμουδερή πόλη, χτισμένη από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ, μεταξύ του 1570 και 1585, τώρα ακτινοβολεί το πλούσιο παρελθόν της. Υπήρξε κάποτε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μoghul, όμως για μικρό διάστημα, γιατί μετά εγκαταλείφθηκε λόγω ανυδρίας. Εδώ θα επισκεφτούμε το Bulund Darwaza (η πύλη της νίκης) ,που λέγεται ότι είναι η υψηλότερη πύλη στον κόσμο. Στο βορειότερο τμήμα της αυλής, είναι ο θαυμάσιος, άσπρος, μαρμάρινος τάφος από τον πολύ γνωστό Sufi saint – Shaik Salim Chishti. Αυτός ο τάφος χτίστηκε το 1570 και οι φήμες λένε πως ο Μογγόλος Αυτοκράτορας Akbar ήταν άτεκνος μέχρι που έφτασε έως την Άγκρα, ξυπόλυτος και προσκυνώντας, επιδιώκοντας τις ευλογίες από την Αγιότητα. Έτσι απέκτησε τον γιο του, τον οποίο για ευγνωμοσύνη τον ονόμασε Salim.
Η Τζαιπούρ, είναι μια πόλη που την χαρακτηρίζει μια απόχρωση φθινοπωρινού ηλιοβασιλέματος, η διάσημη Ρόζ πόλη, από την εποχή που οι κάτοικοι της πόλης την έβαψαν Ροζ (χρώμα φιλοξενίας για τους Ινδούς), για την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτώριας που ανέβηκε στον θρόνο το 1883. Οι αποχρώσεις του ροζ αντανακλούν πάνω στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της πόλης.
Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΖΑΙΠΟΥΡ - βόλτα με ελέφαντα

Πρωινό και η ξενάγησή μας ξεκινάει με μια βόλτα στην πόλη που περιλαμβάνει και μια μικρή βόλτα με ελέφαντα στο Amber Fort. Η εμπειρία της ξενάγησης στο Παλάτι Amber πολύ δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Η βόλτα στην παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου πάνω στην ράχη ενός ελέφαντα είναι κάτι μοναδικό. Τα δύο φρούρια του Amber, το Jaigarh και το Nahargarh, αντανακλούν το πολεμικό ιστορικό της πόλης. Η βόλτα μας με τους ελέφαντες θα ξεκινήσει από τον λόφο και θα καταλήξει στο φρούριο, όπου από εκεί θα γυρίσουμε πίσω με τα πόδια.
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Παλάτι της πόλης που ήταν η κατοικία της οικογένειας που διοικούσε παλιά και είναι πολύ γνωστό για την θαυμάσια αρχιτεκτονική του.
Αργότερα θα επισκεφτούμε το Jantar Mantar, είναι ένα υπέροχο πλίνθινο αστρολογικό παρατηρητήριο χτισμένο τον 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1728 από τον Raja Jai Singh. Το κτήριο ορόσημο της πόλης είναι το Hawa Mahal "το Παλάτι των Ανέμων". Αυτό ήταν πραγματικά μια πρόσοψη χτισμένη το 1799, που επέτρεπε στις κυρίες της αυλής να βλέπουν όλη την πόλη από τα παράθυρα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΖΑΙΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ (260χλμ)

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Δελχί, μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Άφιξη στο Δελχί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Δελχί, πρωτεύουσα της σύγχρονης Ινδίας. Το Παλιό και το Νέο Δελχί προκαλεί γοητεία στους ταξιδιώτες. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και αντιμετωπίστε με σεβασμό τους κατοίκους καθώς προχωράτε στα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης, ενώ το μοντέρνο και πολυτελές Νέο Δελχί προσφέρει όλες τις μοντέρνες ανέσεις των σύγχρονων μεγάλων πόλεων.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΔΕΛΧΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με το Παλαιό Δελχί.
Θα επισκεφτούμε το τζαμί Jama το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Ινδίας, που χτίστηκε το 1650 μ.Χ. Η ξενάγηση του Παλαιού Δελχί περιλαμβάνει πέρασμα έξω από το Κόκκινο Φρούριο (Red Fort), που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Shah Jahan, δημιουργό του Ταζ Μαχάλ.
Επίσης θα επισκεφθούμε το Raj Ghat, τόπο αποτέφρωσης του Mahatma Gandhi. Συνεχίζουμε την ξενάγηση με το Νέο Δελχί και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας για το Qutab Minar θα κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα από τον τάφο του Safdarjang΄s (1753μ.Χ.). Το Qutab Minar, ο εντυπωσιακός μεσαιωνικός πύργος της νίκης, χτίστηκε κατά τη δυναστεία των σκλάβων και έχει ύψος 73μ. Εντός του συγκροτήματος, ανάμεσα στα ερείπια του τεμένους Quwat-ul-Islam βρίσκεται ο πυλώνας σιδήρου, ο οποίος πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει σκουριάσει για πάνω από 1500 χρόνια.
Αργότερα θα οδηγηθούμε στην περιοχή με τις πρεσβείες και θα κάνουμε στάση για μια γρήγορη φωτογραφία στην Ινδική Πύλη, ένα μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Ινδών Πεσόντων κατά την διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου και στο Rashtrapati Bhawan (προεδρικό μέγαρο).
Στο τέλος της ξενάγησης μας θα επισκεφτούμε εταιρία χειροποίητων χαλιών, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα χαλιά, οι πασμίνες και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Δελχί για να πάρουμε την πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Άφιξη στην Αθήνα αυθημερόν.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά