ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ οδικώς

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ οδικώς - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 17 προτιμήσεις πελατών)

8ήμερη ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ από ΑΘΗΝΑ.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ – ΓΟΡΔΙΟ - ΑΓΚΥΡΑ - ΑΒΑΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ - ΣΙΝΑΣΣΟ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΥΣΑ

Εκδρομή από Αθήνα ( εκδρομές οδικώς )

Χαμηλότερη τιμή: 485

Επόμενες αναχωρήσεις: 21-10-2023, 11-11-2023,

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
12ήμερη εκδρομή, Κων/πολη - Σμύρνη - Καππαδοκία
8ήμερη εκδρομή, Καππαδοκία
21/10 και 11/11
485 €
730 €
435 €

 

 

Εκδρομή από Αθήνα  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή (9) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* και (02) διανυκτερεύσεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας.
  • Ημιδιατροφή στην ΤΟΥΡΚΙΑ, πρωινό στην Ελλάδα, (11 πρωινά & 9 γεύματα ή δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Τι δεν περιλαμβάνει

Εισόδους μουσείων, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:
Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες. (Ισχύει για την 12ήμερη εκδρομή)

Ορισμένες φορές το πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις επί ελληνικού εδάφους να γίνουν και στην ΞΑΝΘΗ ή στην ΚΑΒΑΛΑ.(Ισχύει για την 12ήμερη εκδρομή)

Εκδρομή στην Καππαδοκία οδικώς

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ οδικώς φθινοπωρινή εκδρομή

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ (720 χλμ)

Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ και συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα προαιρετικά.
Στη συνέχεια, παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα με μικρή στάση σε καφέ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού καταλήγουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Τακτοποίηση, δείπνο προαιρετικά, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.

2η Ημερα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ.
Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας σε τουρκικό έδαφος μέχρι την ΚΕΣΑΝΗ.
Μικρή στάση και συνεχίζουμε για τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ και με το ΦΕΡΡΥ ΜΠΩΤ για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη.
Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη του αρχαιολογικό χώρου της ΤΡΟΙΑΣ.
Περνώντας στη συνέχεια από το ΑΪΒΑΛΙ θα επισκεφθούμε την ΠΕΡΓΑΜΟ. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου.
Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΣΟΣ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Πρωινό και σύντομη γνωριμία-περιήγηση με την πόλη και τα αξιοθέατα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus, Κonak, Ιsmet Κaptan, Αlsanak, το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ.
Αμέσως μετά αναχωρούμε για το ΣΕΛΤΣΟΥΚ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας.
Συνεχίζουμε με προορισμό την περιοχή του ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε την ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ, όπου υπήρχε σχολή γλυπτικής στην αρχαία εποχή, ο Ναός της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο.
Άφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση της πόλης, που δημιουργήθηκε όταν μία πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη ενός γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερείπια της αρχαίας πόλης και ο χώρος αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για μία σύντομη επίσκεψη.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ ή ΝΕΑΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΠΡΟΚΟΠΙ.
Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο.
Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ - ΖΕΛΒΕ - Ουτζχισάρ - Άβανος

Πρωινό και ξενάγηση-γνωριμία με την περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ.
Χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς, λοιπόν, στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό ΖΕΛΒΕ λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την Άβανο, χτισμένη στις όχθες του Άγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών.
Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΣΙΝΑΣΣΟΣ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας με τον ιερό Nαό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και του Αγίου Βασιλείου, στη Σινασσό.
Ακολουθεί επίσκεψη-ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. με τα πατώματα και έκταση 4,500 τ.μ. Θα γνωρίσουμε την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, σε καλή κατάσταση και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος.
Θα συνεχίσουμε με την Καρβάλη και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Ακολουθεί η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara) με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερις εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν.
Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ΑΓΚΥΡΑ.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και σύντομη ξενάγηση-γνωριμία με την πόλη. Μια πόλη με δύο όψεις. Η μία σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά και μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο.
Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: ΑΓΚΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κων/πολη με ενδιάμεσες στάσεις.
Άφιξη αργά το απόγευμα, δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη, διανυκτέρευση.

10η Ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)

Πρωινό και ξενάγηση-γνωριμία με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της «ΠΟΛΗΣ».
Πρώτος σταθμός ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες -δεν είναι άλλο από το «ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ» του ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΤ.
Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών.
Αμέσως μετά, μια ΜΙΝΙ κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ προαιρετικά, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία.
Γεύμα και στη συνέχεια μας περιμένει η περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές.
Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το ΤΑΚSIM.
Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ORIENTAL.
Διανυκτέρευση.

11η Ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στην περίφημη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών.
Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, φθάνουμε στην πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

12η Ημέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ θα γίνουν στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ αντίστοιχα. Άφιξη το βράδυ.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά