Εξωτικές Mαλδίβες

Εξωτικές Mαλδίβες - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★★ (βασισμένη σε 12 προτιμήσεις πελατών)

Κολόμπο - Ανουρανταπούρα - Χαμπαράνα / Γκιριτάλε - Σιγκιρία - Πολανναρούα - Νταμπούλα - Ματαλέ - Κάντυ - Pinnawella - Μαλδίβες

Καθημερινές αναχωρήσεις από 01/05 μέχρι 31/10

Εκδρομή από Αθήνα ( εκδρομές αεροπορικώς )

Χαμηλότερη τιμή: 1639

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
 
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
Αναχωρήσεις από 01/05 ως 25/07
(Ελάχιστη συμμετοχή για 2-3 άτομα σε 4*S/5*)
1639 €
Αναχωρήσεις από 26/07 ως 31/08
(Ελάχιστη συμμετοχή για 2-3 άτομα σε 4*S/5*)
1779 €

 

 

Εκδρομή από Αθήνα  

 

Τι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της με την Qatar μέσω Ντόχα και Air Lanka με καθημερινές αναχωρήσεις.
 • (5) διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*S & με επιβάρυνση σε 5* με ημιδιατροφή μπουφέ καθημερινά στην Σρι Λάνκα.
 • (3) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε 5* ξενοδοχείο στις Μαλδίβες (SUN ISLAND. Ζητήστε μας επιβάρυνση τιμής για το ξενοδοχείο KURA MATHI MALDIVES)
 • Ξεναγήσεις με αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό (στην Σρι Λάνκα), όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
 • Μεταφορές από & προς τα αεροδρόμια
 • Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ενημερωτικά έντυπα.

Τι δεν περιλαμβάνει

 • Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι 285 € το άτομο.
 • Τοπικοί φόροι.
 • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς & οδηγούς, Προσωπικά έξοδα, Υπέρβαση ορίου αποσκευών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Εξωτικές Mαλδίβες Πανόραμα Σρι Λάνκα

 

1η μέρα: Πτήση

H Σρι Λάνκα είναι η χώρα του τσαγιού, απλωμένη στο Nότο της ασιατικής ηπείρου, με πλούσια ιστορία που φθάνει στα βάθη των αιώνων. Tον 6ο π.X. αιώνα κατοικήθηκε από τους Σινχαλέζους και ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο πολιτισμό με έντονες επιρροές από τη Bουδιστική θρησκεία που έφθασε εδώ από τη γειτονική Iνδία. Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το Kολόμπο, πρωτεύουσα του εξωτικού νησιού που έχει το σχήμα σταγόνας νερού και το όνομά της σημαίνει «φωτόλουστη χώρα».
Oλονύκτια πτήση.

2η μέρα: Κολόμπο – Ανουραναπούρα - Μιχιντάλε

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και μετάβαση οδικώς για την ιστορική Ανουρανταπούρα. Η καταπράσινη περιοχή που θα μας φιλοξενήσει για τις τρεις επόμενες μέρες κρύβει μέσα της μερικά από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά του νησιού.
Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μιχιντάλε, τη πόλη από όπου ξεκίνησε ο βουδισμός στο νησί. Απολαύστε έναν πλούσιο βραδινό μπουφέ, ενώ αν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι, τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών «αγιουρβέρδα» θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Ανουρανταπούρα.

3η μέρα: Ανουρανταπούρα – Πολοναρούα - Γκιριτάλε / Χαμπαράνα

Πρωινό και αναχωρούμε για μια εξαιρετική ολοήμερη ξενάγηση κατά την οποία, θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουραντάπουρνα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές "ντάγκομπες".
Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, ναών, τα ερείπια του παλατιού με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα ,τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων, και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Μετά την ξενάγηση συστήνουμε μια μικρή βόλτα με ποδήλατο στα δρομάκια της αρχαίας πόλης.
Καθοδόν στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα σταματήσουμε σε παραδοσιακό μαγαζί με ξυλόγλυπτα όλων των ειδών από την χώρα και θα παρατηρήσουμε πώς τα κατασκευάζουν.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Γκιριτάλε/Χαμπαράνα.

4η μέρα: Γκιριτάλε / Χαμπαράνα - Σιγκιρίγια - Ντάμπουλα - Ματάλε - Κάντυ

Πρωινό και ξεκινάμε για την ιερή πόλη Κάντυ μέσω διαφόρων σημαντικών σταθμών.
Ο πρώτος μας σταθμός είναι ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά.
Κατευθυνόμαστε νότια και συναντάμε τον υπόσκαφο ναό της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ αιώνα. Αποτελείται από πέντε σπήλαια με έκταση πάνω από 2000 τετραγωνικά μέτρα και εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα, περίπου 150 στον αριθμό, όπου ξεχωρίζει ένα τεράστιο ύψους 14 μέτρων.
Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Κάντυ.
Θα κάνουμε μια στάση στο Ματάλε για να επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη, αφού παρακολουθήσουμε και μια μαγειρική επίδειξη.
Μη διστάσετε επίσης να δοκιμάσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια.
Καταλήγουμε στην Κάντυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κάντυ - Γκιραγκμάμα – Περαντένια

Πρωινό και αναχωρούμε για τις φυτείες τσαγιού Γκιραγκάμα με το ομώνυμο εργοστάσιο κατεργασίας, όπου βρίσκεται το καλύτερο τσάι του κόσμου. Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε κάτι μοναδικό -τους Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια, που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με έκταση 147 εκτάρια. Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες.
Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Η πανοραμική θέα της λίμνης θα σας ενθουσιάσει.
Θα καταλήξουμε το βραδάκι στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης, που είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το δόντι-λείψανο του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών.
Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία.
Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Κάντυ.

6η μέρα: Κάντυ – Πιναβάλα - Κολόμπο

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Κολόμπο, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους.
Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ.
Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κολόμπο - Εξωτικές Μαλδίβες

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Μαλδίβες.
Από σήμερα και για δύο ημέρες, η ζωή μας θα κυλήσει όσο πιο ονειρεμένα θα ζητούσατε ποτέ.
Άφιξη στο Μάλε, την πρωτεύουσα και κεντρικό νησί του συγκροτήματος των νησιών Μαλδίβες, που αποτελούνται με περισσότερα από 1000 νησάκια κοραλλιογενή και ατόλες Είναι ένας απίστευτος παράδεισος που όποιος τον επισκεφθεί νοιώθει κάπως σαν να μην θέλει να γυρίσει πίσω. Φυσικά, μονάχα τα 200 νησιά κατοικούνται από ιθαγενείς που μιλάνε τη γλώσσα «ντιβέχι».
Μεταφορά είτε με ταχύπλοα είτε με υδροπλάνα στο νησί–ξενοδοχείο. Τακτοποίηση.

8η – 9η μέρα: Μαλδίβες

Νησιά των εξωτικών και των παραδεισένιων χρωμάτων, λένε τις Μαλδίβες.
Ζήστε την απίστευτη ευτυχία του να μην κάνεις τίποτα(!) ή του να ζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα γλυκό κλίμα, ντυμένος σχεδόν με τίποτα, να δοκιμάζεις εξωτικούς καρπούς, να ξαπλώνεις δίχως έννοιες πάνω σε αμμουδιές που αστραποβολάνε, να ψαρεύεις ή να παρακολουθείς πολύχρωμα φανταχτερά ψάρια και να απολαμβάνεις μία ατμόσφαιρα σαν τραγούδι.

Μπορούμε επίσης να κανονίσουμε μια μικρή εκδρομή σε ένα από τα μικρά ακατοίκητα νησιά για snorkeling και μπάρμπεκιου με φρέσκα ψάρια στην παραλία.
Επίσης συστήνουμε και μια ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα το Μάλε. Στην πρωτεύουσα θα ξεναγηθούμε στην μεγάλη ψαραγορά με τους χιλιάδες τόνους, την αγορά των φρούτων και λαχανικών λαχαναγορά μεγάλο τζαμί της Παρασκευής, το προεδρικό μέγαρο, στο εντυπωσιακό νεκροταφείο, το εθνικό μουσείο και τέλος θα ψωνίσουμε πολύς καλής ποιότητας από παρεό και μπατίκ.

10η μέρα: Μαλδίβες - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη αυθημερόν, παίρνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από μία χώρα με τεράστιο πολιτιστικό ιστορικό όπως η Σρί Λάνκα και την φυσική ομορφιά από τα κοραλλιογενή νησιά των Μαλδιβών, έναν ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά