ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ από Θεσσαλονίκη

ΝΕΑ ΤΙΜΗ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 107 προτιμήσεις πελατών)

Αναχώρηση και από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη µε κόστος 10€ ανά άτοµο ανά διαδροµή

7ήμερη οδική εκδρομή στην Καππαδοκία.
Πρωτομαγιά - Πάσχα 2024

Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Καππαδοκία, Καρβάλη, Μαλακοπή, Προκόπι, Κόραμα, Σινασσός, Άβανος, Καισάρεια, Σινασός, Περίστρεμμα, Προύσα, Τσανάκαλε


Ξενοδοχεία διαμονής:
Κων/πολη: Green Park 4*
Άγκυρα: Anemon 4*
Καππαδοκία: Avrasya Avanos 5*
Προύσα: Anatolia 4*

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές οδικώς )

Χαμηλότερη τιμή: 489

Επόμενες αναχωρήσεις: 01-05-2024,

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ από Θεσσαλονίκη
7ήμερη εκδρομή οδικώς με ημιδιατροφή (6 διανυκτερέυσεις)
489 €
759 €
339 €
7ήμερη εκδρομή οδικώς με ημιδιατροφή (5 διανυκτερέυσεις)

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

• Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο.
• ∆ιαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις–ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Αρχηγός–συνοδός του γραφείου.
• Ταξιδιωτική ασφάλεια & ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνει

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, διασκεδάσεις και γενικότερα ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

Σημείωση:
* Το άνω πρόγραμμα αφορά την 7ήμερη εκδρομή με 6 διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών και αργιών, εκτός και υπάρχει διαφορετική αναφορά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ από Θεσσαλονίκη Πρωτομαγιά - Πάσχα 2024

 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, φθάνοντας το απόγευμα στη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, τη μοναδική πόλη χτισμένη πάνω σε δύο ηπείρους, σε Ευρώπη και σε Ασία. Φρενήρεις ρυθμοί, μακρά ιστορία, νυχτερινή ζωή, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε κι ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με το Πέραν και τα χαρακτηριστικά γραφικά στενά του, η οποία θα σας ενθουσιάσει. Γεύμα εξ ιδίων, Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα

Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Κωνσταντινούπολη προς την Καππαδοκία, παίρνουμε τον πρωινό καφέ στην προαιρετική κρουαζιέρα, στον πολυτραγουδισμένο Βόσπορο και έπειτα διασχίζουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, η οποία ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Θα θαυμάσουμε στη διαδρομή μας τον περίφημο Κόλπο του Αστακού των αρχαίων Ελλήνων, ο σημερινός Κόλπος της Νικομήδειας, τις περίφημες πόλεις και πρωτεύουσες νομών χτισμένες στα Βιθυνικά Όρη, όπως επίσης και την γνωστή λίμνη Βοάνη (Sapanca) με τα γνωστά σαλέ. Κατευθυνόμαστε προς την αρχαία Κλαυδιούπολη το σημερινό Bolu για να συνεχίσουμε προς την Άγκυρα, σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας. Άφιξη στην Άγκυρα και κατευθυνόμαστε στη παλιά πόλη, σημείο αναφοράς του ιστορικού κέντρου της τουρκικής πρωτεύουσας που αποτελεί το κάστρο - ακρόπολη Ankara Kalesi, που στεφανώνει την κορυφή του κοντινού λόφου. Μια βόλτα στην τοπική αγορά και χρόνος ελεύθερος για καφέ και ψώνια με τα δεκάδες ελκυστικά μικρομάγαζα, που στεγάζονται συνήθως σε γερασμένα ξύλινα κτίρια. Η παλιά πόλη φιλοξενεί επίσης το Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας, ένα βραβευμένο ίδρυμα με εκθέματα από όλη τη Μικρά Ασία, που χρονολογούνται από την παλαιολιθική εποχή και προτείνουμε σε όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν στον ελεύθερο τους χρόνο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Άγκυρα - Αλμυρά Λίμνη - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - Άβανος

Πρωινό και συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Διασχίζοντας το νομό της Άγκυρας και το οροπέδιο της Ανατολίας φτάνουμε στην Αλμυρά Λίμνη (Tuz Gölü). Σε υψόμετρο 905 μέτρων και έκταση 1.665 χλμ² είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στη Τουρκία και μια από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στο κόσμο. Στάση για φωτογραφίες και καφέ στις όχθες της λίμνης, όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η λίμνη ξεραίνεται και αφήνει πίσω ένα στρώμα αλατιού πάχους μέχρι 30 εκατοστά.
Αναχώρηση για την Καππαδοκία περνώντας από την θρυλική πόλη του βασιλιά της Καππαδοκίας, Αρχέλαου, το Άκσαράι (Aksaray). Κατά τους βυζαντινούς χρόνους το σημερινό Άκσαράι έφερε το όνομα Κολώνεια Αρχελαίδα και αποτελούσε διοικητικό κέντρο της περιοχής. Στη διαδρομής μας προς την επόμενη πόλη Νεάπολη (Nevşehir) θα συναντήσουμε τα περίφημα Καραβάνσαράι. Κάθε σαράντα χιλιόμετρα υπήρχαν καταλύματα για εμπόρους και περιηγητές που ταξίδευαν στην Ανατολή και στάβλιζαν τα άλογα είτε τις καμήλες τους και πρόσφεραν φύλαξη στα εμπορεύματα τους.
Συνεχίζοντας στο δρόμο του Μεταξιού και περνώντας τη Νεάπολη, τη πατρίδα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, φτάνουμε στην Άβανο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Προαιρετική επίσκεψη σε ένα από τα παλαιότερα Καραβάνσαράι της περιοχής, 1249 μ.Χ. για τη παρακολούθηση των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - κοιλάδα Κοράματος - Άβανος - Καισάρεια

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσουμε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο, όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Η πόλη με το κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, θυμίζει θεατρικό σκηνικό, με την αρχιτεκτονική των σπιτιών αυτών να είναι ενδεικτική του πλούτου και της ευμάρειας της ελληνικής κοινότητας του Προκοπίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για την κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκιόρεμε-Göreme. Κοντά στη μικρή πόλη υπάρχει το υπαίθριο μουσείο, όπου εκκλησίες και μοναστήρια βρίσκονται μέσα στο βράχο. Η τοποθεσία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα τοπίο πλούσιο σε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας άξιο θαυμασμού. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές - υπόσκαφες εκκλησίες, που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, καθώς και την εκκλησία του Μήλου, με τις εκπληκτικές αγιογραφίες.
Επόμενος σταθμός η ήσυχη πόλη Άβανος, που βρίσκεται στην άκρη του Ερυθρού Ποταμού, και είναι διάσημη στην Τουρκία για τα κεραμικά της. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν πηλό από την κοίτη του ποταμού σαν πρώτη ύλη για τα δοχεία και τα διακοσμητικά που πουλούν σε ολόκληρη την Τουρκία. Ο Άλυς ή αλλιώς Κόκκινος ποταμός, είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Μικράς Ασίας (1.150χλμ.). Αποτελούσε την καρδία του αρχαίου βασιλείου των Χετταίων οι οποίοι αποκαλούσαν τον ποταμό Maraššantiya. Στις όχθες του ήταν χτισμένη η Χαττούσα, η πρωτεύουσα του βασιλείου. Στην κλασική αρχαιότητα και συγκεκριμένα τον 6ο αιώνα π.Χ. ο ποταμός αποτελούσε το σύνορο του ισχυρού βασιλείου των Λυδών με το βασίλειο των Περσών. Έπειτα θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας προς την βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας, τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων, που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα, με φόντο τον Αργαίο (Erciyes Dağı), δημιουργό των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. 25 χιλιόμετρα νότια της Καισαρείας, είναι ένα μεγάλο ηφαίστειο και το ψηλότερο βουνό της Μικράς Ασίας, με ύψος του φθάνει τα 3.916 μέτρα. Εντύπωση προκαλεί το άρτιο οδικό δίκτυο, η γενική καθαριότητα, οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και η κεντρική πλατεία της Καισάρειας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σινασσός - Μαλακοπή - Καρβάλη - Ιχλάρα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία, όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα εκπληκτικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, είναι το αρχοντικό του λόγιου Ρίζου, ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και έγραψε το 1951 το βιβλίο Καππαδοκία. Επίσκεψη στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διατηρείται μέχρι σήμερα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τα τελευταία χρόνια τελεί λειτουργία σχεδόν κάθε χρόνο.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, την Μαλακοπή. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή όταν 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Δίπλα από τη κεντρική πλατεία βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στην οποία χοροστάτησε τον Ιούνιο του 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Επόμενή στάση Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια, και στην εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Θα καταλήξουμε στην κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλάρα με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ (Melendiz Çayı), όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις βραχώδεις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Προύσα. Περνώντας από την Αλμυρά Λίμνη, διασχίζουμε τα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας και την πρωτεύουσα της, το Γόρδιον, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε το θρυλικό «γόρδιο δεσμό». Συνεχίζουμε για το Δορύλαιον, σημερινό Eskişehir, σημαντική πόλη-φρούριο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και πασίγνωστη για τα κοιτάσματα του «σηπιόλιθου». Άφιξη στην Προύσα, στη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό (2.962.828). Η πόλη είναι γνωστή για τα χιονοδρομικά κέντρα του όρους Uludağ (Όλυμπος), τα μαυσωλεία των Οθωμανών Σουλτάνων, και την εύφορη πεδιάδα που την περιβάλλει. Η πόλη κατέχει σημαντική θέση στην γαστρονομία της Τουρκίας, όχι μόνον για τις σπεσιαλιτέ της, το İskender Kebap, που πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του Ισκεντέρ Ισκεντέρογλου, αλλά και για την ζαχαροπλαστική της. Ξεχωριστή θέση έχουν τα "μαρόν-γκλασέ", δηλ. ζαχαρωμένα κάστανα (Kestane Şekeri). Η πόλη είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της και η πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων στο δυτικό τμήμα του περίφημου «δρόμου του μεταξιού», μας αφήνει γοητευμένους. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΡΟΥΣΑ - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό, νωρίς το πρωί, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής. Κατά μήκος της Απολλωνιάδας, διασχίζοντας ένα από τα πιο εύφορα μέρη της Μικράς Ασίας τη «χρυσή πεδιάδα», όπου στη μέση της δέσποζε η αρχαία Μιλητούπολης (Karacabey). Διασχίζουμε την Πάνορμο (Bandırma) που βρίσκεται στα νότια παράλια της Προποντίδας, σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων από την Κωνσταντινούπολη και 100 περίπου χλμ. από την Προύσα, δίπλα στην αρχαία Κύζικο. Μέσω της Μπίγας (αρχ.Πηγές) φτάνουμε, στη Λάμψακο. H Λάμψακος (Lapseki) ήταν αρχαία ελληνική αποικία των Φωκαέων, χτισμένη σε στρατηγική θέση στις ακτές του Ελλήσποντου στην βόρεια Τρωάδα. Το όνομά της το πήρε σύμφωνα με παραδόσεις της Φώκαιας, από την τοπική ηρωίδα Λαμψάκη. Από την Λάμψακο περνάμε μέσω της κρεμαστής γέφυρας στην χερσόνησο της Καλλίπολης στα Στενά των Δαρδανελλίων, γνωστή για την καθοριστική εκστρατεία που έλαβε χώρα στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε μέσω Κεσάνης (Kesan) για τα σύνορα όπου μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ όδον θα φτάσουμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά