Χανιά ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Χανιά πληροφορίες

Χανιά - Γενικές πληροφορίες

Τα Χανιά - Η Βενετία της Ανατολής

Η αρχαία Κυδωνία, χτισμένη κατά τους προϊστορικούς χρόνους, οφείλει το σημερινό της όνομα μάλλον στο αραβικό "χάνι" και είναι κατά πολλούς η ωραιότερη πόλη της Κρήτης.

 

Χρησιμοποιώντας την πρωτεύουσα του νομού, τα Χανιά ως ορμητήριο θα απολαύσετε απλόχωρες παραλίες, υπέροχη φύση και τοπία για όσους θέλουν να ηρεμήσουν, αλλά και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και όλες τις ανέσεις για την βραδυνή σας έξοδο.
Για όσους βέβαια βαρέθηκαν ... την πολυθρόνα ή την πισίνα του ξενοδοχείου, το φαράγγι της Σαμαριάς είναι εκεί και τους περιμένει.

Παραλίες Χανίων με γαλάζιες σημαίες 2020:

  • Δήμος Καντάνου Σελίνου: Γραμμένο, Παχειά Άμμος, Χαλίκια, Σούγια
  • Δήμος Κισσάμου: Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα, Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 1, Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 2
  • Δήμος Πλατανιά: Γεράνι/Asterion Hotel, Πλατανιάς Λιμανάκι/Porto Platanias Beach, Πλατανιάς/Γερανιώτης, Ραπανιανά/Cavo Spada
  • Δήμος Χανίων: Αγ. Απόστολοι 1, Αγ. Απόστολοι 2, Αγ. Μαρίνα/Alexandra Beach Hotel, Αγ. Ονούφριος, Καλαμάκι, Κλαδισός/Domes Zeen Chania, Μαράθι, Νέα Χώρα, Σταλός, Σταυρός, Χρυσή Ακτή
  • Δήμος Αποκορώνου: Αλμυρίδα, Καβρός/Anemos, Καβρός/Eliros Mare, Καβρός/Georgioupolis Resort, Καβρός/La Mer Resort, Καβρός/Mythos Palace, Καλύβες Ξυδά, Κυανή, Μαϊστράλι, Περαστικός/Mare Monte, Περαστικός/Pilot Beach

 

Χανιά: Πώς θα πάω

Από Πειραιά με συμβατικό (γύρω στις 9 ώρες) ή με ταχύπλοο (γύρω στις 6 ώρες)
Από Αθήνα με αεροπλάνο (περίπου μία ώρα)

 

Τουριστικός οδηγός

Χανιά Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Η παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι

Η παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι

Με γραφικά σοκάκια που θυμίζουν άλλες εποχές με διαφορετικές επιρροές, είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί σύντομα στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Η περιήγηση στα Χανιά ξεκινάει συνήθως από το παλιό λιμάνι με τον αιγυπτιακό φάρο, που είναι ένας από τους αρχαιότερους στον κόσμο. Οι ... »

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Στεγάζεται στο καθολικό της Μονής των Φραγκισκανών Μοναχών, ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά μνημεία της πόλης, από τον 16ο αιώνα. Μεταξύ άλλων θα δείτε και δείγµατα πρώιµων γραφών της γραµµικής Α και της γραµµικής Β.

Οι τάφοι των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι

Οι τάφοι των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι

Ανηφορίζοντας (με αυτοκίνητο φυσικά) τον λόφο ανατολικά από τα Χανιά με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο, θα βρείτε στα αριστερά σας το πάρκο με τον τάφο του μεγαλύτερου ίσως έλληνα πολιτικού, του Ελ. Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή. Εντυπωσιακή είναι και η πανοραμική θέα που προσφέρεται προς την πόλη των Χανίων και το λιμάνι.

Το Ελαφονήσι

Βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά, στο Λυβικό Πέλαγος. Πρόκειται για μία φανταστική παραλία με λευκή άμμο και ρηχά νερά, που βαθαίνουν μόλις ως το γόνατο καθώς περνάτε στο νησάκι με τους εξωτικούς αμμόλοφους και τις ρηχές ως τον αστράγαλο λιμνούλες θαλασσινού νερού. Αν επιλέξετε να έρθετε το πρωί ίσως... »

Χανιά ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Akali Hotel

Akali Hotel Chania

Δωμάτια 82

.

0){?>Τιμή από:€ 76 Τιμή ως:€ 170
Ionas Hotel

Ionas Hotel Chania

Δωμάτια 9

.

0){?>Τιμή από:€ 50 Τιμή ως:€ 160
Alexis Hotel

Alexis Hotel Parigoria, Chania

Δωμάτια 26

.

0){?>Τιμή από:€ 33 Τιμή ως:€ 79
Glaros Hotel

Glaros Hotel Chania

Δωμάτια 16

.

0){?>Τιμή από:€ 35 Τιμή ως:€ 49
Archontiki Hotel

Archontiki Hotel Chania

Δωμάτια 24

.

0){?>Τιμή από:€ 50 Τιμή ως:€ 108
Doge Traditional Hotel

Doge Traditional Hotel Chania

Δωμάτια 7

.

0){?>Τιμή από:€ 40 Τιμή ως:€ 150