Αθήνα ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Αθήνα πληροφορίες

Αθήνα - Γενικές πληροφορίες

Η Αθήνα λοιπόν ως πρωτεύουσα του Ελλάδας έχει μαζέψει τον μισό πληθυσμό της πατρίδας μας και τον έχει στριμώξει μέσα σ΄ ένα λεκανοπέδιο δίνοντάς του και έναν αέρα ... ξεχωριστό!
Έτσι έχει να προσφέρει και πολλές εναλλακτικές σε όσους αποφασίσουν να βιώσουν από κοντά αυτήν τη ιδιαιτερότητα της πρωτεύουσας.

 

Ο επισκέπτης είτε έρθει για επαγγελματικούς είτε για τουριστικούς λόγους δεν θα μείνει παραπονεμένος. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο καλύτερα οργανώσετε εκ των προτέρων τη παραμονή σας στην πρωτεύουσα, τόσο λιγότερο στρες θα έχετε στη διάρκειά της.
Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να αποφασίσετε ποια περιοχή εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό της επίσκεψής σας. Αν προτιμάτε στην Αθηνα ξενοδοχεία κεντρικά ή κάπως πιο ... περιφερειακά. Όποια και να είναι η απόφασή σας θα βρείτε μία πληθώρα από εναλλακτικές με ξενοδοχεία για κάθε τσέπη και περίσταση. Ξενοδοχείο για spa; Ξενοδοχείο παραθαλάσσιο; 3 αστέρων; 5 αστέρων ξενοδοχεία; Κοντά στα αξιοθέατα ή μακριά από αυτά; Η επιλογή είναι δική σας.

Αφού λοιπόν κανονίσατε την διαμονή σας, θα βρείτε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στις δυνατότητες βραδινής εξόδου. Αν πάλι ήρθατε στην Αθήνα για δουλειές... καλή επιτυχία! Οι δυνατότητες και σε αυτόν τον τομέα είναι απεριόριστες, αφού καλώς ή κακώς, η Αθήνα είναι το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας και από εδώ ξεκινάει η ροή του χρήματος...

Παραλίες με γαλάζιες σημαίες 2020

Δήμος Μαραθώνα: Μπρεξίζα, Σχινιάς/Καράβι

Δήμος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας: Αυλάκι

Δήμος Σαρωνικού:
Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi, Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης:
Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis, Βάρκιζα, Βούλα Α, Βουλιαγμένη

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος:
Διασταύρωση, Λίμνη

Δήμος Γλυφάδας:
Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα, Γλυφάδα Α, Γλυφάδα Β

 

Αθήνα: Πώς θα πάω

Αν σκοπεύετε να πάτε μόνο για 2-3 ημέρες μην κάνετε το λάθος να πάτε με το αυτοκίνητο. Εκτός και αν είστε από αυτούς, που το παίρνετε και στο κρεβάτι μαζί ...!
Πάρτε καλύτερα το τρένο, που είναι και πιο οικονομικό ή το λεωφορείο.
Στην Αθήνα θα μπορούσατε να πάτε παντού με Μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και φυσικά με τα αστικά λεωφορεία, ΑΝ όλα τα παραπάνω δεν απεργούσαν! (Σημ.: Οι φήμες λένε ότι υπάλληλοι και συνδικάτα των παραπάνω ΜΜΜ χρηματίζονται για να απεργούν από τα συνδικάτα των ταξί! - Ο γράφων αποστασιοποιείται της φήμης αυτής.)

 

Αθήνα: Τι να προσέξω

Ενημερωθείτε για τις επερχόμενες απεργίες, πορείες, διαμαρτυρίες και λοιπές παρόμοιες "εκδηλώσεις".
Συνήθως γίνονται Τετάρτη ή Πέμπτη και μπλοκάρουν το κέντρο της Αθήνας και τους γύρω δρόμους κάνοντας τα νεύρα, όσων προσπαθήσουν να πλησιάσουν το κέντρο, τσατάλια!

 

Τουριστικός οδηγός

Αθήνα Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Όχι, δεν θα αναφέρω εδώ τα μπουζούκια. Ούτε την Ερμού και τα πολυκαταστήματα. Αυτά τα βρίσκετε ... παντού. Για την Ακρόπολη δεν χρειάζεται επίσης να πούμε τίποτε. Απλώς, αν πάτε προς τα εκεί πάνω, πάρτε μαζί σας ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, γιατί αν χρειαστεί να αγοράσετε εκεί κάτι πόσιμο από τα μαγαζάκια στην είσοδο, θα σας ...... »

Το Nέο Μουσείο Ακρόπολης

Το Nέο Μουσείο Ακρόπολης

Έγινε προς αντικατάσταση του παλιού Μουσείου, που λειτουργούσε στα στενά φυσικά όρια του βράχου της Ακρόπολης. Τα πρόσφατα εγκαίνιά του ήταν άλλη μια ευκαιρία να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου τό δίκαιο αίτημα της επιστροφής των κλεμένων μαρμάρων στην Αθηνα. 'Οχι , ότι χωρίς αυτά είναι μικρότερη η λάμψη του Μουσείου. Τα ... »

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Η κατασκευή του επιβλητικού αυτού νεοκλασικού κτηρίου άρχισε το 1866 και ολοκληρώθηκε το 1889. Φιλοξενεί περισσότερα από 11.000 εκθέματα, όχι μόνο από τον ιστορικό χώρο της Αθήνας, αλλά από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Ο επισκέπτης έχει έτσι την... »

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

To Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στεγάζεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, επί της Σταδίου και είναι το παλαιότερο μουσείο του είδους του. Θεμελιώθηκε το 1835 από τη Βασίλισσα Αμαλία και από το 1875 ως το 1932 στέγασε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Περιλαμβάνει πλούσιες συλλογές από την νεώτερη ελληνική ιστορία με σημαντικά εκθέματα από την ελληνική Επανάσταση με ... »

Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο ιδρύθηκε από τον Αντώνιο Μπενάκη και άρχισε να λειτουργεί το 1931 σε οικογενειακό κτίριο, το οποίο άρχιζε να χτίζεται το 1867. Εκτείθενται πάνω από 30.000 έργα, τα οποία καλύπτουν χρονολογικά τη διαδρομή του ελληνισμού από την περίοδο του Κυκλαδικού πολιτισμού ως τη μικρασιατική καταστροφή. Μεταξύ των επιμέρους συλλογών... »

Ο ναός του Ηφαίστου (Θησείο)

Είναι ο καλύτερα διατηρημένος ναός της αρχαιότητας και δεσπόζει χτισμένος στο ψηλότερο σημείο της Αγοράς. Άρχισε να κτίζεται πριν τον Παρθενώνα και ήταν αφιερωμένος στον Ήφαιστο και την Αθηνά. Τον 6ο μ.Χ. αιώνα λειτούργησε ως ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο, ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος ταφής διαμαρτυρομένων, όπως ... »

Η Ακρόπολη

Αθήνα ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Best Western Amazon Hotel

Best Western Amazon Hotel Athens

Δωμάτια 42

.

0){?>Τιμή από:€ 63 Τιμή ως:€ 165
President Hotel

President Hotel Athens

Δωμάτια 516

.

0){?>Τιμή από:€ 72 Τιμή ως:€ 120
Omiros Hotel

Omiros Hotel Athens

Δωμάτια 37

.

0){?>Τιμή από:€ 40 Τιμή ως:€ 140
Electra Hotel Athens

Electra Hotel Athens Athens

Δωμάτια 109

.

0){?>Τιμή από:€ 90 Τιμή ως:€ 240
Divani Palace Acropolis

Divani Palace Acropolis Athens

Δωμάτια 250

.

0){?>Τιμή από:€ 104 Τιμή ως:€ 802,73
Hilton Athens

Hilton Athens Athens

Δωμάτια 506

.

0){?>Τιμή από:€ 136 Τιμή ως:€ 9999