Άμστερνταμ ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Άμστερνταμ πληροφορίες

Άμστερνταμ - Γενικές πληροφορίες

Άμστερνταμ, γιατί ... έτσι σας αρέσει!

Χτισμένο στις εκβολές του Άμστελ, το Άμστερνταμ οφείλει το όνομα του στο φράγμα, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα μ.Χ. για να εμποδίσει τη θάλασσα να ... καταπιεί τη στεργιά. Ένα πλούσιο κύκλωμα από κανάλια και τεχνιτές νησίδες μετέτρεψε την πόλη του Άμστερνταμ σε ... Βενετία, αλλά και σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

 

Πραγματική άνθηση γνώρισε το Άμστερνταμ πριν μόλις δύο περίπου αιώνες, όταν και καθιερώθηκε ως ο κύριος εμπορικός κόμβος της κεντρικής Ευρώπης προς την Αγγλία και την Αμερική. Τα κτήρια κατά μήκος των καναλιών, που ακόμη και σήμερα προκαλούν εντύπωση με το ιδιόμορφο στυλ τους, λειτουργούσαν ως κέντρα εμπορίου, με τις προβλήτες και τους γερανούς για την μεταφορά εμπορευμάτων, που γινόταν φυσικά μέ πλεούμενα μέσω των καναλιών.

 

Άμστερνταμ: Πώς θα πάω

 

Άμστερνταμ: Τι να προσέξω

  • Μην περπατάτε ποτέ ανέμελα στο πεζοδρόμιο! Αν ακούσετε ένα περίεργο κουδούνισμα πίσω σας .... είναι σίγουρα κάποιο ποδήλατο που έρχεται προς τα πάνω σας! Το νου σας!

 

Τουριστικός οδηγός

Άμστερνταμ Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα κανάλια

Θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις μιας και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πόλη από μια διαφορετική προοπτική και να γνωρίσετε την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της μέσα από την βόλτα αυτή στα κανάλια του Άμστερνταμ

Άμστερνταμ - Η πλατεία Dam και το βασιλικό παλάτι

Η πλατεία αυτή μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη είναι όμως η πιο ιστορική του Άμστερνταμ. Το παλάτι ήταν παλιότερα Δημαρχείο, μέχρι που ο Ναπολέοντας εγκατέστησε εδώ τον αδερφό του ως βασιλιά.

Άμστερνταμ - Η πλατεία Rembrandtplein

Ίσως την προτιμήσετε και για τη βραδυνή σας έξοδο, μιας και εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια και μπαράκια για όλα τα γούστα. Στην γύρω περιοχή θα βρείτε από εμπόρους διαμαντιών μέχρι μπαράκια από αυτά που ... έχουν κάνει γνωστή τη Μύκονο ...

Άμστερνταμ - Τα κόκκινα φανάρια

Είναι από τις πιο γνωστές ατραξιόν του Άμστερνταμ. Μην κάνετε όμως το λάθος να βγάλετε φωτογραφική μηχανή! Αν πάτε βράδυ θα θαυμάσετε τα κόκκινα φωτισμένα παράθυρα στα κτήρια κατά μήκος της όχθης, που λειτουργούν σαν βιτρίνες διαφήμισης του ... λόγου για τον οποίο ήρθατε ως εδώ.

Άμστερνταμ - Μουσεία Van Gogh και Rembrandt

Για τους λάτρεις της τέχνης ένας απαραίτητος σταθμός. Για τους υπόλοιπους ίσως φανούν κάπως ακριβά.

Άμστερνταμ ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν αυτή τη στιγμή ξενοδοχεία στο/στη Άμστερνταμ