Αλόννησος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Αλόννησος πληροφορίες

Αλόννησος - Γενικές πληροφορίες

Η Αλόννησος, χαρακτηριστικό νησί των Σποράδων, μαγεύει με το φυσικό περιβάλλον και τις πανέμορφες παραλίες της και ανταμείβει τον επισκέπτη που ψάχνει ξεκούραση και ήρεμες διακοπές.

 

Είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί στον κυρίως χώρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων, το οποίο δημιουργήθηκε το 1992. Αποτελεί καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας monachus monachus αλλά και άλλων σπάνιων ειδών. Το πάρκο περιλαμβάνει μία έκταση 2.200 τ.χλμ. στην οποία περιλαμβάνονται και αρκετά ερημονήσια και είναι επισκέψιμο με δυνατότητα ξενάγησης.

Λιμάνι και πρωτεύουσα της Αλοννήσου είναι το γραφικό Πατητήρι. Όπως δηλώνει και το όνομά του, εδώ βρισκόταν τα πατητήρια του κρασιού σε μία παλαιότερη περίοδο που βασική ασχολία των κατοίκων ήταν η αμπελουργία.
Η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, ή Χώρα (ή Παλιό Χωριό) με το μεσαιωνικό κάστρο, τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα πετρόχτιστα σπίτια με τις γραφικές αυλές, τις όμορφες εκκλησίες αγναντεύει από ψηλά τη θάλασσα και τις παραλίες.

Πολλές και όμορφες παραλίες σας περιμένουν, κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες, όπως Ο Άγιος Δημήτριος, ο Λεφτός Γιαλός, το Κοκκινόκαστρο, ο Μεγάλος Μουρτιάς, η Μηλιά και η Χρυσή Μηλιά, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμη μικρότερες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Μην σας εκπλήξει το γεγονός ότι στη Αλόννησο εδρεύει η Διεθνής Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Το νησί είχε μακρά παράδοση λαϊκής ιατρικής, που άνθησε εδώ λόγω και των ιαματικών βοτάνων του νησιού.

 

Αλόννησος: Πώς θα πάω

Από Βόλο με φεριμπότ ή ιπτάμενο δελφίνι.
Από Άγιο Κωνσταντίνο με φεριμπότ ή ιπτάμενο δελφίνι.
Υπάρχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σκιάθο και Σκόπελο.
Αεροπορική πρόσβαση μέσω των αεροδρομίων της Σκιάθου, Σκύρου και Νέας Αγχιάλου στο Βόλο.

 

Τουριστικός οδηγός

Αλόννησος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Αλόννησος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Yalis Hotel

Yalis Hotel Votsi, Alonissos

Δωμάτια 20

.

0){?>Τιμή από:€ 0 Τιμή ως:€ 190