Ναύπακτος ξενοδοχεία, διαμονή, τουριστικός οδηγός, αξιοθέατα και προσφορές

Ναύπακτος πληροφορίες

Ναύπακτος - Γενικές πληροφορίες

Καλώς ήλθατε στη Ναύπακτο, τη "Νύμφη του Κορινθιακού"!

Μια όμορφη, γραφική πόλη, γεμάτη ζωή, που αποτελεί έναν πολύ θελκτικό προορισμό τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον χειμώνα.
Για τους κατοίκους της Αθήνας προσφέρει μια τέλεια ευκαιρία για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου παρέχοντας έντονη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και δυνατότητα για βόλτες ή χαλάρωση.

 

Στη Ναύπακτο φέρεται να υπάρχει ζωή από το 3000 π.Χ., αλλά το όνομά της το χρωστάει μάλλον στους Δωριείς, οι οποίοι κατά την κάθοδό τους περί το 1100 π.Χ. εγκαταστάθηκαν προσωρινά εκεί για να κατασκευάσουν πλοιάρια. (Ναυς=πλοίο + πήγνυμι=στερεώνω)

Κατά την αρχαιότητα ανήκε στους Λοκρούς, οι οποίοι με βάση τη Ναύπακτο και αρχηγό τον ήρωα Κέω αποίκησαν τη νήσο Κέα.
Κατά το 2ο ήμισυ του 4ου π.Χ. αιώνα αναδείχθηκε σε κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας ενώ ακμή γνώρισε και στη ρωμαϊκή της περίοδο. Σημαντικό κέντρο ήταν επίσης και στα χρόνια του Βυζαντίου πριν περάσει στην κυριαρχία των Ενετών και κατόπιν των τούρκων (1499 μ.Χ.)

Τεράστια σημασία για την ιστορία και πορεία της σημερινής Ευρώπης είχε η Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 μ.Χ. όπου ενωμένος "ευρωπαϊκός στόλος" κατάφερε να νικήσει τον τουρκικό καθιστώντας τον πλέον αδύνατο να απειλήσει την υπόλοιπη Ευρώπη. Στη Δύση έμεινε γνωστή ως "Ναυμαχία του Λεπάντο", γιατί με αυτό το όνομα ήταν γνωστή η Ναύπακτος την εποχή εκείνη.

Η απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους τούρκους ήρθε σχετικά αργά, στις 18 Απριλίου του 1829, όταν ο Μιαούλης απέκλεισε με επιτυχία το λιμάνι αναγκάζοντας εν τέλει τους τούρκους να παραδοθούν.

Η σημερινή πόλη "χωρίζεται" στο εντός των τειχών παλαιό τμήμα της, κτισμένο σ’ έναν κατάφυτο, γραφικό λόφο και στο νεότερο τμήμα που είναι απλωμένο δεξιά και αριστερά από τον οχυρωμένο λόφο.

Παραλίες Ναυπάκτου με Γαλάζιες σημαίες το 2020
Η συγκεκριμένη διάκριση έχει απονεμηθεί για το τρέχον έτος στις παρακάτω παραλίες της Ναυπάκτου: Κάτω Βασιλική, Κρυονέρι

 

Τουριστικός οδηγός

Ναύπακτος Αξιοθέατα - Τι να δω, τι να κάνω, πού να πάω.

Ναύπακτος ξενοδοχεία, προσφορές διαμονής. Πού να μείνω.

Flisvos

Flisvos Nafpaktos

Δωμάτια 27

.

0){?>Τιμή από:€ 50 Τιμή ως:€ 95
Akti

Akti Nafpaktos

Δωμάτια 50

.

0){?>Τιμή από:€ 35 Τιμή ως:€ 120
Plaza Hotel

Plaza Hotel Nafpaktos

Δωμάτια 33

.

0){?>Τιμή από:€ 48 Τιμή ως:€ 90
Hotel Niki

Hotel Niki Nafpaktos

Δωμάτια 18

.

0){?>Τιμή από:€ 25 Τιμή ως:€ 80
Hotel Nafpaktos

Hotel Nafpaktos Nafpaktos

Δωμάτια 50

.

0){?>Τιμή από:€ 40 Τιμή ως:€ 75