Μαγευτική Ελβετία και αλπικό τρένο από Θεσσαλονίκη

Μαγευτική Ελβετία και αλπικό τρένο από Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες εκδρομής

Αξιολόγηση: ★★★★ (βασισμένη σε 71 προτιμήσεις πελατών)

5/6ήμερη οδική εκδρομή στην Ελβετία

ΜΙΛΑΝΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ – ΝΤΑΒΟΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΓΕΝΕΥΗ - ΛΩΖΑΝΗ - ΜΟΝΤΡΕ - ΣΑΜΟΝΙ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη ( εκδρομές αεροπορικώς )

Χαμηλότερη τιμή:

Επόμενες αναχωρήσεις:

 

 

Τιμή / κόστος ανά άτομο:
Δίκλινο
Μονόκλινο
παιδί
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΛΙΜΝΕΣ - ΜΙΛΑΝΟ
6ήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη
Leonardo 4* (Μιλάνο)
Zuri by Fassbind 4* (Ζυρίχη)
KAMEHA GRAND 5* ( Ζυρίχη )
RAFFAELLO 4* ( Μιλάνο )
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΛΙΜΝΕΣ - ΜΙΛΑΝΟ
6ήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη
Leonardo 4* (Μιλάνο)
Zuri by Fassbind 4* (Ζυρίχη)
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΛΙΜΝΕΣ - ΜΙΛΑΝΟ
5ήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη
Leonardo 4* (Μιλάνο)
Zuri by Fassbind 4* (Ζυρίχη)

 

 

Εκδρομή από Θεσσαλονίκη  

 

Τι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Ryanαir από Θεσσαλονίκη Αποσκευές: 1 μικρή χειραποσκευή - σάκος (διαστ.40x20x25cm) και μία χειραποσκευή (διαστ. 55x40x25εκ) 10 κιλών ανά άτομο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Τι δεν περιλαμβάνει

  • Φόροι αεροδρομίου (+165€ ανά άτομο)
  • Είσοδοι μουσείων
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΛΠΙΚΟΥ ΤΡΕΝΟΥ +90€ ενήλικας / +70€ παιδί

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Μαγευτική Ελβετία και αλπικό τρένο από Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια

 

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - πτήση για Μπέργκαμο - ΜΙΛΑΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για τo Μπέργκαμο. Άφιξη στην Ιταλία, γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων και άμεση αναχώρηση για την πόλη σύμβολο της μόδας και του design, το Μιλάνο.
Στην περιήγησή μας θα δούμε Castello D’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την εμπορική στοά, τη Σκάλα του Μιλάνου με τη νεοκλασική πρόσοψη, το χρυσό τετράγωνο της μόδας και τον καθεδρικό ναό Ντουόμο.
Xρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ελβετία: ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - Ζυρίχη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ελβετία και για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική και τουριστική πόλη εδώ είναι το Λουγκάνο, κτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Σύντομη στάση. Θα δούμε το καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρέντιου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης, το Δημοτικό πάρκο με τη Βίλλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρογια.
Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, όπου θα δούμε την κλειστή γέφυρα του παρεκκλησίου από τον 14ο αιώνα, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την κεντρική Πλατεία, τη μεσαιωνική αγορά του κρασιού, τις φημισμένες εκκλησίες των Φραγκισκανών, τη Χοφκίρκε και φυσικά το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.
Τελειώνοντας αναχώρηση για τη Ζυρίχη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή Niederdorf, που τη νύχτα σφύζει από ζωή.

3η μέρα: Ελβετία: καταρράκτες ΡΗΝΟΥ - ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ - ΖΥΡΙΧΗ - ΜΙΛΑΝΟ

Πρόγευμα και αμέσως μετά αναχωρούμε για τους καταρράκτες του Ρήνου, που ονομάζονται Ράινφαλ. Είναι οι μεγαλύτεροι σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Θα μας εντυπωσιάσει το εκπληκτικό τοπίο.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Σαφχάουζεν. Εδώ θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, η οποία είναι γεμάτη με Γοτθικά, Αναγεννησιακά, Μπαρόκ κτίρια. Θα δούμε το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, το Σπίτι του Ιππότη.
Eπιστρέφουμε στη Ζυρίχη και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, που βρίσκεται στα βόρεια της Ελβετίας, εκεί όπου ο ποταμός Limmat χωρίζει την πόλη στη μέση. Αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε στα πιο σημαντικά αξιοθέατά της. Πρώτος σταθμός στη βόλτα μας, θα είναι ο καθεδρικός ναός Φραουμίνστερ, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Ο εσωτερικός του διάκοσμος αποτελεί φόρο τιμής στον Μαρκ Σαγκάλ, χάρη στα περίτεχνα υαλογραφήματά του. Επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Ακολούθως θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους αλλά και τη μαρμάρινη πύλη με την επίχρυση διακόσμηση. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για τελευταίες αγορές και σουβενίρ.
Αναχώρηση για την πόλη σύμβολο της μόδας και του design, το Μιλάνο. Στην περιήγησή μας θα δούμε Castello D’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την εμπορική στοά, τη Σκάλα του Μιλάνου με τη νεοκλασική πρόσοψη, το χρυσό τετράγωνο της μόδας και τον καθεδρικό ναό Ντουόμο. Xρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Το βράδυ μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ελβετία: ΓΕΝΕΥΗ - ΛΩΖΑΝΗ - ΜΟΝΤΡΕ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική και τουριστική πόλη εδώ είναι το Λουγκάνο, κτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Σύντομη στάση. Θα δούμε το καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρέντιου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης, το Δημοτικό πάρκο με τη Βίλλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρο.
Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, όπου θα δούμε την κλειστή γέφυρα του παρεκκλησίου από τον 14ο αιώνα, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την κεντρική Πλατεία, τη μεσαιωνική αγορά του κρασιού, τις φημισμένες εκκλησίες των Φραγκισκανών, τη Χοφκίρκε και φυσικά το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.
Τελειώνοντας αναχώρηση για την πόλη σύμβολο της μόδας και του design, το Μιλάνο. Στην περιήγησή μας θα δούμε Castello D’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την εμπορική στοά, τη Σκάλα του Μιλάνου με τη νεοκλασική πρόσοψη, το χρυσό τετράγωνο της μόδας και τον καθεδρικό ναό Ντουόμο. Xρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης.
Το βράδυ μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ελβετία: ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ - ΝΤΑΒΟΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρόγευμα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη.
Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την Μπανχοφστράσε με τα πολυκαταστήματα (όπως το «Τζέλμολι»), τα κεντρικά γραφεία των τραπεζών, το Μουσείο Ρολογιού αλλά και τα αποτυπώματα διάσημων σταρ του κινηματογράφου. Μη λησμονήσετε στις αγορές σας, να αγοράσετε σοκολάτες, καθώς η Ελβετία φημίζεται για την παραγωγή τους.

6η μέρα: Ελβετία: ΣΑΙΝΤ ΓΚΑΛΕΝ - πτήση επιστροφής - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το περίφημο Σαιντ Γκάλεν, μία ιστορική πόλη της βορειοανατολικής Ελβετίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού. Στη σύντομη βόλτα μας στην πόλη που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1983, θα δούμε τη Μονή των Βενεδικτίνων, την φημισμένη βιβλιοθήκη της στην οποία φυλάσσονται περίπου 150.000 βιβλία και χειρόγραφα, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα και το κέντρο της.
Τελειώνοντας μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Σημείωση:
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ζήτησε προσφορά