Ως γυμνισμός ορίζεται γενικά η πρακτική της έκθεσης του γυμνού σώματος.
Πρόκειται βέβαια για έκφραση κοινωνικής συμπεριφοράς, κάπως παρεξηγημένης, που στην ουσία δεν έχει άμεση σχέση με σεξουαλικές δραστηριότητες.

Εξ αφορμής λοιπόν αυτής της "παρεξήγησης", οι παραλίες των γυμνιστών είναι συνήθως παράμερες, απόμακρες, "κρυμένες", "προστατευμένες" και πολύ συχνά δυσπρόσιτες.
Είναι όμως και γραφικές, ήσυχες (συνήθως) και κάποιες έχουν ήδη γίνει "καλτ" αν όχι "μαστ"!


Αφήνοντας στην άκρη περιθωριακές προσεγγίσεις τύπου "θέλω να δω" ή "θέλω να δείξω", ανακαλύπτουμε τις παραλίες γυμνιστών ως χώρους, όπου άνθρωποι μεμονωμένοι, ζευγάρια, παρέες ή και οικογένειες απολαμβάνουν τις χαρές της φύσης χωρίς να τους ενοχλεί η θέα του γυμνού σώματος και χωρίς να θεωρούν την έκθεσή του ντροπή ή ανήθικη.

Η γύμνια λοιπόν είναι μία υγιής φυσική κατάσταση! (εκτός και αν ξεχάσετε το αντιηλιακό σας)
Στην Ελλάδα μάλιστα της κρίσης παρατηρείται ιδιαίτερα αυξανόμενη τάση προσέλευσης σε παραλίες "ελεύθερες ενδυμάτων", αν και κάποιοι ισχυρίζονται, ότι αυτό οφείλεται κυρίως ...στην εφορία!
Το μόνο ..."κακό" είναι ότι χωρίς ρούχα δεν είναι άμεσα ορατή η κοινωνική τάξη του καθενός, γεγονός που (στην χώρα μας) δίνει νέα βάση στην σύμπτυξη κοινωνικών σχέσεων και γνωριμιών.

Παραλίες γυμνιστών στη Μύκονο


Παραλία Super Paradise στη Μύκονο
Super Paradise.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η πιο φημισμένη παραλία της Μυκόνου (δεν είναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστών) συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες κάθε ηλικίας.
Πεντακάθαρα νερά, πολύς κόσμος, εκκωφαντική μουσική από το απογευματάκι, αλλά δεν γίνεται να πας Μύκονο και να μην την επισκεφτείς.





Παραλίες γυμνιστών στην Κρήτη


Παραλία Κόκκινη Άμμος στα Μάταλα
Κόκκινη Άμμος στα Μάταλα.

Έχει εκλεγεί και ως μία από τις 5 κορυφαίες στον κόσμο!
Κύριο χαρακτηριστικό της είναι το σκούρο καφέ-κόκκινο χρώμα της άμμου καθώς και τα κρυστάλλινα νερά της.
Βρίσκεται μόλις 25 περίπου λεπτά με τα πόδια από τα Μάταλα, αλλά ίσως ξοδέψετε λίγο ιδρώτα στο μονοπάτι (με την πανέμορφη θέα) της διαδρομής μέχρι εκεί.





Παραλίες γυμνιστών στην Σκιάθο


Παραλία Μικρή Μπανάνα στην Σκιάθο
Η Μικρή Μπανάνα.

Είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία γυμνιστών στην Ελλάδα.
Πολύ όμορφη παραλία με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και κίτρινη άμμο. Από το δεξί άκρο της Μεγάλης Μπανάνας, θα περάσετε τα βραχάκια και θα την βρείτε μπροστά σας απομονωμένη και ήσυχη.





Παραλίες γυμνιστών στην Εύβοια


Εύβοια παραλία γυμνιστών στην Χιλιαδού
Χιλιαδού

Θα την βρείτε στο αριστερό άκρο της παραλίας της Χιλιαδούς, πίσω από τον μεγάλο βράχο, ακολουθώντας το μονοπάτι με την ένδειξη "Παραλία Γυμνιστών".





Παραλίες γυμνιστών στη Ρόδο


Παραλία γυμνιστών στο Φαληράκι της Ρόδου
Φαληράκι - Παραλία Μαντώματα

Βρίσκεται 15 περίπου λεπτά από την πλαζ στο Φαληράκι. Διαθέτει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, τουαλέτες, ντουζιέρες ενώ μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες ή ποδήλατα. Είναι καλή για ηλιοθεραπεία, όμως την πρόσβαση στο νερό δυσκολεύουν τα βραχάκια και τα γλιστερά βότσαλα.





Παραλίες γυμνιστών στην Κέρκυρα


Πλαζ γυμνιστών Μυρτιώτισσα Κέρκυρας
Μυρτιώτισσα

Γραφική παραλία πολύ κοντά στη Γλυφάδα.
Είναι σχετικά μικρή, λίγο απομονωμένη, χωρίς ξαπλώστρες, μπαρ ή ντουζιέρες αλλά ήσυχη με πεντακάθαρα νερά.





Παραλίες γυμνιστών στην Αττική


Παραλία γυμνιστών Λιμανάκια β΄ Αττικής
Λιμανάκια

Βρίσκεται μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας δίπλα στην "επίσημη" δημοφιλή παραλία. Αναφέρονται ως "Λιμανάκια β'".
Μην ψάξετε για πλαζ και άμμο... Κατηφορίζετε το μονοπάτι προς την θάλασσα, διαλέγετε έναν βράχο και απολαμβάνετε τον ήλιο και ίσως την θάλασσα.




Παραλία Riba’s στην Αττική
Riba’s

Κάτω από το κέντρο Riba’s στη Βάρκιζα θα βρείτε τον μικρό απομονωμένο κόλπο, ο οποίος είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών στην Αττική.




Παραλία Μαύρο Λιθάρι στην Αττική
Μαύρο Λιθάρι

Για την ακρίβεια πρόκειται για 3 μικρούς κολπίσκους μετά την παραλία Μαύρο Λιθάρι, που χωρίζονται μεταξύ τους με βραχάκια. Η συγκεκριμένη παραλία χαίρει ιδιαίτερης προτίμησης και από gay ζευγάρια. Έχει βότσαλα και άμμο ενώ τα νερά δείχνουν πεντακάθαρα.




Παραλία Λεγραινά – ΚΑΠΕ στην Αττική
Λεγραινά – ΚΑΠΕ

Θα την βρείτε λίγο πριν τα Λεγραινά στον δρόμο για το Σούνιο. Ακολουθείστε την πινακίδα "προς ΚΑΠΕ – Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας" και στην παραλία κατευθυνθείτε δεξιά στο μονοπάτι που οδηγεί πίσω από τον βράχο, για να ανακαλύψετε την μικρή παραλία με τα βότσαλα.




 

 

Κατηγορία: Άρθρα